swipe

Ce greșeli faci când mănânci banane și cum te pot îmbolnăvi

Mănânci banane la micul dejun

Tu crezi că ți-ai pregătit un mic dejun sănătos și hrănitor, care să îți ofere doza de energie necesară pentru întreaga zi, dar faci o greșeală atunci când incluzi și bananele în meniul tău. Aceste fructe te vor energiza dimineața, dar efectul va dispărea până la prânz și te vei simți mult mai obosită după aceea. Zahărul din compoziția bananelor provoacă acidifierea organismului, conducând la un dezechilibru la nivelul pH-ului florei intestinale.  

Ce greșeli faci când mănânci banane și cum te pot îmbolnăvi

Nu speli coaja bananelor

Chiar dacă nu consumi coaja bananelor, asta nu înseamnă că nu ar trebui să o speli înainte de a consuma fructul. Ia în considerare că acestea sunt tratate cu tot felul de subtanțe chimice, unele menite să le grăbească dezvoltarea și procesul de coacere, altele utilizate pentru a preveni alterarea lor. În plus, coaja este plină de microbi, astfel că te expui la mai multe riscuri în același timp. Folosește bicarbonat de sodiu la spălarea cojii, apoi dezinfectează-ți mâinile, pentru a nu contamina pulpa fructului.

Ce greșeli faci când mănânci banane și cum te pot îmbolnăvi

Consumi banane care nu sunt coapte bine

Într-adevăr, bananele oferă beneficii sistemului digestiv, ținând la distanță constipația, dar trebuie să ai grijă cum le consumi. Doar fructele coapte bine favorizează eliminarea toxinelor din organism. Cele care nu sunt coapte bine pot să inhibe tranzitul intestinal și să favorizeze constipația. 

Ce greșeli faci când mănânci banane și cum te pot îmbolnăvi

Mănânci banane în timpul meselor ori imediat după ele

Ai terminat de mâncat, dar tot simți nevoia să te mai delectezi și cu o gustare după aceea? Bucuroasă că reziști tentației de a mânca o prăjitură, desfaci o banană și muști din ea fără să te gândești ce greșeală de alimentație faci. Specialiștii atenționează că acest obicei îți poate afecta digestia. Fructele se digeră mult mai repede decât alte alimente, iar dacă le combini cu carne, orez, cartofi și alte preparate mai greu de digerat, nu faci altceva decât să le prelungești această etapă. Având în vedere că bananele fermentează repede, te vei confrunta cu arsuri la nivelul stomacului și cu gaze intenstinale.

Ce greșeli faci când mănânci banane și cum te pot îmbolnăvi

Amesteci banane cu lapte

O altă greșeală pe care o comiți atunci când consumi banane o reprezintă combinarea lor cu lapte. Acest mix este toxic pentru organism, chiar dacă îți vine greu să crezi acest lucru când te delectezi cu gustul lui delicios. Specialiștii spun că mărește cantitatea de mucus din organism, ceea ce se poate dovedi periculos atunci când ești răcită ori când ai gripă, pentru că te vei lupta mai mult timp cu boala.

‹ Vezi si