Cum sa folosesti o perie rotativa pentru a da volum parului

Cum sa folosesti o perie rotativa pentru a da volum parului

Redactor Alexa Galgau

Peria rotativă este o adevărată binecuvantare pentru femeile care nu se bucură de o podoabă capilară demnă de coperțile revistelor de fashion. Multe dintre noi avem probleme din cauza unui păr cu fir subțire și parcă imposibil de coafat, care ne face să ne simțim mai puțin frumoase decât ar trebui. Și cu cât încercăm mai mult să îl coafăm, cu atât el se arde și se deteriorează, devenind și mai fragil. Dacă și tu îți dorești mai mult volum, dar te-ai săturat să îți tapezi părul și să îl pui mereu în pericol, îți recomandăm să începi să folosești peria rotativă, care îți va oferi lookul mult râvnit, fără a distruge podoaba capilară în timp.

Perie rotativă pentru volum

Peria rotativă poate inlocui cu succes placa de păr, pentru că întinde părul dându-i în același timp volum, fiind ideală pentru persoanele cu firul subțire. Atunci când îți întinzi părul cu placa, nu doar că îl expui la temperaturi foarte mari, dar ca să îi oferi și volum este nevoie să îl tapezi, ceea ce deteriorează grav firul. Peria rotativă este o soluție mult mai sigură, dacă vrei să obții o coafură cu volum.

Deși părul lung este întotdeauna avantajat de folosirea periei rotative, aceasta este foarte utilă și pentru părul scurt, care este de obicei destul de dificil de coafat. Chit că țintești către bucle lejere sau un păr drept, dar cu volum, peria rotativă este „prietena” ta cea mai bună și este foarte ușor de folosit.

Cum folosești corect peria rotativă?

Iată pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a obține rezultatele dorite:

1. Spală-te pe cap și usucă-te în proporție de 80%. Poți să îți lași părul să se usuce natural, dacă vrei să fie mai mătăsos. Dacă folosești pentru prima oară o perie rotativă, alege viteza cea mai mică și adapteaz-o în funcție de nevoile tale. Viteza la care o vei folosi pe viitor depinde de textura părului tău și de cât de ușor este acesta de coafat. Poți alege și direcția de rotație, care contează mult atunci când vrei să dai părului volum sau să îți faci bucle: spre stânga sau spre dreapta (spre interior sau spre exterior).

2. Împarte părul în două secțiuni: una superioară, în creștet, și una inferioară. La fel ca atunci când îți ondulezi sau îndrepți părul, vei începe să coafezi de la bază spre creștet. Folosește peria rotativă pe câte o șuviță mai groasă de păr din secțiunea inferioară, având grijă ca aceasta să rotească părul înspre exterior. După această etapă, o să ai părul îndreptat și mătăsos, gata să fie coafat. Dacă vrei să fii sigură că va rezista coafura, folosește puțin fixativ înainte de a da volum părului cu peria rotativă.

Perie rotativă cu mâner albastru
Sursa foto: iStock.com

3. Urmează să dai volum fiecărei șuvițe, iar direcția de rotire a periei trebuie să fie înspre interior. Pune peria rotativă la rădăcini și ține-o câteva secunde acolo în timp ce se rotește, apoi trage-o în jos de-a lungul șuviței. Aceasta este mișcarea de bază pentru a obține volum, indiferent de lungimea părului. Dacă vrei să îți faci bucle lejere care să dea volum părului, pune peria la mijlocul șuviței, apoi trage-o ușor în jos, până când vârfurile sunt prinse în perii acesteia. Setează peria să se rotească spre interior. În funcție de tipul coafurii pe care vrei să îl obții, fie lași peria să se rotească până la rădăcini, fie o oprești unde vrei tu. Cu cât ții mai mult șuvița pe peria rotativă, cu atât forma va fi mai definită și mai rezistentă, datorită căldurii. 

Sfat: dacă ți se prinde părul în perie, apasă pe butonul care schimbă direcția rotației și vei scăpa de problemă. 

4. Odată ce ai terminat de coafat tot părul din secțiunea inferioară, desfă câte o șuviță din secțiunea superioară și coafeaz-o în același stil, folosind peria la rădăcină pentru volum sau rotind întreaga șuviță înspre interior sau exterior, în funcție de lookul spre care țintești. La sfârșit dă-te cu puțin fixativ și ești gata!

Iată și un tutorial în care sunt explicați pașii necesari pentru coafarea părului cu peria rotativă: 

Greșeli de evitat când folosești peria rotativă

Peria rotativă este mult mai puțin periculoasă pentru păr decât ondulatorul, iar singurele care concurează cu ea atunci când vine vorba despre o coafură cu volum sunt bigudiurile electrice, care sunt, la rândul lor, gândite astfel încât să nu ardă părul. 

Avantajele periei rotative sunt de netăgăduit, însă dacă nu este folosită în mod corespunzător, nu vei obține rezultatele dorite. Iată care sunt greșelile care trebuie evitate atunci când folosești acest aparat de coafat:

1. Nu aplici înainte de folosire un produs de protecție termică. Atunci când folosești un aparat de coafat cu căldură, este esențial să aplici înainte un spray, ser sau ulei termo-protector. Aceste produse formează o peliculă protectoare pe suprafața părului, prevenind degradarea sa.

2. Utilizezi peria rotativă pe părul umed. Părul trebuie uscat în proporție de 80% înainte de coafarea la cald pentru a evita deteriorarea sa. Părul umed este mai vulnerabil și dacă ești aspră cu el, se poate degrada mai repede.

3. Glisezi prea repede peria pe șuvițe. Când folosești peria rotativă, trebuie să aluneci încet fiecare secțiune de păr, de la rădăcini până la vârfuri.

4. Folosești o temperatură prea ridicată. Dacă aparatele de coafat cu aer cald au setate mai multe temperaturi, este bine să n-o folosești pe cea mai mare, pentru a fi sigură că nu îți strici părul. De obicei, se recomandă o temperatură de sub 230 de grade Celsius.

5. Aplici o cantitate prea mare de produse de syling înainte de coafarea cu peria rotativă. Nu trebuie să exagerezi cu fixativul sau spuma de păr deoarece firul de păr se poate deteriora.

Așadar, o perie rotativă te poate ajuta să obții buclele frumoase pe care le visezi și îți oferă volum. Este mai puțin dăunătoare părului decât alte aparate de coafat cu căldură, însă trebuie să știi s-o folosești corect. Ține cont de sfaturile din acest articol și părul tău va arăta uimitor! 

Descoperă și cum să realizezi bucle retro voluminoase!

Surse foto: iStock.com, Pixabay.com

Articolul urmator
Plasturi pentru coșuri: ce sunt și cum îi folosești corect
Plasturi pentru coșuri: ce sunt și cum îi folosești corect
Afla ce ritual de ingrijire a parului ti se potriveste!
Incepe quiz
Afla ce ritual de ingrijire a parului ti se potriveste!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.