Dieta varcolac: cum sa slabesti in functie de fazele lunii

Dieta varcolac: cum sa slabesti in functie de fazele lunii

Cristina Tarziu

Dieta varcolac sau dieta Lunara este un regim de slabire care propune organizarea meselor in functie de fazele lunii. Ca orice dieta cu denumire si principii ciudate, si dieta varcolac are sustinatori in randul vedetelor precum Demi Moore sau Madonna, desi cei mai multi specialisti argumenteaza ca aceasta dieta nu are niciun fel de fundament stiintific si ca promisiunile sale (de slabire rapida) sunt false.
 
Ca sa iti formezi singura o idee, citeste mai multe despre dieta varcolac si vezi daca ti se potriveste!
 

Dieta varcolac: merita sa o incerci?

Ideea de baza din spatele acestui regim de slabire este ca luna ar influenta apa din organismul nostru in acelasi fel in care influenteaza oceanele si mareele. Cand luna intra intr-o noua faza, puterea sa de atractie ar afecta felul in care organismul retine sau elimina apa. Citeste mai multe despre cum iti influenteaza retentia apei dieta si masa corporala!

  

Dieta varcolac are doua variante:

Varianta de baza a dietei varcolac, care consta in a bea doar apa si suc de fructe pentru 24 de ore cat dureaza faza (cu influenta maxima) de luna noua sau de luna plina. Aceasta varianta a dietei Lunare promite sa detoxifice organismul si sa pierzi pana la 3 kilograme intr-o zi din apa acumulata in exces in organism.

Varianta extinsa a dietei varcolac, care presupune inceperea dietei odata cu faza de luna plina si apoi urmarea unui plan specific de alimentatie in functie de fazele lunii: luna noua, primul patrar, luna plina si ultimul patrar. In timpul fazei de luna plina se recomanda doar consumul de lichide, adica aceeasi metoda ca in cazul variantei de baza. In ultimul patrar este incurajata detoxifierea si eliminarea apei in exces din organism - se recomanda consumul a cel putin 8 pahare de apa pe zi, alaturi de mancare solida. In timpul lunii pline se vor consuma din nou doar lichide, in timp ce in primul patrar poftele sunt cele mai accentuate, astfel ca cei care tin aceasta dieta sunt incurajati sa evite dulciurile si grasimile. Consumul de lichide intre orele 15 si 17 iti creeaza senzatia de satietate, spun sustinatorii acestei diete, si te ajuta sa-ti controlezi poftele. Nu se mai recomanda sa mananci nimic dupa ora 18.

Exista foarte multe critici aduse dietei varcolac, iar cele mai multe tin de validitatea premisei ca luna ar avea o influenta semnificativa asupra organismului uman, dar si de efectele negative pe care le pot avea asupra organismului acele zile de „post negru" in care doar consumul de lichide este permis. In plus, cei mai multi nutritionisti spun ca nu exista niciun fel de dovezi stiintifice ca o persoana ar putea pierde in greutate 3 kilograme pe zi in conditii normale.

Dieta varcolac te poate ajuta sa slabesti, in special datorita acelor zile in care consumul de alimente este interzis complet, insa e putin probabil ca aceasta pierdere in greutate se va face natural si cu efecte benefice asupra organismului.

Tu ce crezi? Ai incerca dieta varcolac?
Articolul urmator
Prea mult pepene? Medicul Virgiliu Stroescu spune ce ți se poate întâmpla dacă exagerezi cu acest fruct
Prea mult pepene? Medicul Virgiliu Stroescu spune ce ți se poate întâmpla dacă exagerezi cu acest fruct
Test de dieta: De ce nu reusesti sa slabesti?
Incepe quiz
Test de dieta: De ce nu reusesti sa slabesti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.8 (6)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    top 5 divahair.ro - diete si slabire

    1. Ce este cetoza și de ce este benefică? (217 vizite)