Afla care este cea mai buna apa plata!

Afla care este cea mai buna apa plata!

Redactor Alexa Galgau

Daca ai inceput sa urmezi sfatul specialistilor si sa bei zilnic apa plata in cantitati sanatoase, este important sa consumi un produs de calitate. Multe persoane se feresc de apa de la robinet si o aleg pe cea din magazine. Este aceasta cea mai buna varianta?

Afla care este cea mai buna apa plata!

In primul rand, trebuie sa stii care sunt tipurile de apa potabila si care este provenienta fiecaruia. Daca esti informata, nimeni nu te poate insela cu o eticheta falsa.

Tipuri de apa plata:
  • - Arteziana - apa obtinuta dintr-o fantana care isi are sursa intr-un strat subteran de piatra sau nisip.

  • - Distilata - apa care a fost fiarta si apoi relichefiata din aburii formati. Distilarea ucide microbii si elimina mineralele.

  • - Minerala - apa care contine in mod natural cel putin 250 de elemente solide la un milion. Mineralele sunt prezente in apa in momentul cand aceasta izvoraste.

  • - Sursa publica de apa - aceasta este apa de la robinet.

 
  • - Apa purificata - apa care a trecut prin procese de eliminare a chimicalelor si a patogenilor conform normelor stabilite de fiecare stat. Distilarea, deionizarea si osmoza inversa sunt toate metode de purificare a apei. Apa purificata are un gust "curat", in comparatie cu cea de la robinet, care contine clor.

  • - Apa carbogazoasa naturala - apa care contine dioxid de carbon intr-o cantitate egala cu aceea avuta in momentul in care a izvorat. In timpul tratarii apei dioxidul de carbon poate fi redus cantitativ si adaugat la loc. Apa in care se adauga dioxid de carbon in mod artificial este cunoscuta si ca sifon.

  • - Apa de izvor - apa provenita dintr-o sursa subterana si care iese la suprafata pamantului in mod natural. Aceasta trebuie colectata exact din punctul din care izvoraste sau direct din formatiunea subterana din care provine. Evian este o astfel de apa, motiv pentru care este atat de scumpa.

Apa din comert, cea mai buna apa plata?

Exista ideea bine fixata in capul oamenilor, conform careia apa de la robinet este daunatoare sanatatii, iar cea imbuteliata si vanduta in comert este benefica. Acest fapt nu este neaparat adevarat. Multe companii pur si simplu filtreaza apa din surse publice si ii adauga niste minerale, vanzand-o cu un pret mult mai mare si obtinand profituri exorbitante.

Principala rezerva pe care o au oamenii privitor la apa de la robinet este cantitatea de clor pe care aceasta o contine. In realitate, clorul distruge microorganismele si nu prezinta niciun pericol pentru sanatatea noastra, in cantitatile in care se gaseste in apa de la robinet. In plus, clorul se evapora, in special in prezenta luminii.

Atunci cand cumperi un produs pe care ai putea sa il obtii in mod gratuit de la robinet, trebuie sa te asiguri ca iei ceva de calitate. Chiar daca pe multe sticle de apa scrie ca aceasta provine din munti sau din cine stie ce alte surse "sigure", nu trebuie sa crezi orbeste in ceea ce spun producatorii. Ceea ce trebuie sa verifici este: reziduul sec, PH-ul, turbiditatea, nitratii si nitritii.

Toti parametrii de calitate a apei potabile se gasesc in anexa Legii 458/2002 actualizate. Stiai ca de multe ori, apa imbuteliata, pe care dai bani frumosi lunar, contine aceeasi cantitate de nitrati si nitriti pe care o contine si apa de la robinet? Pe multe etichete insa, nu se specifica cantitatile substantelor care ar trebui sa ne intereseze. Chiar si lista lunga de minerale pe care le insira comerciantii pe etichete nu este cea reala, deoarece multe dintre acestea se pierd in timpul procesarii si a depozitarii apei, fiind mentionate cantitatile de la momentul colectarii apei.

Cea mai buna apa plata se inscrie in urmatorii parametri:

- pH: 6.5 - 9.5
- nitrati: 50 mg/l
- nitriti: 0.50 mg/l
- turbiditate (opacitatea apei): 5
- pesticide: 0.10 g/l
- floruri: 1.2 mg/l

Un alt factor care poate contribui la degradarea apei plate este chiar recipientul in care aceasta este tinuta. Sticlele de plactic contin adesea chimicale si toxine cancerigene, care pot contamina apa.

Care este cea mai buna apa plata?

Am vorbit pana acum despre aspectele negative ale apei imbuteliate si despre parametrii in care se incadreaza cea mai buna apa plata pentru sanatate. Daca apa imbuteliata nu este chiar asa sanatoasa precum le place comerciantilor sa pretinda, atunci care este solutia ideala?

Din ce in ce mai multi oameni aleg solutia apei de la robinet, filtrate si alcalinizate. Poti alege un filtru pentru robinet, care nu costa mult, insa te scapa de toate reziduurile care pot exista in apa.

Ceea ce poti face in plus pentru a obtine cea mai buna apa plata de baut este sa o alcalinizezi. De ce? Pentru ca organismul nostru lucreaza cel mai bine intr-un mediu alcalin, eliminand mai usor toxinele si acizii. Noi consumam foarte multe alimente acide, ceea ce face ca organismul sa se lupte constant sa mentina un pH echilibrat in jurul valorii 7.

Iata cum pot alcaliniza apa:

- picaturi alcalinizante in apa filtrata, care se gasesc in comert.

- cumpararea unui filtru care alcalinizeaza apa. Poti folosi un ionizator cu un pH ridicat (9.5 pentru apa de la robinet), care elimina substantele daunatoare si pastreaza mineralele sanatoase.

- folosirea sucului de lamaie. Incepe ziua prin consumul unei cani mari cu apa in care ai stors o jumatate lamaie, pentru a-ti alcaliniza organismul si a incepe ziua in forta.

Asadar, daca vrei sa consumi cea mai buna apa plata, nu crede neaparat tot ce spun producatorii, deoarece interesul lor este sa isi vanda produsul. Citeste cu atentie legislatia si studiaza etichetele daca iti cumperi apa din comert. Daca vrei sa faci o economie si sa consumi apa sanatoasa, alege sa filtrezi si sa alcalinizezi apa de la robinet.

Articolul urmator
Ce este cetoza și de ce este benefică?
Ce este cetoza și de ce este benefică?
Care este cea mai mare calitate a ta?
Incepe quiz
Care este cea mai mare calitate a ta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.3 (23)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    top 5 divahair.ro - diete si slabire

    1. Ce este cetoza și de ce este benefică? (217 vizite)