Catina - secretul unui corp frumos in orice anotimp

Catina - secretul unui corp frumos in orice anotimp

Elena Gherasim

Pe langa bucuria de a scapa de frig si de zilele mohorate de iarna, finalul acestui anotimp te duce si cu gandul la celebra astenie de primavara, pe care parca o resimti deja: oboseala, lipsa energiei si o stare generalizata de apatie. In acest context, nici mersul la sala nu mai reprezinta o prioritate, cu atat mai putin respectarea unui regim alimentar sanatos si echilibrat.

Daca iti doresti un energizant cu efecte imediate, dar care sa nu iti creasca pofta de mancare si sa atraga, astfel, kilogramele in plus, noi iti recomandam o cura de cateva saptamani, bazata pe derivate din catina.

Afla, asadar, care sunt beneficiile catinei, atat pentru silueta, cat si pentru sanatatea organismului.

poza femeie cu energie

Catina - sursa de grasimi sanatoase

In stare proaspata, catina este un depozit natural de acizi grasi esentiali, precum: Omega 3, 6, 7 si 9. Acestia contribuie la buna functionare a sistemului digestiv, au grija de frumusetea pielii tale, mentin sanatatea inimii si buna functionare a sistemului nervos. In plus, sunt o sursa importanta de grasimi, care nu reprezinta, insa, nicio amenintare pentru silueta ta.

De asemenea, uleiul de catina contine acesti acizi grasi, insa nu cu aceeasi valoare nutritiva.

Secretul unui corp plin de energie

Catina este cunoscuta drept cel mai complet si mai echilibrat fruct al naturii, datorita faptului ca inglobeaza un adevarat conglomerat de vitamine, minerale, antioxidanti, aminoacizi, agenti antiinflamatori, acizi grasi esentiali. Printre elementele nutritive indispensabile organismului, care se regasesc in fructele de catina, se numara: complexul de vitamine B, vitaminele A, C, E, D si K, flavonoide, carotenoide, calciu, magneziu, fosfor, fier, acid folic, potasiu, licopen, fitosteroli.

Urmand o cura intensiva care sa includa catina uscata sau derivate ale acesteia (decoct, ulei, sirop), organismul tau va fi reanimat de acest cocktail de vitamine si nutrimente pe care in mod normal ar trebui sa le asimileze dintr-o varietate de alimente.

poza fructe de catina

Catina are proprietati antiinflamatorii

Datorita antioxidantilor care stimuleaza regenerarea celulara, dar si multitudinii de vitamine care ii asigura corpului hrana necesara pentru a-si desfasura in mod normal functiile, catina protejeaza si tesuturile de afectiunile inflamatorii. Nu intamplator, uleiul de catina este folosit si ca antidot eficient impotriva arsurilor si a iradierilor. De asemenea, uleiul de catina previne afectiunile inflamatorii ale articulatiilor, gingiilor, ale ochilor si stomacului.

Produsele pe baza de catina iti intaresc imunitatea

Cel mai bun tratament pe care il poti urma pentru a preveni racelile specifice sezonului de tranzitie este cel bazat pe ulei sau decoct din catina. Datorita procentului important de vitamina C si betacaroten - unii dintre cei mai puternici antioxidanti naturali - fructele de catina tin la distanta guturaiul, formele de gripa sau alte astfel de afectiuni asociate acestei perioade si ajutand organismul sa lupte eficient impotriva virusurilor si a infectiilor.

poza femeie iarna

Catina - sursa de buna-dispozitie

Bea zilnic infuzie din fructe uscate de catina si vei observa o imbunatatire a starii generale: vei fi mult mai linistita, stresul nu va avea un impact la fel de mare asupra ta, iar tu iti vei pastra buna-dispozitie pe parcursul intregii zile. Aceste efecte benefice pe care catina le are asupra starii tale de spirit se datoreaza serotoninei regasite in fructele de culoarea morcovului.

Uleiul de catina are grija de fermitatea si frumusetea pielii tale

Proprietatile terapeutice extraordinare pe care le are catina isi fac efectul atat intern, cat si extern, in cazul in care folosesti uleiul de catina si pe post de produs de ingrijire corporala. Acesta iti catifeleaza pielea si previne aparitia ridurilor, datorita proprietatilor regenerative pe care le are, dar si multumita continutului bogat in vitaminele A si E, elemente ce mentin elasticitatea si fermitatea epidermei.

poza catina proaspata

Valorifica acest complex de calitati terapeutice pe care le au fructele de catina, mai ales in perioadele stresante si obositoare, in care te simti coplesita si lipsita de energie. Nu trebuie sa te indopi cu pastile, energizante sau, mai rau, cu dulciuri, pentru a-ti recapata cheful de viata si forta fizica. Alege cea mai potrivita forma de a consuma catina, in functie de stilul de viata. Pentru rezultate optime, insa, iti recomandam sa consumi catina atat in stare naturala, cat si uscata sau sub forma de extract, in sirop, ulei sau infuzii.

Tu cunosteai valoarea nutritiva exceptionala a fructelor de catina?

Articolul urmator
Dr Mihail Pautov te învață: ce să NU faci dacă vrei să slăbești
Dr Mihail Pautov te învață: ce să NU faci dacă vrei să slăbești
Cât de bine îți cunoști corpul? Testul pe care orice femeie ar trebui să îl facă
Incepe quiz
Cât de bine îți cunoști corpul? Testul pe care orice femeie ar trebui să îl facă

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.4 (25)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    top 5 divahair.ro - diete si slabire

    1. Ce este cetoza și de ce este benefică? (217 vizite)