Nu Skin
Optezi sa Impresionezi

Aur curat! Ce aliment spune Mihaela Bilic că trebuie să consume românii iarna

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Este de notorietate faptul că în sezonul rece oamenii trebuie să consume alte alimente față de celelalte perioade ale anului. Nutriționistul Mihaela Bilic dezvăluie care este produsul care costă doar câțiva lei și care are numeroase proprietăți uimitoare pentru organism.

Medicul nutriționist laudă un aliment pe care mulți dintre noi îl considerăm chiar banal și probabil despre care nu am știut că este o sursă bună de omega-3 și calciu, de altfel esențiale pentru sănătatea noastră. Este vorba despre conserva cu sardine, deseori numită și "sursă de multivitamine naturale" și unul dintre puținele alimente conservate cu adevărat sănătoase. 

Sursa foto: Captură TV

Conserva cu sardine - aur pentru sănătate

"Pentru că e postul Crăciunului, vorbim de pește mult mai des. Și asta pentru că e anotimpul rece, avem nevoie de mai multe grăsimi. Apare firesc recomandarea să mâncăm pește gras, măcar de două ori pe săptămână. Nu cred că mai e nevoie să ridic în slăvi efectele benefice ale acizilor grași omega3: scad inflamația, reduc trigliceridele și ateroscleroza, fluidifică sângele și susțim funcția cerebrală. Ideal ar fi să mâncăm pește gras pentru omega-3, nu să-l luăm din famarcie. Și dacă somonul sau tonul nu sunt atât de accesibili ca preț, macroul, heringul, sprotul sau sardina sunt la îndemâna oricui. Nu e nevoie ca peștele să fie proaspăt, varianta congelată sau varianta în conservă este la fel de sănătoasă.", a scris medicul Mihaela Bilic, pe pagina sa de Facebook.

În plus, nutriționistul spune că și conserva cu sardine ce conține sos de tomate este la fel de bună pentru organism. Mihaela Bilic susține că este o sursă bogată de fier și că nu ar trebui să lipsească de pe mesele românilor, mai ales în anotimpul rece.

Citește și: 10 alimente pe care NU trebuie să le ții în frigider

"Vreau să laud în mod special sardina, un pește mic care se hrănește cu alge și plancton, fără risc de contaminare cu metale grele așa cum se întâmplă la peștii mari. Varianta în conservă, pentru că e mâncată cu tot cu oase are și avantajul de a fi o sursă excelentă de calciu. Acest calciu are o bio-eficiență ridicată, fiind absorbit și utilizat foarte bine în organism. Iar dacă alegeți conservat în sos tomat, mai 'primiți' un bonus: fierul, care se absoarbe la cote mari datorită mediului acid asigurat de roșii. Sper ca banala de conservă de sardine să capete acum altă valoare în ochii voștri, pentru că sunt multe produsele care pentru câțiva lei să ne aducă atâtea 'bunătăți'.", a adăugat medicul nutriționist.

Surse articol: Playtech.ro / Wellnessmama / Healthline

Surse foto: Captura TV, Istock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.7 (4)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!