Dansul la bara - o metoda de intretinere corporala inedita

Dansul la bara - o metoda de intretinere corporala inedita

Andreea Gluh, redactor

Dansul la bara este una dintre metodele inedite de intretinere corporala, care in ultimii anii a ajuns din incinta cluburilor in salile de sport. Acest sport necesita forta si determinare, fiind una dintre cele mai dificile categorii din sfera fitness-ului. La nivel mondial, el este practicat atat de femei, cat si de barbati. Daca vrei si tu sa incerci aceasta forma de fitness la moda, poti opta pentru un curs de dans la bara sportiv.



Scurt istoric al dansului la bara

Dansul la bara modern isi are originea intr-un sport traditional indian, cunoscut sub denumirea de mallakhamb si practicat de catre barbati inca de acum 800 de ani. Acesta presupune agilitate si forta pentru a putea efectua miscari care sfideaza gravitatia in jurul unei bare din lemn.

La inceputul secolului al XX-lea practicarea acestui sport a devenit cunoscuta in Europa datorita circurilor ambulante, pentru ca apoi sa ajunga o atractie in cadrul localurilor de noapte. Mai tarziu, in anii '90, dansul la bara s-a transformat intr-un sport si s-au infiintat scoli specializate in predarea lui.

Dansul la bara modern

Pentru practicarea dansului la bara sportiv, nu doar exercitiul si forta sunt necesare, ci si accesoriile specifice. Asadar, este nevoie de o bara fabricata din otel inoxidabil, din alama ori din titaniu. Fiecare material are proprietati diferite, otelul fiind cel care permite realizarea celor mai fluide si mai spectaculoase miscari. Daca doresti sa te inscrii la cursuri de dans la bara, este indicat sa urmezi sfaturile antrenorului in ceea ce priveste materialul potrivit pentru tine. In acest fel, vei evita neplacerile care pot aparea pe parcursul antrenamentului, cum ar fi accidentele cauzate de alunecarea mainilor pe bara.

De asemenea, trebuie sa stii ca incalzirea pentru dansul la bara consta in exercitii de forta, in realizarea catorva miscari de dans, a flotarilor si a genuflexiunilor, urmand dupa aceea si alunecarile ori rotirile in aer tipice acestui sport.



Sursa: huffingtonpost.com

Prin practicarea dansului la bara, poti arde pana la 300 de calorii intr-o singura sedinta. In acelasi timp, iti vei tonifia grupele de muschi de pe abdomen, de pe coapse si de pe brate.

Miscarile complexe si elasticitatea de care sunt capabili practicantii dansului la bara sportiv uimesc publicul, iar in prezent se organizeaza campionate de dans la bara. De asemenea, nu este exclus ca acesta sa devina o proba in cadrul Jocurilor Olimpice. Pentru a dobandi un corp de invidiat, incearca si tu exercitiile de dans la bara sportiv.

Ce melodie ar trebui sa alegi pentru dansul mirilor?
Incepe quiz
Ce melodie ar trebui sa alegi pentru dansul mirilor?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.