Fructele de merisor: beneficii si intrebuintari in dieta

Fructele de merisor: beneficii si intrebuintari in dieta

Viorica Ghinea, redactor

Fructele de merisor si-au castigat deja faima usdatorita proprietatilor antioxidante si celor nutritionale. Ele aduc o multime de avantaje organismului printre care si eliminarea kilogramelor in plus intr-un timp record. Iata pentru ce alte beneficii nu ar trebui sa-ti lipseasca fructele de merisor din alimentatie si cum pot fi ele intrebuintate intr-o dieta!

Fructe de merisor

Beneficiile fructelor de merisor

Cancer. Ultimele studii au demonstrat ca aceste fructe blocheaza multiplicarea celulelor canceroase, luptand cu succes impotriva tumorilor maligne.

Bolile cardio-vasculare. Daca ai probleme cu inima, nu ezita sa apelezi la puterea merisoarelor. Ele restabilesc nivelul colesterolului, astfel ca previn atacul de cord sau accidentul vascular cerebral. In plus, te ajuta sa te recuperezi mai repede dupa ce ai avut o astfel de problema de sanatate.

Barbat care isi ia tensiunea arteriala

Afectiuni gingivale. Uita de afectiunile gingivale! Consumul regulat al acestor fructe impiedica formarea placii bacteriene si a tartrului dentar.

Leac impotriva ridurilor. Antioxidantii aflati in compozitia fructelor de merisor ajuta organismul sa lupte impotriva radicalilor liberi, prevenind imbatranirea prematura. Nu numai pielea ta va avea de castigat in acest caz, ci si organele interne care vor putea functiona mai mult timp fara probleme.

Remediu antistres. Aceste fructe-minune sunt bune, de asemenea, pentru sanatatea mentala, avand in vedere ca reprezinta o metoda naturala de a scapa de stres, anxietate si depresie. In plus, ajuta la imbunatatirea memoriei.

Un regim de detoxificare presupune si topirea kilogramelor in plus. In timpul unei cure de slabire vei elimina excesul de lichid din tesuturi, metabolismul si digestia se vor imbunatati, astfel ca ai toate sansele sa scazi in greutate.

Infectiile urinare si fructele de merisor

Pana in 2012, o serie de studii demonstrau faptul ca merisoarele sunt benefice in lupta impotriva infectiilor urinare. Conform recomandarilor medicilor, un singur pahar de suc pe zi ajuta la prevenirea acestei probleme de sanatate, dar impiedica si formarea pietrelor la rinichi. Din 2012, insa o teorie bazata pe argumente stiintifice obtinute in urma unor cercetari amanuntite realizate de organizatia Cochrane, indica faptul ca sucul de merisoare nu influenteaza in niciun fel ameliorarea simptomelor infectiilor urinare.

Fructele de merisor: cum le folosesti in dieta 

Daca tot am vorbit despre beneficiile pe care le aduc fructele de merisor siluetei tale, este timpul sa afli cum le poti intrebuinta intr-o dieta, astfel incat sa obtii rezultatele dorite.

Din fructele de merisor poti face suc, pe care sa il incluzi in curele de detoxificare, insa nu este recomandat sa renunti la alimentele solide cateva saptamani in favoarea lui, ci sa le combini intr-un mod sanatos pentru organism. Bea un pahar de suc proaspat in fiecare zi. De preferat, dimineata, inainte de a lua micul dejun.

Suc de merisoare in pahare

Daca vrei sa slabesti, ceaiul de merisoare te ajuta sa tii sub control greutatea, elimina toxinele din organism si iti ofera o stare generala de bine.

Dintr-o dieta echilibrata nu ar trebui sa-ti lipseasca nici retetele de smoothie-uri in care ai adaugat fructe de merisoare. Cele mai bune combinatii pot fi facute cu mere, merisoare si spanac, grapefruit si spanac, banane si telina.

De asemenea, fructele de merisor pot fi consumate si in alte moduri: in salate, iaurturi si in compozitia batoanelor de cereale sau a biscuitilor dietetici. Merisoarele uscate reprezinta ingredientul perfect pentru multe gustari de acest tip.

Fructele de merisor sunt aliatii tai in lupta kilogramelor in plus si nu numai. Asadar, nu mai ezita nicio clipa si alege varianta de consum favorita.

 

Articolul urmator
Ce este cetoza și de ce este benefică?
Ce este cetoza și de ce este benefică?
Ce fel de dieta ti se potriveste?
Incepe quiz
Ce fel de dieta ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.6 (64)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    top 5 divahair.ro - diete si slabire

    1. Ce este cetoza și de ce este benefică? (217 vizite)