Cate calorii au perele si cum sa le consumi pentru a beneficia de proprietatile lor

Cate calorii au perele si cum sa le consumi pentru a beneficia de proprietatile lor

Redactor Alexa Galgau

Toamna nu aduce cu sine doar ploi si temperaturi mai scazute, ci si culori ireal de frumoase si roade delicioase, pline de nutrienti, cu care sa ne intarim organismul pentru iarna ce urmeaza. Printre acestea, unele dintre cele mai aromate si apetisante sunt perele, cu dulceata si textura lor inconfundabile. Nu numai ca reprezinta o gustare excelenta si iti tin de foame, dar au si o multime de beneficii pentru organism.

Afla cate calorii au perele si cum sa le introduci in dieta ca sa te bucuri la maxim de efectele benefice pe care le au!

Cate calorii au perele

O para de dimensiuni medii are in jur de 178 de grame si 101 calorii, 0 g de grasime, 27 g de carbohidrati, din care 6 sunt de fibre, 1 g de proteine si o multime de nutrienti. O singura para ii ofera organismului 12% din DZR de vitamina C si nu mai putin de 10% din vitamina K. Perele mai contin si potasiu, fier, calciu, magneziu, riboflavina si folati. Totodata, sunt pline de antioxidant, dintre care cei mai importanti sunt carotenoizii, flavanoizii si antocianinele, toti luptand impotriva cancerului. 

Atunci cand incluzi perele in dieta ta, vei simti rapid o ajustare a problemelor digestive. Datorita fibrelor pe care le contin, perele stimuleaza sistemul digestiv, te scapa de constipatie si sunt foarte satioase.  O singura para contine circa un sfert din cantitatea recomandata de fibre pentru femeile sub 50 de ani. In ultimii ani, studiile nu contenesc sa descopere noi si noi beneficii ale consumului adecvat de fibre. Pe langa faptul ca a fost asociat cu un risc mai mic de a dezvolta boli cardiovaculare si digestive, se pare ca un alt efect este prevenirea inflamatiilor si intarirea sistemului imunitar. 

Cum sa introduci perele in dieta

Exista multe modalitati de a consuma perele, astfel incat sa nu ajungi sa te plictisesti de ele. Bineinteles, cea mai sanatoasa este varianta cruda, pentru ca atunci poti obtine maximul de beneficii. Aceasta nu inseamna, insa, ca nu te poti bucura de putina variatie. Iata cateva idei!

1. Smoothie de pere. Adauga in blender o para, niste esenta de vanilie, un pahar de lapte, putin sirop de artar si iti poti prepara cea mai buna bautura energizanta. Este recomandat sa vei smoothie-urile dimineata, ca sa ai mai multa energie pe parcursul zilei. 

2. Pere coapte. Se fac exact ca merele coapte si sunt cel putin la fel de aromate. Consuma-le cu un strop de miere si putina scortisoara pentru o aroma si mai buna. 

3. In salate. Nu o sa iti vina sa crezi ce bine merg aceste fructe alaturi de niste frunze de spanac sau rucola, putina branza de capra si niste patrunjel. Poti, desigur, sa improvizezi si sa adaugi pere si la alte salate. 

4. Pere la gratar. La fel ca si in cazul ananasului la gratar, atunci cand le pregatesti astfel capata o aroma deosebita si interesanta. Rumeneste-le cat vrei si apoi da-le cu putina miere sau cu sirop de agave. 

5. Intr-un sandwich sanatos. Pune pe o felie de paine integrala niste felii de branza Cheddar si adauga deasupra niste felii subtiri de para. Ca sa fie si mai bun, pregateste gustarea intr-un sandwich-maker.

6. Gustare dupa sport. Daca ai avut un antrenament intens, atunci o idee foarte buna de gustare dupa efort este sa tai cateva felii de para si sa le ungi cu unt de arahide. Aceasta combinatie de proteine si fibre este ideala pentru a oferi organismului o doza zdravana de energie.

7. Piure de pere. Aceasta gustare este buna si pentru bebei, si pentru adulti. Nu trebuie decat sa pui niste pere curatate si taiate cubulete intr-o tigaie, alaturi de o lingura de zahar si putina apa. Lasa-le pe foc mic circa o ora, pana se inmoaie, apoi pune totul intr-un blender si mixeaza pana obtii un piure. Poti adauga putina esenta de vanilie pentru un plus de savoare.

8. Compot de pere si scortisoara. Are un gust fantastic si merge perfect in momentele cand ai pofta de ceva bun, dar nu prea vrei nici sa dai iama in dulciuri. Afla reteta de AICI!

Sigur ca poti consuma perele si in prajituri si tarte, insa noi ti-am oferit variantele cele mai sanatoase, care nu iti pun silueta in pericol. Acum ca ai aflat cate calorii au perele, descopera ce valori nutritionale au merele , alte fructe minunate cu care ne delectam toamna! 

 

 

Articolul urmator
Ce este cetoza și de ce este benefică?
Ce este cetoza și de ce este benefică?
Te consumi mult sau îți revii ușor? Fă testul și află cât de mult suferi tu din dragoste
Incepe quiz
Te consumi mult sau îți revii ușor? Fă testul și află cât de mult suferi tu din dragoste

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    top 5 divahair.ro - diete si slabire

    1. Ce este cetoza și de ce este benefică? (378 vizite)