Slabeste cu ceai oolong: iata cat de benefic este pentru organism!

Slabeste cu ceai oolong: iata cat de benefic este pentru organism!

Redactor Alexa Galgau

Ceaiurile sunt cele mai sigure metode de slabire si de mentinere a starii de sanatate, fiind folosite in scopuri medicinale din cele mai vechi timpuri. Consumul de ceaiuri reprezinta o cale neinvaziva de a vindeca corpul, insa efectele lor benefice se simt intr-un timp mult mai indelungat decat in cazul tratamentelor cu substante chimice artificiale.

Ceaiul oolong este fermentat si semi-oxidat, iar gustul sau este perceput ca ceaiul verde sau cel negru. Consumul de ceai oolong prezinta numeroase beneficii, printre care scaderea colesterolului si stimularea metabolismului. Afla totul despre aceasta licoare minune!

Beneficiile consumului de ceai oolong

Ceaiul oolong este unul dintre cele mai consumate ceaiuri din China, cel mai faimos sortiment provenind din orasul Fuijan. Atunci cand este baut zi de zi, ceaiul oolong prezinta numeroase efecte benefice, motiv pentru care este plasat pe primele locuri in topul celor mai sanatoase ceaiuri din lume. 

Iata care sunt efectele consumului de ceai oolong: 

1. Stimuleaza metabolismul si te ajuta sa slabesti. Pentru ca este doar semi-oxidat, ceaiul oolong produce o molecula de polifenol care activeaza o enzima din corp raspunzatoare pentru arderea grasimilor (lipaza). Este suficient sa bei intre 250 si 500 ml de ceai oolong pe zi pentru ca arderile sa fie mai puternice. In plus, intocmai precum ceaiul verde, cel oolong este un puternic diuretic, care te ajuta sa elimini excesul de lichide din corp si sa previi retentia de apa. 

2. Creste acuitatea mintala. Pentru ca are cofeina, ceaiul oolong are acelasi efect revigorant precum cafeaua, insa fara a provoca probleme inimii. Dimpotriva, el este recunoscut pentru faptul ca protejeaza sanatatea sistemului cardiovascular. Ceaiul oolong te face sa te simti mai „pe faza” si te ajuta sa te concentrezi, insa, spre deosebire de cafea, nu da dependenta si nu te face sa te simti epuizata dupa o vreme. Din cauza continutului de cofeina, ceaiul oolong nu trebuie baut seara, pentru ca poate favoriza aparitia insomniilor. 

3.  Ajuta digestia. Pe langa faptul ca este diuretic si hidrateaza organismul, ceea ce regleaza si tranzitul intestinal, ceaiul oolong alcalinizeaza tractul digestiv, prevenind instalarea bolilor cronice. In plus, chiar daca are un continut destul de ridicat de cofeina, el nu este contraindicat celor cu reflux gastric, dimpotriva - se pare ca ar calma hiperaciditatea. Ceaiul oolong ajuta si la intretinerea florei bacteriene benefice de la nivelul intestinului.

4. Regleaza nivelul glicemiei. Una dintre cele mai frecvent intalnite si periculoase boli din prezent este diabetul de tip 2, care poate aparea in urma unui stil de viata neadecvat. Ceaiul oolong este bun atat in preventia, cat si in gestionarea diabetului, pentru ca ajuta la mentinerea nivelului normal al glicemiei, datorita continutului ridicat de polifenoli. 

5. Intareste sistemul imunitar. Plin de antioxidanti, ceaiul oolong protejeaza corpul la nivel celular de actiunea radicalilor liberi si intareste sistemul imunitar. Poate fi consumat in sezonul gripei pentru a tine aceasta afectiune la distanta, iar daca il bei zi de zi vei observa ca te imbolnavesti mult mai rar. Studiile arata ca oamenii care beau ceai oolong in mod regulat produc mai multe proteine antibacteriene, care ii protejeaza de inflamatii si alte probleme de sanatate. 

6. Protejeaza dintii. Un zambet impecabil este mai frumos decat orice bijuterie, nu crezi? Pentru a avea o dantura sanatoasa, alimentatia este esentiala, iar ceaiul oolong protejeaza dintii prin faptul ca nu lasa anumite bacterii sa se dezvolte. Asta inseamna ca nu mai apar nici carii si nu se mai formeaza nici tartru.

7. Te ajuta sa ai un par si o piele de nota 10. Din cauza continutului ridicat de antioxidanti, ceaiul oolong previne caderea parului si creste rezistenta acestuia, conferindu-i stralucire. Ceaiul de oolong poate fi folosit si pentru clatirea parului, podoaba capilara devenind astfel mult mai matasoasa. De asemenea, consumul regulat de ceai oolong are efecte benefice pentru piele, incetinind procesul de imbatranire, gratie numerosilor antioxidanti continuti.

Este de ajuns sa bei o cana de ceai oolong in fiecare dimineata, iar aceasta schimbare mica iti va aduce numai beneficii pe termen lung!

Articolul urmator
Ce este cetoza și de ce este benefică?
Ce este cetoza și de ce este benefică?
Cat de rezistent este parul tau?
Incepe quiz
Cat de rezistent este parul tau?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    top 5 divahair.ro - diete si slabire

    1. Ce este cetoza și de ce este benefică? (218 vizite)