Care este diferența dintre balayage si ombre? Sfaturi despre ce șuvițe să ceri la coafor!

Care este diferența dintre balayage si ombre? Sfaturi despre ce șuvițe să ceri la coafor!

Redactor Andreea Baluteanu

Cu siguranță, ai tot auzit de ele: tehnicile de colorare despre care toată lumea vorbește în ultima perioadă, cu denumiri rafinate inspirate de francezi. Sună cool să le ai și arată și mai bine în realitate, dar știi oare care este diferența dintre ele? Sau, și mai important, pentru care să optezi?

Noi suntem aici să te ajutăm și îți spunem, în rândurile care urmează, care este deosebirea dintre balayage și ombre, dar și motivele pentru care ar trebui să le alegi! Facem lumină în universul irezistibil, dar uneori complicat al culorilor de păr!

Diferența dintre balayage și ombre, explicată!

Știm în teorie ce înseamnă fiecare, dar am putea să explicăm care este diferența dintre balayage și ombre? Dacă răspunsul tău e negativ, află de la noi, în rândurile următoare! De asemenea, imaginile cu Jessica Alba, una dintre cele mai frumoase promotoare ale ambelor curente, sunt edificatoare în acest sens!

ombre versus balayage

Să începem cu hitul actual, balayage! Provenind de la verbul francez „balayer”, care înseamnă a mătura, această tehnică, din nou pe buzele tuturor, se referă la presărarea de șuvițe mai deschise pe toată lungimea părului, dar concentrate mai ales pe părțile sale superioare. Realizarea ei cere talent cât cuprinde, dat fiind faptul că vorbim despre pictarea manuală a secțiunilor de păr!

Principalul avantaj al balayage (pe lângă faptul că e super hot acum) este reprezentat de faptul că adaugă dimensiune părului. Astfel, șuvițele mai deschise la culoare de la suprafața părului intră într-un contrast fabulos cu cele de jos și dau astfel impresia de volum. Vei obține un păr mai des și mai bogat, o impresie pentru care fetele cu care natura nu a fost atât de generoasă din punct de vedere al podoabei capilare ar face orice!

De partea cealaltă, ombre-ul este mai evident! Provine tot din limba franceză, idiomul modei și al frumuseții, de la cuvântul „ombre” (umbră). Tehnica e mai îndrăzneață și presupune deschiderea graduală a culorii de la rădăcină până la vârfuri. Dacă la balayage șuvițele mai light erau presărate pe toată podoaba capilară, la ombre ele încep de obicei din dreptul urechii și coboară de aici.

ombre
Ombre: Foto Instagtam @ ramireztransalon

Esențial în cazul ombre este să nu existe linie de demarcație între culori. Din păcate, am văzut foarte multe „opere” realizate de stiliști care nu își meritau numele și în care trecerea dintre nuanțe putea fi trasată foarte ușor cu o riglă, atât de exactă era. Ombre-ul presupune efecte de highlight subtile, așa cum am mai spus, în care vârfurile au cea mai deschisă nuanță posibilă, iar rădăcinile rămân naturale. E asemănător cu modul în care soarele își face de lucru prin părul tău, iar atunci când vei ieși de la coafor ar trebui să arăți de parcă tocmai te-ai fi întors după un sejur foarte lung la mare!

Și totuși, ce alegi între ombre și balayage?

Deși sunt diferite, ambele tehnici presupun și aspecte comune: se pot realiza, teoretic cel puțin, pe orice nuanță de păr, deși sunt perfecte pentru șaten și, evident, nu au nicio șansă de a însemna ceva pe blondul alb. De asemenea, atât ombre, cât și balayage ies din mâinile unui stilist talentat, care să știe ce să facă!

Iată care sunt însă factorii de care să ții cont atunci când trebuie să alegi la coafor!

Mentenanța. E adevărat că ambele tehnici sunt mai ușor de întreținut decât un păr vopsit în integralitate, eventual și într-o nuanță diferită de cea naturală. Dar, dintre ele, ombre-ul, fiind mai intens, necesită mai multe retușuri la coafor. De partea cealaltă, balayage poate fi păstrat fără a mai trece pragul salonului câteva luni bune, chiar și un an, în funcție de cât de repede îți crește părul.

Vârsta ta. Ombre-ul arată fenomenal, dar nu e chiar cea mai flatantă tehnică. Va atrage atenția asupra chipului tău! De partea cealaltă, balayage-ul aduce lumină în cosițe și are un efect de întinerire deci, dacă vrei să scapi de riduri apelând la podoaba capilară, e cea mai bună opțiune.

balayage
Balayage: Foto Instagram @hairbyolive_

Culoarea părului. Pentru ca ombre-ul să funcţioneze, ar trebui să pleci, în mod ideal, de la un șaten deschis sau un blond foarte închis, până la cel mai întunecat negru. De partea cealaltă, balayage e mai versatil, și poate fi realizat cu succes și pe blondul natural, pe roșcat, ca și pe nuanțele de mai sus.

Până la urmă, tu ești cea care decide ce tehnică de colorare alege. Balayage e la modă acum, dar noi nu te împiedicăm să optezi pentru ombre, dacă îl adori! Însă, în ambele cazuri, apelează la produse de îngrijire pentru protecția culorii, ca să te bucuri mai mult timp de super părul tău!

Surse foto: Getty/Guliver, Instagram

Articolul urmator
Mănușile exfoliante: ce sunt și cum îți ajută pielea
Mănușile exfoliante: ce sunt și cum îți ajută pielea
Testul de geografie pe care îl trec doar 4% dintre oameni
Incepe quiz
Testul de geografie pe care îl trec doar 4% dintre oameni

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (27)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.