Dieta cu oua fierte: o metoda neconventionala de a slabi

Dieta cu oua fierte: o metoda neconventionala de a slabi

Redactor Alexa Galgau

Zi de zi suntem "bombardati" cu noi metode de a slabi, care mai de care mai fanteziste. Totusi, printre acestea, uneori gasim si cateva demne de atentia noastra. Este posibil ca dieta cu oua sa ti se para o idee bizara, insa se pare ca exista adepti ai acesteia care sustin ca rezultatele sunt incredibile. Stiinta vine si ea sa ne incurajeze, avand in vedere cati nutrienti contin ouale. Fireste, ca in cazul oricarei diete, exista si cateva precautii de care trebuie sa tii cont. 

Iata in ce consta dieta cu oua fierte si daca este sau nu potrivita pentru tine!

Dieta cu oua fierte: da sau nu?

A manca 6 oua fierte pe zi nu este o metoda conventionala de a slabi, acest lucru e cert, dar sansele sa dea roade sunt mari, oricat de bizar ar suna. Ouale sunt printre cele mai sanatoase alimente din lume - numai daca te gandesti la faptul ca ele contin destui nutrienti pentru a transforma celula fecundata in puiut, te poti convinge ca sunt pline de nutrienti pretiosi. In primul rand, ele sunt o sursa excelenta de proteine, care se gasesc in cea mai mare parte in albusul oului. Proteinele sunt necesare daca vrei sa iti "consolidezi" masa musculara, insa sunt valoroase si daca vrei sa slabesti, pentru ca mentin satietatea foarte multe ore. Chiar daca mananci o cantitate mare de oua, care ti s-ar parea ca ar fi un adaos caloric mult prea mare pentru dieta ta, adevarul este ca acestea te tine departe de toate acele mancaruri nesanatoase din care ciugulesti cand te roade stomacul - si daca ai o dieta restrictiva, probabil ca te roade foarte des, nu?

Acesta este si principiul de la care pleaca dieta cu oua fierte: mananci o cantitate mare de oua, insa acestea te vor mentine satula si sanatoasa. Din punct de vedere caloric, nu ar fi chiar o tragedie: sase oua mari, fierte ar avea 465 de calorii, 38 g de proteine, 32 g grasimi (din care doar 10 saturate), 3.5 g carbohidrati, 3.5 g zaharuri. Avantajul oualor fierte este ca au o densitate energetica scazuta, adica contin multe proteine si putine calorii. Se pare ca alimentele de acest tip sunt cele mai eficiente in lupta cu kilogramele in plus, deoarece te fac sa te simti satula fara a face excese calorice. Problema este ca, spre deosebire de fructe, legume si cereale integrale, toate alimente cu densitate calorica scazuta, ouale contin colesterol: aproximativ 1.120 mg in 6 bucati, adica de 3 ori mai mult decat este recomandat sa mananci pe zi. Persoanele care au probleme cu ficatul sau sufera de hipercolerestomie ori diabet nu ar trebui sa adopte niciodata un regim alimentar bazat pe un consum excesiv al unui singur tip de produs. 

Totusi, studiile din ultimii ani vin cu informatii contradictorii despre oua si nivelul de colesterol: desi acestea au fost considerate "periculoase" din acest punct de vedere, se pare ca de fapt nu prea afecteaza nivelul lui cum s-a crezut anterior. Cercetarile in domeniu arata ca cele mai periculoase pentru organism sunt grasimile trans, adica cele din produsele procesate (margarina, fast food etc.). Dintre toate variantele de gatire a oualor, fierberea este cea mai inofensiva. Adesea, ceea ce pune in pericol sanatatea este prajeala, avand in vedere ca cei mai mult oameni prefera ouale ochiuri. In plus, de cele mai multe ori, ouale sunt consumate alaturi de alte alimente nocive: carnati, bacon, hot dog etc. In mod normal, o persoana sanatoasa nu ar trebui sa aiba probleme cu colesterolul daca mananca un ou in fiecare zi.

Pentru oamenii mai curajosi, dispusi sa incerce diverse diete mai putin conventionale, a manca 6 oua pe zi poate insemna a manca mult mai putine alimente "interzise" si a consuma per total mai putine calorii decat intr-o dieta normala. Ca orice lucru exagerat, consumul excesiv de oua poate avea efecte neplacute, asa ca nu trebuie sa urmezi dieta cu oua fierte daca nu vorbesti cu un medic inainte. 

Pana una alta, incearca sa consumi oua mai des, chiar daca nu in cantitati industriale. Sunt extrem de sanatoase si pot fi un adaos pretios in orice dieta, daca nu iti sunt contraindicate din cauza vreunei afectiuni. 

Articolul urmator
Ce este cetoza și de ce este benefică?
Ce este cetoza și de ce este benefică?
Testul norocului: ce metoda iti asigura succesul?
Incepe quiz
Testul norocului: ce metoda iti asigura succesul?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    top 5 divahair.ro - diete si slabire

    1. Ce este cetoza și de ce este benefică? (353 vizite)