swipe

10 resturi alimentare pe care le poți consuma fără probleme

Cojile de ouă

Persoanele cu deficiență de calciu pot obține ceea ce le trebuie de la cojile de ouă, deoarece sunt bogate în acest mineral vital. Și nu, nu trebuie să le consumi ca atare, ci să le tranformi într-o pudră, după ce le pasezi, pe care o poți pune în smoothie-uri sau chiar în anumite preparate culinare.

10 resturi alimentare pe care le poți consuma fără probleme

Cojile de pepene verde

Pepenele verde este fructul preferat de mulți oameni în sezonu cald, însă cei mai mulți obișnuiesc să arunce la gunoi cojile. Și pentru că au un gust asemnănător cu cel al castraveților, cojile de pepene verde pot fi murate și consumate ca și gustare sau împreună cu alte legume murate, precum varza sau gogonelele.

10 resturi alimentare pe care le poți consuma fără probleme

Cojile de morcov

Nu te gândești de două ori înainte să atunci resturile după ce ai terminat de curățat morcovii, nu-i așa? Ei bine, cojile de morcov sunt bogate în vitamina C și pot fi fierte și transformate într-o pastă, pe care o poți folosi ca sos pentru spaghete.

10 resturi alimentare pe care le poți consuma fără probleme

Tulpinile și frunzele de căpșune

Tulpinile și frunzele de căpșune sunt ignorate cu desăvârșire în bucătărie și chiar există instrumente speciale pentru îndepărtarea acestora. Când faci acest lucru, de fapt renunți la o parte foarte nutritivă a acestui fruct bogat în antioxidanți. Dacă nu îți place textura, pur și simplu adaugăle alături de căpșune direct în recipientul blenderului pentru un smoothie savuros.

10 resturi alimentare pe care le poți consuma fără probleme

Cojile de ceapă

Acestea conțin mulți antioxidanți și, deși mai sunt folosite în diverse preparate, precum prepararea murăturilor, există și o altă posibilitate de a le folosi. Fierbe cojile de ceapă până se tranformă într-un amestec omogen, adaugă ulei de măsline și puțină făină și fă un fel de aluat pe care mai apoi îl poți folosi pentru snițele.

10 resturi alimentare pe care le poți consuma fără probleme

Cojile de banană

Aruncarea cojilor de banană este un act aproape instinctual și, deși pot avea un gust amar și dur în timp ce sunt crude, consumul acestora are beneficii pentru sănătatea ta deoarece sunt bogate în potasiu, magneziu și calciu. O idee bună este să le prăjești în tigaie, după ce le-ai pus într-o marinată în prealabil.

10 resturi alimentare pe care le poți consuma fără probleme

Frunzele de conopidă

Conopida se poate găti în fel și chip, dar te-ai gândit vreodată că poți să faci ceva și cu frunzele? Sunt o sursă foarte bună de minerale, beta-caroten, fier și calciu și sunt la fel de delicioase și de versatile ca și leguma în sinte. Poți să faci supă din ele sau le poți face pane, sunt delicioase.

10 resturi alimentare pe care le poți consuma fără probleme

Cotorul verzei

Cotoarele de varză sunt adesea adăugate la gunoi din cauza durității și a gustului acrișor. Dar, atunci când le gătești corect pot deveni un preparat delicios. Tot ce trebuie să faci este să le fierbi alături de broccoli, dovlecei sau cartofi și să le transformi într-un piure de legume perfect lângă o friptură.

10 resturi alimentare pe care le poți consuma fără probleme

Coaja de parmezan

Brânza parmezan este înmuiată în apă și sare de mare timp de multe zile, așa că pentru a-i mânca acea coajă trebuie doar să răzuiești puțin cu un cuțin pentru a îndepărta impuritățile din partea externă. Le poți adăuga peste bulion sau le poți pune direct în ciorbă, pentru mai multă savoare.

10 resturi alimentare pe care le poți consuma fără probleme

Florile de dovlecel

Florile de dovlecel sunt destul de populare în gastronomia italienilor, însă sunt privite cu scepticism de alte popoare. Florile de dovleac sunt foarte bogate în vitamina A, cea mai puternică vitamină anticanceroasă și pot fi gătite pane, pe post de garnitură.

‹ Vezi si