Cum scapi de grăsimea de pe burtă cu gheață

Luni, 18.09.2017
de Andreea Marinescu

Kilogramele în plus sunt o problemă cu care se confruntă majoritatea femeilor. Cele mai predispuse zone sunt coapsele și șoldurile, dar și abdomenul. Talia se dovedește extrem de dificil de lucrat, iar pentru a scăpa de straturile de grăsime din această zonă trebuie să folosești tehnici speciale, pe lângă dietă și sport.

Cuburile de gheață nu sunt utilizate doar pentru a răci băuturile noastre preferate, ci și pentru a reduce inflamațiile și a preveni umflăturile în cazul rănilor. Totuși, oamenii de știință le oferă o nouă întrebuințare într-un domeniu la care nu te-ai fi gândit până acum: la slăbit, prin împachetări în zona abdomenului.

cuburi de gheata

Iată cum poți scăpa de grăsimea de pe burtă cu gheață!

Se pare că o simplă împachetare cu gheață de 30 de minute te poate ajuta să arzi un număr semnificativ de calorii. Compresa rece declanșează mecanismul organismului de a arde calorii în zona abdomenului, transformând grăsimea albă în grăsime bej.

Oamenii au trei tipuri de grăsimi: albe, maro și bej. Grăsimea albă este tipul de grăsime pe care îl asociem cu zona stomacului și a coapselor și care circulă în sânge pentru alimentarea mușchilor. Grăsimea bej, pe de altă parte, este folosită de organism pentru a genera căldură. Cu cât îți este mai frig, cu atât mai multă grăsime vei pierde.

Oamenii de știință au descoperit că, atunci când grăsimea albă este supusă unei temperaturi scăzute, aceasta se poate transforma în grăsime bej. Grăsimea bej este consumată pentru a genera căldură. „Am vrut să vedem dacă persoanele adulte au abilitatea de a transforma depozitele de grăsime albă în grăsime bej, atunci când sunt expuse la frig.”, a afirmat doctorul Philip Kern, unul dintre autorii studiului din cadrul Școlii de Medicină din Lexington, Lentucky, publicat în Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism.

femeie fericita

„Transformarea grăsimii albe în grăsime bej poate fi o defensivă excelentă împotriva obezității. Acest lucru va duce la arderea caloriile suplimentare din organism, și astfel ele nu se vor mai depune sub formă de grăsime pe corp”, a afirmat doctorul Kern.

Cercetătorii au analizat țesutul adipos de la 16 persoane, care au stat timp de 30 de minute cu gheață pe burtă. Specialiștii au căutat markeri genetici specifici, care să arate ce tip de grăsime există. Aceștia au identificat trei, specifici grăsimii bej și maro, în cadrul mostrelor preluate pe timp de iarnă. Acest lucru explică de ce majoritatea persoanelor simt nevoia să consume alimente mai grase iarna. În acest anotimp se ard mai multe calorii din cauza frigului, mușchii având nevoie de o cantitate mai mare de energie.

Așadar, cheia spre slăbit este frigul. Totuși, nu oricine își permite să umble dezbrăcat iarna, și tocmai de aceea împachetările cu gheață sunt mult mai indicate.

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!