swipe

8 greşeli pe care le faci când te dai cu ojă

De fiecare dată când apar, bulele de aer îngreunează aplicarea ojei şi fac aspectul uniform la care visezi imposibil de obţinut. Totuşi, nu te grăbi să arunci vina pe brand. Greşeala ar putea fi chiar felul în care îţi aplici oja! Dacă obişnuieşti să agiţi cu toată forţa sticluţa de lac de unghii, rezultatul nu este omogenizarea lacului, ci crearea a mii de bule de oxigen. Scapă de acest efect rulând sticluţa între palme: mişcarea lină nu va crea bule de aer, în timp ce căldura palmelor ajută la omogenizarea lacului de unghii.

8 greşeli pe care le faci când te dai cu ojă

Uneori, nu inesteticele ciobituri sunt motivul pentru care programăm o manichiură-express în timpul pauzei de prânz , ci urmele de “uzură”  de la vârfurile unghiilor.  Dacă tastezi mult, de exemplu, nu va dura mult până când lacul de unghii începe să se disipe şi să dezvăluie culoarea naturală a unghiilor. Scapă de această problemă urmând metoda specialiştilor în manichiură: “sigilează” vârful unghiei cu ajutorul pensulei, aplicând lacul de unghii şi pe laturile unghiilor!

8 greşeli pe care le faci când te dai cu ojă

Scufundarea mâinilor într-un bol cu apă călduţă face parte din ritualul de manichiură al multor femei, însă acest moment de răsfăţ are urmări dezastruoase pentru rezistenţa lacului tău de unghii.  Pentru că  unghiile sunt uşor permeabile,  contactul cu apa le face să se dilate şi să reţină mai multă umiditate între straturile care formează unghia. Atunci când apa se evaporă, unghiile se contractă iar urmările sunt vizibile cu ochiul liber: ciobituri, fragmente de ojă care se dezlipesc şi o aderenţă mai mică a lacului de unghii. Foloseşte, în schimb, un degresant pentru unghii sau un dizolvant fără acetonă pentru a-ţi degresa unghiile înainte de aplicarea unui lac colorat.

8 greşeli pe care le faci când te dai cu ojă

Ai aşteptat mai mult decât timpul de uscare indicat pe sticluţa de lac de unghii. Totuşi, s-a întâmplat să te trezeşti cu urme de cearceaf pe unghiile tale proaspăt lăcuite – acest lucru se întâmplă deoarece straturile de ojă au nevoie de aproximativ 24 de ore pentru uscarea completă.  Chiar dacă stratul de la suprafaţă pare uscat, cele aplicate anterior au nevoie de mai mult timp pentru a se fixa, iar contactul cu apă îngreunează acest proces. După aplicarea ultimului strat de ojă, aşteaptă cel puţin 6 ore după aplicare înainte de a-ţi scufunda mâinile în apă caldă sau fierbinte şi îţi promitem că manichiura ta nu va mai fi compromisă odată ce te trezeşti!

8 greşeli pe care le faci când te dai cu ojă

Deşi aplicarea unei baze pentru lacul de unghii poate părea un pas suplimentar  de care nu ai nevoie, vei observa că textura unghiilor nu trebuie să fie neglijată dacă îţi doreşti să te bucuri de o manichiură rezistentă. Urmele de grăsime de pe suprafaţa unghiilor pot slăbi aderenţa lacului, în timp ce relieful pronunţat al unghiilor creează dificultăţi de aplicare, însă ambele probleme îşi găsesc rezolvarea într-un basecoat cu efect de netezire. Un singur strat subţire este suficient pentru a degresa unghiile şi crea o peliculă uniformă, care îi va permite lacului să adere mai bine.

8 greşeli pe care le faci când te dai cu ojă

Nuanţele închise de roşu, marsala sau burgundy  sunt notorii pentru durata lor limitată de viaţă: acest lucru se datorează conţinutului de oxid de fier din formulă, care se ciobeşte la primul impact mai dur al unghiilor. Prelungeşte longevitatea manichiurii tale folosind un strat de top-coat, odată ce ultimul strat de ojă colorată s-a uscat complet. Cele câteva minute alocate acestui pas se traduc în câteva zile suplimentare în care te poţi bucura de o manichiură lucioasă şi uniformă!

8 greşeli pe care le faci când te dai cu ojă

Tentaţia de a obţine o culoare uniformă şi pigmentată dintr-un singur strat este mare, aşa că nu de puţine ori aplicăm o cantitate mai mare de lac de unghii decât ar trebui. Nimic mai greşit, ne atenţionează specialiştii: unghiile tale nu doar că se vor usca mai greu, dar vei diminua semnificativ longevitatea manichiurii tale. În schimb, aplică straturi subţiri şi limitează-te la un număr de maximum trei straturi de lac, chiar şi în cazul celor semitransparente.

8 greşeli pe care le faci când te dai cu ojă

Atunci când colecţia de lacuri de unghii include  un număr impresionant de sticluţe, cele mai multe dintre ele sunt folosite abia de câteva ori înainte să depăşească termenul de valabilitate.  Evită folosirea lacurilor vechi de unghii dacă îţi doreşti o manichiură rezistentă; în caz contrar, vei observa că textura lacului de unghii se îngroaşă şi aplicarea devine dificilă, iar primele fisuri apar încă din prima zi.

‹ Vezi si