Ce să faci ca să previi apariția coșurilor pe spate

Ce să faci ca să previi apariția coșurilor pe spate

Sorina Corneanu

Afecțiune comună, deranjantă și generatoare de o mulțime de frustrări, coșurile reprezintă o problemă universală. Iar atunci când acestea se extind pe spate, în special în perioada verii, lupta devine și mai grea. Totuși, cu doar câteva schimbări introduse în stilul de viață, lucrurile vor deveni mult mai simple.  Cu puțină grijă la obiceiurile zilnice și mai multă atenție la produsele de îngrijire corporală folosite, te poți vindeca acasă, cu ușurință, fără să recurgi la tratamente invazive și costisitoare.

Iată care sunt pașii simpli prin care poți scăpa de coșurile de pe spate

Descoperă mai jos câteva trucuri simple care te pot ajuta să previi apriția coșurilor de pe spate!

1.Ai grijă ca sutienul pe care îl porți zilnic să fie mereu curat. La fel și bustiera. Materialele supraelastice nu fac decât să rețină transpirația și, după o zi în care ești plecată, te poți alege cu coșuri inestetice. Totodată, încearcă, pe cât posibil, să porți bluze din materiale organice sau calitative și să ai grijă să te schimbi atunci când simți că ai transpirat excesiv.

2. Atenție la detergenții pe care îi folosești atunci când îți speli hainele. Foarte mulți conțin particule alergene care cauzează coșurile de pe spate, iar cele mai multe persoane nici nu iau în calcul această posibilitate. Alege un detergent cât mai puțin parfumat, redu cantitatea folosită și folosește un program de clătire dublu.

3.Atunci când transpiri, dacă ai posibilitatea, ideal ar fi să faci imediat un duș. Dacă varianta aceasta nu îți este la îndemână, atunci ai grijă să te ștergi bine pe spate și să schimbi îmbrăcămintea. Iată un factor extrem de important în prevenirea apariției coșurilor pe spate!

4. Poate nu te-ai fi gândit la asta, dar gelurile de duș, șamponul și balsamul pot determina și ele apariția coșurilor de pe spate. Asigură-te că folosești produse cât mai naturale, sau măcar clătește bine. Uneori, deși nu ești conștientă de asta, pe spate rămâne destul de mult clăbuc, pe care doar îl ștergi cu prosopul.

5.Schimbă așternuturile regulat. Dacă obișnuiești să le schimbi la o săptămână, încearcă să faci asta la câteva zile, iar pentru spălarea lor alege un detergent pentru rufe sensibile, cât mai puțin parfumat. Evită să dormi în așternuturi care au absorbit deja transpirația. Faptul că se usucă nu înseamnă că sunt din nou curate! Totodată, asigură-te că balsamul pe care îl folosești pentru rufe nu conține chimicale la care poți fi alergică.

Află din filmulețul de mai jos și alte tratamente eficiente pentru coșurile apărute pe spate 

6.Folosește un gel de duș fără ulei sau alcool, bazat numai pe ingrediente naturale și medicinale -fie ți-l prescrie medicul, fie discuți la farmacie cu o persoană avizată. Optează pentru produse bazate pe acid salicilic și fă cel puțin trei dușuri pe zi!

7. Un unguent matifiant, dar nu pe bază de ulei, te poate ajuta să câștigi lupta cu coșurile de pe spate. Aplică-l în fiecare dimineață, înainte să pleci de acasă, și în fiecare seară, după ce faci duș. Lasă-l să acționeze măcar 5 minute înainte să te îmbraci, și poartă haine din bumbac, cel puțin până te vindeci.

8.O mască exfoliantă face pentru spate exact același lucru ca pentru tenul tău. Cel puțin o dată pe săptămână, o astfel de mască te poate ajuta să scapi de pielea moartă, să mai elimini din sebum și să te bucuri din nou de un spate pe care nu trebuie să îl ascunzi.

9. Nu uita nici de soare! Soarele, dincolo de efectele sale nocive, este un excelent medicament pentru piele. Bucură-te de el, mergând cât mai des la plajă, dar fără a uita să folosești protecție solară de calitate.

Dacă niciuna din metodele de mai sus pare să nu dea rezultate după prima lună, încearcă să apelezi, în ultimă instanță, și la medicul dermatolog. Cu cât aștepți mai mult, cu atât efectele pozitive vor întârzia să apară. Pielea este cel mai mare receptor al factorilor externi și principalul conductor al acestora către mediul intern! Trebuie să ai grijă de ea!
 

Surse foto: istock

Articolul urmator
Ceramidele: ce sunt și care sunt beneficiile lor pentru piele
Ceramidele: ce sunt și care sunt beneficiile lor pentru piele
Stii sa previi caderea masiva a parului?
Incepe quiz
Stii sa previi caderea masiva a parului?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.