Ai un ten obosit? Urmează acești 5 pași ca să-l revigorezi

Ai un ten obosit? Urmează acești 5 pași ca să-l revigorezi

Redactor Divahair.ro

Lipsa odihnei, fumatul, hidratarea insuficientă sau alimentația necorespunzătoare - toate acestea își lasă amprenta pe tenul tău.

Pielea feței este sensibilă și are mereu de suferit, din cauza soarelui sau a toxinelor din mediul înconjurător. Tenul este primul loc în care sunt semnalate și dezechilibrele din interior, așa că merită o atenție specială.

Femeie in oglinda, aplicand o masca de fata

Poate nu ai mereu timp să treci pe la un dermatolog sau pe la un salon de cosmetică, dar poți să ai grijă de tenul tău și acasă, fără eforturi prea mari. Protejarea tenului va întârzia efectele îmbătrânirii acestuia și te va face să și arăți proaspătă, nu doar să te simți așa.

Orice măsură de protecție pe care o vei lua trebuie să țină însă cont de tenul tău, pentru că nu orice tratament este potrivit pentru orice tip de ten.

Cum afli ce tip de ten ai

Cea mai bună soluție ca să afli ce tip de ten ai este să întrebi un dermatolog, însă poți să faci un test mic acasă, fără cheltuieli suplimentare. Iată ce trebuie să faci:

Într-o dimineață de weekend, de exemplu, spală-te pe față imediat cum te trezești. Nu folosi produse de îngrijire, nu-ți mai șterge fața și nu te mai spăla până la prânz. Odată ce au trecut în jur de 4-5 ore, mergi în fața unei oglinzi:

Dacă pielea feței tale este mai uleioasă și mai strălucitoare ca dimineață, înseamnă că ai un ten gras.
Dacă doar fruntea și nasul sunt uleioase și strălucitoare, ai un ten mixt.
Dacă pielea feței tale arată la fel ca dimineață, după spălat, înseamnă că ai un ten
normal.
Dacă sunt vizibile zone înroșite și pielea se exfoliază, înseamnă că ai un ten uscat.

Totuși, oricât de atentă ești la stilul tău de viață, uneori parcă tot nu este de ajuns. Uite 5 pași de îngrijire a pielii, care îi vor reda strălucirea:

1. Curăță corect tenul

Primul lucru pe care îl ai de făcut dacă vrei un ten impecabil este să îl cureți cu produsele potrivite. Uită-te pe etichetele lor și alege-le pe cele create special pentru tipul tău de ten.

Nu folosi săpun de mâini, oricât de prietenos cu pielea ar fi. Majoritatea săpunurilor conțin sodă caustică și agresează tenul, înlăturând inclusiv grăsimile naturale ale pielii. Din acest motiv, pielea fie va fi constant deshidratată, fie va compensa pierderea acestor grăsimi printr-un exces de sebum.

Nu te spăla cu apă fierbinte pe față, pentru că îți va usca pielea. Fă în schimb băi de aburi cât de des se poate, este o metodă simplă și eficientă care te va ajuta să-ți cureți în mod natural tenul.


2. Folosește o mască adecvată

Când tenul tău arată prea obosit, poate fi din cauza lipsei somnului, sau pur și simplu pentru că este deshidratat sau prea încărcat. O soluție potrivită pentru corectarea acestor dezechilibre este aplicarea regulată a unor măști de curățare sau de hidratare.

Din nou, tipul tău de ten dictează care este tratamentul pe care trebuie să-l urmezi.

Tenul uscat necesită hidratare suplimentară, iar cel mixt are nevoie de câte puțin din fiecare. Un ten gras va avea nevoie de o mască de curățare în profunzime sau de una pe bază de cărbune, care să extragă punctele negre din zona T. Poți cumpăra și măști de față diferite, dacă simți nevoia să-i oferi un tratament complet tenului tău.

Cele mai eficiente sunt cele pregătite de specialiști, dar pot fi preparate și acasă, cu ingrediente comune. În funcție de cât de severă este problema ta, vei avea nevoie de o astfel de mască cel puțin o dată pe săptămână.

3. Stimulează și reîmprospătează tenul cu o loțiune tonică

Este, probabil, cel mai ignorat pas dintre toți, dar este și cel mai important. Rolul loțiunii tonifiante este să îndepărteze resturile de mască și să închidă porii, astfel încât să împiedice pătrunderea cremei și a impurităților. Altfel spus, este un zid suplimentar de protecție împotriva apariției coșurilor și a punctelor negre.

Loțiunea tonifiantă se aplică pe o dischetă de vată umezită în prealabil, pentru a împiedica absorbția. Aplicarea loțiunii se face prin tamponări ușoare, pentru că porii pot fi încă deschiși, iar un efort prea mare ar putea să aibă efecte opuse asupra pielii.


4. Folosește creme potrivite pentru fiecare moment al zilei

Ultimul pas după curățare, tratament special și închiderea porilor este aplicarea cremei de hidratare. Dacă nu alegi crema potrivită pentru nevoile tenului tău, aceasta poate să-l încarce și mai mult. De asemenea, folosește creme speciale pentru zi și pentru noapte.

Cremele de zi ajută la protejarea tenului împotriva impurităților și a toxinelor din aer, în timp ce cremele de noapte furnizează o parte din nutrienții necesari pentru regenerarea celulelor. La fel, trebuie să alegi cremele potrivite pentru zona unde vrei să le aplici. O cremă de față are alt efect asupra pielii, spre deosebire de o cremă anticearcăne.

5. Bea mai multă apă

Cel mai bun și mai la îndemâna aliat al tău pentru tenul fresh pe care ți-l dorești este apa. Un consum optim de 2 litri de apă zilnic te ajută în cel puțin două moduri:

Contribuie la menținerea elasticității pielii, făcând-o să pară mai tânără și mai proaspătă
Contribuie la eliminarea toxinelor din organism. Astfel, organismul tău este mai echilibrat, tu te simți mai energică, iar asta se va citi și pe fața ta!

Repetă cei trei pași de bază (curățare, tonifiere și aplicarea cremei hidratante) în fiecare dimineață și seară. În mai puțin de o lună, rezultatele vor fi evidente.

Care e secretul tău pentru o piele strălucitoare?

Surse foto: Shutterstock

Articolul urmator
Yoga pentru față: beneficii și idei de exerciții
Yoga pentru față: beneficii și idei de exerciții
Ce mască de față să folosești, în functie de tipul de ten
Incepe quiz
Ce mască de față să folosești, în functie de tipul de ten

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (5)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.