Top cinci cele mai bune legume verzi

Top cinci cele mai bune legume verzi

Redactor Alexa Galgau

Deja știi bine că o dietă bogată în legume și fructe este cea mai bună alegere dacă vrei să ai un organism sănătos și să arăți mereu tânără. Din păcate, foarte puțini oameni se limitează la numărul zilnic de porții recomandate de nutriționiști, din cauză că există foarte multe tentații culinare de la care nu ne putem abține cu ușurință. Dacă îți impui totuși să consumi măcar câte puțin din cele mai sănătoase legume, îți garantăm că schimbările din corpul tău te vor uimi.

Astăzi îți prezentăm cele mai bune legume verzi, adevărate izvoare de sănătate, care îți vor întări organismul, protejându-l de toate bolile!

 

Ce legume verzi să mănânci

5. Varză kale

Varza kale face parte din categoria legumelor crucifere, adică este „rudă” cu varza, broccoli, conopida etc. Această plantă banală are niște proprietăți surprinzătoare, fiind plină de antioxidanți, vitamina C și substanțe anticancerigene. Varza kale este totodată bogată în vitamina K, care întărește oasele, vitamina A, care ajută vederea și sistemul imunitar, și acizi grași Omega 3, care au un efect antiinflamator și protejează vasele de sânge, oferindu-le o elasticitate sporită. Poți să consumi varza kale ca atare sau să o sottezi la tigaie.

Află mai multe despre această legumă verde miraculoasă din ACEST articol!

4. Varza de Bruxelles

Poate că nu este chiar pe gustul tuturor această legumă verde cu o aromă specifică, dar este fără îndoială unul dintre cele mai sănătoase alimente pe care le poți consuma, mai ales dacă ai probleme cu hipertensiunea. Varza de Bruxelles este bogată în vitaminele A și C. Ea conține folați și o cantitate considerabilă de potasiu, care echilibrează tensiunea arterială. Dacă nu suporți gustul de varză de Bruxelles fiartă, îți recomandăm să o rumenești la tigaie în puțin unt și vei vedea că este mult mai apetisantă.

3. Fasole verde

În afară de faptul că are foarte puține calorii și un indice glicemic scăzut, fasolea verde este incredibil de sănătoasă și, în mod surprinzător, plină de carotenoizi, în cantități comparabile cu cele din roșii sau morcovi. Clorofila este cea care îi dă culoarea verde, însă conținutul nutrițional este cât se poate de valoros. Fasolea verde este bogată în antioxidanți prețioși, dar și în minerale mai puțin cunoscute decât calciul sau magneziul, cum este siliconul, care joacă un rol important în sănătatea oaselor și a țesutului conectiv. Pentru a te bucura de toate proprietățile acestor legume verzi minunate, nutriționiștii recomandă să nu le gătești decât cinci minute la aburi. Astfel, fasolea va căpăta o aromă intensă, va fi mai fragedă și mai ușor de digerat.

2. Sparanghel

Este o legumă verde destul de scumpă, dar îți garantăm că merită toți banii! Sparanghelul este bogat în vitaminele A, C și K, dar și în folați. El conține și o doză substanțială de inulină, o substanță care ajută sistemul digestiv. Sparanghelul este foarte bogat în fibre și proteine, fiind un aliment complet. Te-ai întrebat vreodată de ce această legumă îi dă urinei un miros ciudat? Se pare că de vină este un aminoacid pe care îl conține, care ajută corpul să elimine toxinele acumulate. 

Află cum să prepari o delicioasă supă de sparanghel!

1. Broccoli

Aceasta este leguma verde la care se strâmbă aproape toți copiii, însă este sănătate pură! În primul rând, broccoli este cel mai eficient aliment în prevenția cancerului, iar substanțele care îi dau mirosul specific la gătire ajută organismul să lupte împotriva acestei boli.

Mai mult, studiile arată că broccoli ajută la scăderea colesterolului, deoarece fibrele pe care le conține stimulează producția de bilă, ceea ce conduce la o scădere a nivelului total de grăsimi din organism. Pentru a avea acest efect, broccoli trebuie gătit la aburi câteva minute înainte de a fi mâncat. Și cel crud are aceste proprietăți, doar că nu în aceeași măsură.

Legumele verzi nu trebuie să lipsească din dieta ta, pentru că sunt pline de antioxidanți și ajută organismul sa lupte împotriva celor mai grave boli. Mănâncă cel puțin o astfel de legumă în fiecare zi și vei observa schimbări benefice în doar câteva săptămâni!

Articolul urmator
Cum să mănânci mai mult și totuși să arzi grăsimi, potrivit unui biochimist de renume
Cum să mănânci mai mult și totuși să arzi grăsimi, potrivit unui biochimist de renume
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari
Incepe quiz
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.1 (9)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    top 5 divahair.ro - diete si slabire

    1. Ce este cetoza și de ce este benefică? (387 vizite)