Ce să faci ca să ai unghii mai puternice și mai rezistente

Ce să faci ca să ai unghii mai puternice și mai rezistente

Paula Rotaru

Se spune că mâinile sunt cartea de vizită a oricărei femei. Nimic mai adevărat! O manichiură îngrijită este la fel de importantă precum machiajul sau ținutele pe care le porți.

În căutarea perfecțiunii, multe femei apelează la unghiile false, dar acestea nu sunt tocmai lipsite de riscuri. Pilirea exagerată a unghiei naturale duce la subțierea acesteia și la un risc mai mare de pătrundere a substanțelor toxice în piele, favorizând astfel apariția iritațiilor și a eczemelor în vecinătatea unghiei.

Renunță la acest artificiu de beauty și poartă-ți cu mândrie unghiile naturale! Noi te învățăm cum să ai grijă de ele pentru a fi mai rezistente, dar îți spunem și ce obiceiuri trebuie să eviți pentru a avea unghii care strălucesc de sănătate!

Unghii galbene, care se rup ușor? Renunță la ojă o perioadă!

Dacă unghiile tale au căpătat o tentă gălbuie, cresc greu și se rup foarte ușor, ar fi cazul să le lași un timp să respire. Chimicalele din lacul de unghii atacă stratul superior de keratină, le deshidratează și înlătură grăsimile naturale care le conferă elasticitate și strălucire. Acetona, detergentul de vase și produsele de curățenie au același efect nociv.

O altă cauză a fragilității unghiilor este expunerea excesivă la apă. „Suprahidratarea duce la extinderea patului unghial și, ulterior, la contractarea acestuia, pe măsură ce umiditatea ce evaporă, cauzând subțierea și tendința de exfoliere a unghiilor”, spune medicul dermatolog Samer Jaber.

Prin urmare, rezistă tentației de a-ți picta unghiile o perioadă, sau măcar alege lacuri de unghii non-toxice și produse fără acetonă, poartă întotdeauna mănuși de cauciuc atunci când speli vasele și limitează timpul petrecut la piscină sau în cada cu apă fierbinte și spumant parfumat.

Unghiile sunt „însetate” din cauza schimbărilor bruște de temperatură

Când e frig, când e cald. Când plouă, când e soare. Cam așa poate fi caracterizată toamna cea schimbătoare, cărora unghiile noastre delicate trebuie să îi facă față. E bine cunoscut faptul că unghiile sunt afectate mai ales în sezonul rece: se exfoliază mai repede, se crapă, își pierd elasticitatea și sunt casante. Iar motivul e cât de poate de logic: duc lipsă de hidratare. Drept urmare, asigură-le porția de apă prin consumul a cel puțin 2 litri de apă zilnic, dar fă un efort și tratează-le regește și cu o cremă intens hidratantă.

Pentru a avea unghii rezistente, trebuie să fii pregătită să faci și anumite compromisuri. Oricât de mult ți-ai iubi unghiile lungi, pentru a evita ruperea lor și a le stimula creșterea, trebuie să le tai periodic.

Ai grijă și cum îți pilești unghiile! Pilirea are un rol foarte important, acela de a închide marginea unghiei proaspăt tăiate, protejând-o astfel de rupere sau exfoliere atunci când se agață de haine.

Reține că pilirea corectă a unghiei se face astfel: se începe întotdeauna de la margini spre centrul unghiei, doar într-o direcție, altfel unghia va deveni casantă. Un truc util este să freci ușor marginea unghiei pilite de o bucată de material (de preferat bumbac). Vei observa la final că aceasta devine lucioasă, un semn că netezirea și sigilarea au fost executate corecte.

Un alt compromis este acela legat de cuticule. Multe femei le îndepărtează prin tăiere, fără să-și dea seama că astfel își expun pielea și unghiile unor riscuri majore. Potrivit webmd.com, cuticulele au un rol important, acela de barieră protectoare a patului unghial.

Tăierea cuticulelor te expune unui risc crescut de infecții și umflături inestetice la baza unghiei. Dacă te deranjează atât de mult, le poți împinge ușor cu un bețișor de lemn spre baza unghiei, după ce le-ai făcut în prealabil o „baie” cu ulei hidratant, care le-a înmuiat și le-a redat finețea.

Remedii naturale pentru unghii rezistente

Sănătatea și frumusețea unghiilor depind în mare măsură de obiceiurile de îngrijire, dar putem să avem o manichiură impecabilă și apelând la remedii din natură.

Dacă te confrunți deja cu unghii galbene sau fragile, care se exfoliază rapid, îți recomandăm următoarele tratamente pe care le poți pune în aplicare acasă:

- masajul unghiilor cu ulei de măsline – ajută la hidratarea unghiilor, repară straturile deteriorate și înmoaie cuticulele. Ține unghiile într-un vas cu ulei de măsline călduț, în care ai adăugat 1-2 lingurițe de zeamă de lămâie, timp de 15 minute, apoi clătește-le bine cu apă caldă. Repetă procesul de 2-3 ori pe săptămână.

- „îmbăierea” în ceai verde – antioxidanții din ceaiul verde previn exfolierea unghiilor, le întăresc și elimină discolorațiile. Prepară un ceai verde și lasă-l la răcit; ține unghiile în ceai verde, 10-15 minute, de două ori pe săptămână.

- ulei din arbore de ceai reparator – este un excelent antiseptic, previne și tratează infecțiile fungice, elimină petele galbene de pe suprafața unghiei. Adaugă câteva picături de ulei din arbore de ceai într-un bol cu apă călduță și ține mâinile scufundate în acest lichid timp de 3 minute, de câteva ori pe săptămână.

- ulei din semințe de in hidratant – substanțele nutritive din semințele de in, precum vitaminele din complexul B, magneziul, potasiul, zincul și acizii grași Omega 3, sunt esențiale pentru menținerea sănătății unghiilor. Freacă suprafața unghiilor cu o dischetă demachiantă îmbibată în ulei din semințe de in, apoi masează-le ușor timp de câteva minute.

- vitamina E întărește unghiile – sparge o capsulă cu ulei de vitamina E și masează blând unghiile cu acesta; vitamina E hidratează intens unghiile și le protejează de rupere sau exfoliere.

Alimente pentru unghii rezistente

Alimentația corectă este primul pas spre unghii mai puternice și mai rezistente. Verdețurile, de exemplu, sunt surse excelente de fier, un mineral care contribuie la menținerea sănătății unghiilor, părului și pielii. Migdalele, pe de altă parte, conțin din belșug magneziu, care previne subțierea și exfolierea unghiilor, iar calciul din lactate stimulează creșterea acestora.

Coacăzele, afinele, germenii de grâu, fasolea, ouăle și fulgii de ovăz trebuie să facă parte din alimentația ta, dacă îți dorești unghii rezistente și strălucitoare. Uleiul de pește, vitamina D și uleiul de cocos sunt, de asemenea, substanțe nutritive de care unghiile tale au nevoie ca de aer.

Completează-ți regimul alimentar cu un supliment special formulat pentru nevoile unghiilor, părului și pielii tale. Perfectil Original, de la Vavian Pharma, este o combinație unică de vitamine, minerale și extracte din plante care au efecte benefice demonstrate. Spune „adio” unghiilor fragile cu Perfectil! Mod de administrare: 1 capsulă/zi, în timpul mesei principale, cu apă sau lichid rece. Preț: 43,60 de lei

 

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.