Iata cum se mananca avocado si cat de usor este sa il incluzi in dieta ta prin intermediul unor retete gata in doar cateva minute!
Cum se mananca avocado
1. Avocado umplut cu ton
Ingrediente: 1 conserva de ton, 1 lingura de maioneza light, 3 cepe verzi maruntite, 1/2 ardei rosu taiat marunt, 1 lingurita de otet balsamic, 2 avocado taiate in jumatati, cu samburele scos, sare, piper si usturoi granulat dupa gust.
Mod de preparare:
Se amesteca tonul, maioneza, ceapa verde, ardeiul rosu si otetul balsamic intr-un vas. Se asezoneaza totul cu usturoi granulat si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Apoi, se umplu jumatatile de avocado cu aceasta compozitie si se lasa la rece o jumatate de ora, pentru ca gusturile sa se intrepatrunda.
2. Sos Guacamole
Ingrediente: 2 avocado taiate bucati mici, 2 linguri de sos salsa, 2 linguri de maioneza, 1/4 lingurita de boia, 1/4 lingurita de piper negru, sare dupa gust.
Mod de preparare:
Intr-un vas mare, se amesteca toate ingredientele si se sareaza dupa gust. Sosul se serveste cu o mare varietate de salate, cu tortillas sau cu fripturi.
3. Crema de branza cu avocado
Ingrediente: 200 gr branza de vaci, 1 lingura de smantana, putin marar, doua lingurite de zeama de lamaie, un avocado, usturoi (optional), sare si piper dupa gust.
Mod de preparare:
Se amesteca branza cu smantana, zeama de lamaia si mararul si se sareaza dupa gust. La sfarsit, se adauga avocado - poti fie sa il tai cubulete si sa il adaugi ca atare, fie sa pui totul intr-un blender si sa faci o compozitie cremoasa. Daca iti place usturoiul, poti adauga la crema un catel zdrobit si amestecat cu putin iaurt. Crema se serveste ca aperitiv.
4. Desert cu avocado
Ingrediente: 1 avocado, decojit si taiat bucati, 1/2 cana de lapte, 50 gr de zahar alb, 1/2 lingurita de extract de vanilie.
Mod de preparare:
Paseaza avocado cu un blender, alaturi de lapte, zahar si vanilie, pana obtii o crema fina. Lasa la racit timp de 20 de minute si serveste ca desert racoritor.
5. Taco cu avocado
Ingrediente: 3 avocado, decojite, taiate si maruntite, 4 cepe taiate felii, 1 lingurita de usturoi granulat, 1 mana de frunze de coriandru, sos jalapeno dupa gust, 6 lipii mexicane de 15 cm diametru.
Mod de preparare:
1. Preincalzeste cuptorul la 165 grade Celsius.
2. Intr-un vas mediu, amesteca avocado, ceapa si usturoiul granulat.
3. Aranjeaza lipiile pe o hartie de copt si pune-le la cuptor timp de 2-5 minute, pana se incalzesc.
4. Umple lipiile cu amestecul cu avocado si asezoneaza cu coriandru si sos jalapeno, dupa gust.
Acum ca ai aflat cum se mananca avocado cu ajutorul unor retete delicioase si rapide, nu mai ai nicio scuza sa nu incluzi in dieta ta acest ingredient-minune, ale carui beneficii sunt laudate de toti nutritionistii!
Afla mai multe si despre uleiul de avocado !