Nu arunca samburii de struguri, uite ce beneficii iti aduc

Nu arunca samburii de struguri, uite ce beneficii iti aduc

Redactor Alexa Galgau

Atunci cand savurezi strugurii, cu siguranta nu vrei ca gustul delicios sa fie diminuat de samburi, pe care cei mai multi oameni ii arunca fara ezitare. Cu toate acestea, noi iti garantam ca samburii de struguri nu trebuie subapreciati, pentru ca au proprietati benefice pentru organism la care nici nu te-ai fi gandit!

Afla totul despre beneficiile samburilor de struguri si te vei convinge ca nu trebuie sa ii mai eviti!

Samburi de struguri pentru o sanatate de invidiat

Cine s-ar fi gandit ca tocmai samburii mult indragitilor struguri ar fi plini de acizi grasi, aminoacizi si flavanoizi, care nu trebuie sa lipseasca dintr-o dieta sanatoasa? Daca consumi acesti samburi cu regularitate, ca atare sau sub forma de ulei ori extract, ii vei oferi organismului o multime de beneficii.

Iata care sunt cele mai importante dintre ele!

1. Proprietati antioxidante

Samburii de struguri sunt bogati in flavanoizi si au o capacitate antioxidanta de 20 de ori mai mare decat cea a vitaminei E si de 50 de ori mai mare decat a vitaminei C. In plus, se pare ca substantele din acestia pot amplifica inclusiv efectul altor antioxidanti din corp. Nici nu este de mirare ca au inceput sa apara tot mai multe suplimente pe baza de samburi de struguri!

Prezenta antioxidantilor este benefica inclusiv pentru frumusete, deoarece incetinesc procesul de imbatranire, ceea ce inseamna ca vitalitatea se va simti prin fiecare por, iar pielea si parul tau vor arata excelent.

2. Samburii de struguri si problemele vasculare

Cand spunem "probleme vasculare", ne referim la un spectru larg de afectiuni, de la varice pana la boli cardiovasculare. Se pare ca samburii de struguri sunt recomandati inclusiv pentru aceste probleme de sanatate, deoarece imbunatatesc circulatia si, in plus, intaresc arterele, venele si vasele capilare. Suferi de picioare umflate din cauza statului la birou? Atunci una dintre solutiile cele mai eficiente este consumul de samburi de struguri!

Persoanele cu afectiuni cardiace care cosuma extract din acesti samburi sunt mai ferite de infarct, dupa cum au arata mai multe studii, realizate atat pe oameni, cat si pe animale. La acest beneficiu, adauga si controlul tahicardiei, protectia impotriva cardiotoxicitatii cauzate de anumite medicamente si reducerea riscului de a dezvolta ateroscleroza. Destul de convingator, nu?

3. Proprietati anticancerigene

Desi este inca devreme pentru a spune fara indoiala ca samburii de struguri lupta impotriva cancerului, exista studii care sunt foarte incurajatoare in acest sens. Se pare ca substantele continute de aceste seminte pot ajuta mecanismul de moarte programata a celulelor, care nu functioneaza cum trebuie in cazul celulelor canceroase. Poate ca cel mai convingator argument in favoarea proprietatilor anticancerigene ale samburilor de struguri este legat de antioxidantii puternici pe care ii contin si care opresc actiunea nociva a radicalilor liberi.

4. Samburii de struguri in diete

Iata o veste buna si pentru femeile care vor sa scape de colacei : samburii de struguri te pot ajuta sa slabesti! Intr-un studiu din 2003, un extract derivat din aceste seminte a avut un efect de inhibare a enzimelor care ajuta la absorbtia si acumularea grasimilor in corp. Asadar, este foarte posibil ca extractul de samburi de struguri sa devina un real adjuvant in lupta cu celulita !

5. Proprietati antidepresive

Depresia este o afectiune tot mai frecventa a zilelor noastre, iar ingrijorarea s-a amplificat atat de mult, inca oamenii de stiinta cauta mereu noi metode de a combate aceasta afectiune mentala. Pentru ca antidepresivele au efecte secundare neplacute si pot crea dependenta, exista o tendinta generala de a apela la natura pentru remedii. Antioxidantii din samburii de struguri s-au dovedit a avea un efect antidepresiv similar cu al medicamentului Tofranil. Aceasta se intampla deoarece creste nivelul de serotonina din trei regiuni ale creierului: cortexul frontal, hipocampus si hipotalamus.

Fie ca alegi sa consumi samburii de struguri ca atare sau sub forma de extract ori ulei, important este sa nu eviti acest dar de la natura, chiar daca gustul nu este tocmai cel mai imbietor.

Articolul urmator
Prea mult pepene? Medicul Virgiliu Stroescu spune ce ți se poate întâmpla dacă exagerezi cu acest fruct
Prea mult pepene? Medicul Virgiliu Stroescu spune ce ți se poate întâmpla dacă exagerezi cu acest fruct
Cum saruti? Uite ce spune despre tine.
Incepe quiz
Cum saruti? Uite ce spune despre tine.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.4 (21)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    top 5 divahair.ro - diete si slabire

    1. Ce este cetoza și de ce este benefică? (345 vizite)