swipe

Ce se întâmplă dacă renunți la gluten - 8 efecte surprinzătoare

Te privezi de vitamine și minerale esențiale

Deși glutenul nu ne aduce cine știe ce beneficii nutriționale, cerealele întregi sunt o adevărată binecuvântare pentru sistemul nostru digestiv, fiind bogate în fier și vitamina B. Vestea bună este că poți obține aceste substanțe nutritive consumând legume ce conțin vitamina B, brânză pentru doza de calciu, carne de curcan și pește pentru fier și fructe pentru o mulțime de vitamine.

Ce se întâmplă dacă renunți la gluten - 8 efecte surprinzătoare

Vei avea un stomac mai fericit

Digestia va fi cu mult îmbunătățită. Persoanele care au o dietă fără gluten nu mai suferă de dureri abdominale, balonare, constipație sau diaree. Deși ți se va părea greu de crezut, știința a demonstrat că toți carbohidrații sunt greu de digerat.

Ce se întâmplă dacă renunți la gluten - 8 efecte surprinzătoare

Vei reduce aportul de fibre

Un studiu recent a arătat că o mare parte din populație, aproximativ 90%, nu consumă o cantitate optimă de fibre în fiecare zi. Fibrele ne ajută să procesăm și să eliminăm alimentele mult mai rapid. Dacă nu consumi regulat alimente bogate în fibre, este posibil să te confrunți cu constipația și balonarea. Din fericire, există multe fructe și legume care pot fi o alternativă perfectă.

Ce se întâmplă dacă renunți la gluten - 8 efecte surprinzătoare

Dispar inflamațiile din organism

Inflamația este răspunsul organismului la o anumită afecțiune de care suferim. Cu alte cuvinte, este un răspuns de vindecare. Problema apare atunci când inflamația persistă fără motiv. Deoarece glutenul poate crea simptomele unei inflamații în corp, atunci când se renunță la această substanță, simptomele dispar.

Ce se întâmplă dacă renunți la gluten - 8 efecte surprinzătoare

Scapi de dependență

Se pare că a consuma gluten zilnic se poate transforma într-o adevărată dependență. Unii cercetători merg mai departe cu această idee și compară dependența de gluten cu cea de heroină. Atunci când vrem să slăbim, renunțarea la această substanță poate avea rezultate uimitoare.

Ce se întâmplă dacă renunți la gluten - 8 efecte surprinzătoare

Mănânci mai sănătos

Odată ce renunți la gluten, vei deveni mai interesată de diferite rețete sănătoase pe care le poți face în casă. Astfel, vei începe să înlocuiești pâinea și produsele de patiserie cu salate și diferite sucuri de fructe.

Ce se întâmplă dacă renunți la gluten - 8 efecte surprinzătoare

Vei pofti la alimente procesate 

Renunțarea la gluten poate fi înșelătoare de cele mai multe ori. Acum poți avea tendința de a-ți găsi alinarea în toate gustările și ronțăielile care nu conțin gluten. Această menționare pe etichetă îți poate justifica opțiunile, dar nu uita că o prijiturică fără gluten este tot o prăjiturică.

Ce se întâmplă dacă renunți la gluten - 8 efecte surprinzătoare

Vei avea mintea mai limpede

Nu există foarte multe cercetări care să susțină acest lucru, însă multe persoane care renunță la gluten afirmă că gândesc mult mai limpede și sunt mai concentrate. Acest lucru poate fi explicat prin faptul că alimentele consumate sunt mult mai hrănitoare odată cu renunțarea la gluten. Așadar, o dietă echilibrată ne face mult mai isteți.

‹ Vezi si