10 alimente pe care NU trebuie sa le tii in frigider

10 alimente pe care NU trebuie sa le tii in frigider

Bianca Geica, redactor DivaHair.ro

Chiar daca frigiderul prelungeste "viata" cosmeticelor tale, nu acelasi lucru se poate spune despre efectul pe care temperatura scazuta din frigider o are asupra unor alimente. Pastrate intr-un mediu mult prea racoros o perioada indelungata de timp, anumite produse isi pierd proprietatile nutritive, unele devenind chiar toxice. 

De la fructe si legume care inca mai trebuie sa se coaca, pana la alimente care se conserva foarte bine la temperatura camerei datorita conservantilor, iata care sunt cele 10 produse pe care trebuie sa le scoti imediat din frigider:

Bananele

Multe persoane obisnuiesc sa pastreze bananele in frigider, crezand ca aceasta este cea mai eficienta metoda de a le pastra cat mai proaspete un timp indelungat. Dar de cate ori nu ti s-a intamplat sa scoti p banana din frigider si sa constati ca nu o poti consuma din cauza faptului ca se innegrise? Ei bine, da. Acesta este unul dintre principalele motive pentru care nu este bine sa pastram aceste fructe in frigider: temperatura scazuta nu face decat sa innegreasca coaja bananei, fructul devenind imposibil de savurat.

 

Untul de arahide

Nu este necesar sa ocupi spatiul din frigider cu un borcan de unt de arahide. Acest produs se conserva la fel de bine si in camara, la temperaturi normale, luni intregi dupa desigilare. Nu acelasi lucru este valabil si in cazul untului de arahide natural, fara conservanti sau aditivi, care cere a fi pastrat la rece. Insa cand vine vorba de untul de arahide din comert, este suficient sa-i gasesti un loc in camara si sa ai grija sa folosesti mereu tacamuri curate si sa nu lasi firimituri in borcan.

Cartofii

Nu este indicat sa lasi cartofii la soare, insa nu e bine sa ii tii nici in frigider! Solutia? Camara sau orice loc racoros, unde nu patrund razele de soare sau caldura. Cand sunt pastrati in frigider, cartofii vor capata alt gust din cauza amidonului care se transforma in zahar.

Mierea

Depozitarea mierii in frigider nu reprezinta o solutie, avand in vedere ca acest rasfat delicios este utilizat drept conservant de foarte multi ani. Atunci cand este pastrata o perioada indelungata in frigider, mierea se cristalizeaza. Intr-adevar, inca mai poate fi consumata, insa este necesara topirea cristalelor de glucoza, dar de ce sa te complici? Daca vrei sa te bucuri cat mai mult timp de beneficiile mierii, cel mai bine este sa o pastrezi intr-un loc aerisit, la temperatura camerei.  

Ceapa

Alta leguma care nu isi are locul in frigider, este ceapa. Lasata chiar si peste noapte la temperaturi extrem de scazute, ceapa devine un magnet pentru bacterii si microbi, daunand organismului nostru. In frigider, ceapa se inmoaie si mucegaieste, asa ca cel mai indicat este sa pastrezi aceasta leguma in camara, in pungi de plastic sau din hartie. 

Avocado

Un alt fruct pe care nu trebuie sa-l tii in frigider, este exoticul avocado. El are nevoie sa se coaca, asa ca trebuie pastrat  la temperature camerei. Abia dupa ce s-a copt in intregime, avocado poate fi depozitat in frigider, iar daca se foloseste doar jumatate, lasa samburele in cealalata jumatate.

Gemul

Zaharul este un conservant natural, iar majoritatea gemurilor sunt protejate de acizii naturali din fructele din care sunt facute. Daca iti place sa consumi gemul sau marmelada rece, lasa-le la frigider cu cateva minute inainte de a le consuma, insa pe termen lung, depoziteaza-le intr-un loc uscat si racoros - camara.

Painea

Chiar daca nu mucegaieste, painea isi modifica gustul si textura atunci cand este depozitata o perioada lunga in frigider. In plus, se va usca destul de repede, asa ca ideal ar fi sa o pastrezi in pungi din hartie, in camara. Nu este recomandat sa o depozitezi in pungi din plastic, intrucat acestea retin umiditatea si painea se va inmuia si va mucegai foarte repede.

Cafeaua

Nici boabele de cafea, nici cafeaua macinata nu ar trebui tinute in frigider. Cafeaua isi pierde savoarea la temperaturi foarte mici, din cauza umezelii, asa ca cel mai bine este sa o pastrezi in recipiente etans intr-un dulap din bucatarie sau in camara.

Uleiurile

Nici uleiurile vegetale nu isi au locul in frigider, intrucat devin tulburi si vascoase. Este bine sa le pastrezi in camara, insa nu pentru foarte mult timp caci pot rancezi. Singurul ulei pe care este recomandat sa il tii in frigider, este cel de nuci, intrucat acesta are un termen de valabilitate mai mic.

Aceastea sunt alimentele pe care nu trebuie sub nicio forma sa le pastrezi in frigider. Esti surprinsa? Tu obisnuiesti sa pastrezi produsele mai sus mentionate in frigider? 

Articolul urmator
Cum să mănânci mai mult și totuși să arzi grăsimi, potrivit unui biochimist de renume
Cum să mănânci mai mult și totuși să arzi grăsimi, potrivit unui biochimist de renume
De ce fel de superstitie ar trebui sa tii cont?
Incepe quiz
De ce fel de superstitie ar trebui sa tii cont?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.2 (12)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    top 5 divahair.ro - diete si slabire

    1. Ce este cetoza și de ce este benefică? (218 vizite)