Studiu îngrijorător: un ou pe zi crește riscul de diabet cu 60%

Studiu îngrijorător: un ou pe zi crește riscul de diabet cu 60%

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Consumul zilnic de ouă ar putea fi mai periculos decât crezi. Și aceasta nu este o veste prea bună, având în vedere că opt din zece români mănâncă cel puțin unul în fiecare zi. Un nou studiu relevă faptul că acest aliment are un impact nociv asupra sănătății sale, în ciuda a tot ce se știa până acum despre beneficiile sale.

Sursa foto: Unsplash

Un singur ou conține șase grame de proteine. Este o sursă bună de nutrienți, dar și de vitamina D. Are în compoziție colină (n.r. o componentă a vitaminei B), care ajută la reglarea metabolismului și la buna funcționare a ficatului. Știam despre ou că are multe beneficii pentru organism, însă o echipă de cercetători din Australia a întocmit un studiu prin care avertizează că ouăle nu sunt atât de bune dacă sunt consumate în mod frecvent. 

Este periculos să mănânci un ou pe zi?

Consumul unui ou pe zi crește riscul de a dezvolta diabet de tip II cu 60%, se arată în studiul cercetătorilor, potrivit Daily Mail. Oamenii de știință au analizat un grup de 8.545 de adulți chinezi și au descoperit o corelație între consumul frecvent de ouă și nivelul ridicat al zahărului din sânge. 

Un studiu de anul trecut, realizat de cercetători din Finlanda, a indicat exact contrariul: consumul frecvent de ouă poate ține diabetul sub control. Această nouă cercetare face referire la oul gătit în toate modurile, de la fiert, prăjit sau la cuptor și arată faptul că ar crește cu 60% șansele ca o persoană să facă diabet de tip II, dacă este mâncat în fiecare zi.

Citește și: Semne care pot ascunde o formă de diabet

"Dieta unei persoane este în strânsă legătură cu apariția diabetului de tip II, astfel că disciplina alimentară ar putea afecta prevalența tot mai mare a bolii. Studiul s-a axat pe oamenii din China, care au făcut tranziția de la o dietă tradițională, care conține cereale, legume și pește, la o dietă procesată, care include cantități mari de carne, gustări și ouă.", a declarat medicul Ming Li, profesor la Universitatea din Australia de Sud, conform Daily Mail.

Doctorul Ming Ling susține că sunt necesare cercetări aprofundate pentru a explora relațiile cauzale dintre consumul de ouă în fiecare zi și apariția diabetului de tip II.

"Pentru a învinge această boală este necesară o abordare pe mai multe planuri, care nu include doar studiul, ci și un set clar de linii îndrumătoare pentru a ajuta la informarea oamenilor. Acest studiu este doar un prim pas pentru un obiectiv pe termen lung.", a mai medicul Ming Li, unul dintre realizatorii studiului. 

Numărul persoanelor care suferă de diabet, la nivel mondial, a crescut de la 180 de milioane, în anul 1980, la 425 milioane în 2014, și se estimează că numărul lor va crește la 592 de milioane în 2035, scrie gov.ro. Mulți specialiști sunt de părere că diabetul este în strânsă legătură cu alimentația unei persoane și că poate fi prevenit cu ajutorul unui stil de viață activ și sănătos.

Surse articol: DailyMail / Gov.ro / World Health Organisation

Surse foto: Unsplash, istock

Articolul urmator
Prea mult pepene? Medicul Virgiliu Stroescu spune ce ți se poate întâmpla dacă exagerezi cu acest fruct
Prea mult pepene? Medicul Virgiliu Stroescu spune ce ți se poate întâmpla dacă exagerezi cu acest fruct
Cât de bine ştii să scrii?
Incepe quiz
Cât de bine ştii să scrii?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    top 5 divahair.ro - diete si slabire

    1. Ce este cetoza și de ce este benefică? (378 vizite)