Mananca turmeric cu miere si tine la distanta raceala si gripa

Mananca turmeric cu miere si tine la distanta raceala si gripa

Redactor Alexa Galgau

Turmericul si mierea reprezinta doua dintre cele mai puternice antibiotice naturale, care pot vindeca un spectru larg de boli. Probabil ca mierea o folosesti deja in multe ocazii, insa te-ai gandit sa adaugi si turmericul pe lista alimentelor zilnice? Acest condiment are nenumarate beneficii dovedite stiintific, iar in combinatie cu mierea acestea se dubleaza!

Iata de ce ar trebui sa consumi turmeric cu miere si cum sa iti prepari un medicament natural din aceste doua ingrediente!

Turmeric cu miere: cel mai bun antiinflamator natural

Daca esti o fana a curryului, atunci cu siguranta cunosti deja gustul unic al turmericului, un condiment indian folosit in majoritatea preparatelor culinare asiatice, considerat a fi unul dintre cele mai sanatoase alimente din lume. Substanta activa din turmeric este curcumina, un polifenol cu efecte antiinflamatoare si antioxidante, care vindeca numeroase boli.

Beneficiile consumului de turmeric      

Curcumina este o substanta care te ajuta sa reduci efectul inflamatiilor din corp, fiind un remediu recunoscut pentru durerile de incheieturi cauzate de acestea. In studiile care urmareau beneficiile turmericului s-a constatat ca acesta a avut un efect similar cu cel al ibuprofenului, fara a deranja insa flora intestinala, asa cum multe medicamente chimice o fac. 

De retinut este si faptul ca turmericul are proprietati antivirale, care ajuta atat la prevenirea, cat si la tratarea racelilor. Conform unui studiu publicat in 2009, curcumina reduce cu 90% rata de replicare virala in cazul celulelor deja infectate  cu diferite virusuri. De asemenea, s-a constatat ca aceasta substanta protejeaza toate celulele din organism, scazand astfel riscul de infectare a acestora. Asadar, spre deosebire de siropul de tuse si de alte medicamente, turmericul nu vindeca doar simptomele unei boli, ci si cauza acesteia, rezolvand problema de la „radacina”. 

Despre turmeric se mai vehiculeaza ideea ca ar lupta impotriva cancerului, pentru ca studiile realizare pe cobai au avut rezultate cel putin incurajatoare. In orice caz, efectele antiinflamatoare si antioxidante ale turmericului nu pot fi contestate, motiv pentru care ar fi o idee buna sa consumi acest condiment cat mai des.

Singura precautie referitoare la turmeric este faptul ca scade tensiunea arteriala si glicemia. Asadar, daca ai diabet sau suferi de hipotensiune, vorbeste cu un medic inainte de a folosi orice remediu naturist care contine curcumina. Totodata, persoanele care au probleme cu bila ar trebui sa evite consumul de turmeric, pentru ca poate cauza contractii ale muschilor vezicii biliare. 

Beneficiile consumului de miere

Probabil ca beneficiile consumului de miere nu mai sunt o noutate pentru tine, pentru ca sunt foarte promovate si laudate de toata lumea. In primul rand, mierea iti intareste sistemul imunitar, pentru ca are proprietati antibacteriene si antioxidante, ajutandu-ti corpul sa lupte cu orice fel de afectiune. 

Iti reamintim cateva dintre beneficiile consumului de miere:

- reduce efectele ulcerului si previne bolile gastrointestinale;

- reduce iritatiile gatului si tusea, fiind un remediu excelent pentru raceli;

- regleaza glicemia;

- vindeca ranile si arsurile;

- stimuleaza flora intestinala benefica, avand un efect probiotic;

- creste performanta atletica.

Cum sa prepari un medicament din turmeric cu miere

Ingrediente:

- 100 grame de miere organica raw;

- o lingura de turmeric;

- 2 linguri de otet din cidru de mere;

- o lingurita de coaja de lamaie;

- putin piper negru;

- o lingura de ulei de cocos organic.

Trebuie doar sa amesteci toate ingredientele pana cand obtii o pasta omogena. Depoziteaz-o la frigider si consuma cate o lingurita pe zi, pentru a preveni aparitia racelilor si a reduce efectul inflamatiilor. Daca esti racita, consuma in prima zi 4-5 lingurite din acest mix, o data la 2 ore, iar in urmatoarele zile redu doza pana cand ajungi la cea normala. 

Iti recomandam sa incepi si tu sa mananci turmeric cu miere, pentru a-ti  mentine o imunitate crescuta, mai ales ca urmeaza sezonul gripei!

Articolul urmator
Ce este cetoza și de ce este benefică?
Ce este cetoza și de ce este benefică?
Planifică-ți luna de miere de vis și îți spunem când te căsătorești!
Incepe quiz
Planifică-ți luna de miere de vis și îți spunem când te căsătorești!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (5)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    top 5 divahair.ro - diete si slabire

    1. Ce este cetoza și de ce este benefică? (378 vizite)