Ce se întâmplă dacă renunți la gluten - 8 efecte surprinzătoare

Ce se întâmplă dacă renunți la gluten - 8 efecte surprinzătoare
Mihaela Onofrei, redactor Divahair.ro

Glutenul este o proteină ce se găsește în mod normal în cereale. Această substanță este cunoscută pentru faptul că oferă pâinii acea textură pufoasă și aerată și face gogoșile lipicoase. Totuși dietele și chiar știința medicală au transformat acest compus într-un adevărat pericol pentru sănătatea noastră. De aceea, vedem din ce în ce multă lume care nu mai consumă pâine, cornuri sau alte produse din făină de grâu.

Atunci când consumi un produs din cereale, o enzimă pe care intestinele tale o produc transformă glutenul în proteine. Deoarece proteinele „călătoresc” prin sistemul digestiv, ele pot fi considerate de sistemul imunitar drept niște substanțe dăunătoare. Dacă organismul nostru nu este sensibil și tolerează glutenul, proteinele sunt absorbite cu succes. Dacă avem intoleranță la gluten, sistemul imunitar începe să producă anticorpi pentru a distruge proteinele. În acest caz, ne confruntăm cu balonare, constipație și alte probleme de alimentație.

Totuși ce se întâmplă cu cei care renunță la gluten în mod voluntar, fără a avea intoleranță la această substanță? Există mai multe răspunsuri la această problemă, în funcție de organism. Descoperă-le în galeria foto de mai sus!

Te privezi de vitamine și minerale esențiale Vezi galeria foto » Vei avea un stomac mai fericit Vei reduce aportul de fibre
Articolul urmator
Ce este cetoza și de ce este benefică?
Ce este cetoza și de ce este benefică?
Ce tragedie ti se va intampla in viata?
Incepe quiz
Ce tragedie ti se va intampla in viata?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    top 5 divahair.ro - diete si slabire

    1. Ce este cetoza și de ce este benefică? (353 vizite)