swipe

Ce se întâmplă dacă mâncăm prea multe brânzeturi - riscurile la care ne expunem

Te poți îngrășa

Un studiu din 2016 a relevat faptul că brânza consumată în exces poate fi un factor determinant al creșterii în greutate, scrie Eatthis.com. Și mai nerecomandată este combinația de brânză cu produse făinoase, precum pastele sau biscuiții. Aportul caloric poate fi chiar de 800-900 de calorii/porție și astfel ai putea avea surpriza de a vedea un număr mai mare pe cântar decât te-ai fi așteptat.

Citește și: Ştiai că brânza cu roşii îngraşă? Află de ce!

Ce se întâmplă dacă mâncăm prea multe brânzeturi - riscurile la care ne expunem

Aport mare de sodiu

Brânzeturile conțin o cantitate mare de sodiu. Pentru un adult cantitatea de sodiu recomandată pe zi este de 2.400 de miligrame. Dacă îți dorești sa alegi un produs cu un conținut scăzut de sodiu, brânza elvețiană este cea mai bună opțiune.

Ce se întâmplă dacă mâncăm prea multe brânzeturi - riscurile la care ne expunem

Probleme cardiace

Deși brânzeturile pot face parte dintr-o dietă sănătoasă atunci când sunt consumate cu moderație, dacă sunt mâncate în porții mari, în special cele bogate în grăsimi, pot crește riscul apariției bolilor de inimă. Brânzeturile care au cele mai puține grăsimi sunt urda, ricotta și brânza de capră. De asemenea trebuie să acorzi o atenție mai mare aspra alimentației tale dacă ai antecedente familiale de colesterol ridicat sau afecțiuni cardiace.

Citește și: Branza Ricotta - informatii nutritionale

Ce se întâmplă dacă mâncăm prea multe brânzeturi - riscurile la care ne expunem

Consumul de nutrienți esențiali

Brânzeturile conțin foarte multe substanțe nutritive benefice pentru organism. Însă conținutul de nutrienți poate varia de la un fel la altul. Spre exemplu, brânza cheddar conține proteine, calciu, fosfor, vitamina B12, niacină și vitamina A. Este important să te asiguri că produsul pe care îl consumi are în componență toți acești nutrienți esențial.

Citește și: Cum sa strecori nutrienti si vitamine in sandwich-ul tau cu branza: 3 retete de grilled cheese sanatos

Ce se întâmplă dacă mâncăm prea multe brânzeturi - riscurile la care ne expunem

Probleme digestive

Dacă mănânci prea multe brânzeturi sau produse lactate, în general, poți crește riscul apariției problemelor digestive, cum ar fi balonarea, indigestia sau constipația. Consumul unei cantități de lactoză mai mare decât capacitatea organismului de a o digera poate duce la tulburări gastro-intestinale, care este definiția de bază a intoleranței la lactoză. Brânzeturile sunt o sursă bună de proteine, însă sunt sărace în fibre, astfel că tranzitul intestinal poate fi afectat.

Ce se întâmplă dacă mâncăm prea multe brânzeturi - riscurile la care ne expunem

Scade riscul de diabet

Un studiu recent a concluzionat faptul că produsele lactate pot reduce riscul apariției diabetului de tip II. Însă este foarte importat să îți aduci aminte mereu că nu exagerezi și să le incluzi în dieta ta doar atât cât este necesar. Cei mai mulți experți în nutriție susțin că 50 de grame de brânzeturi consumate zilnic reprezintă o porție suficientă pentru un adult.

‹ Vezi si