9 tratamente pentru puncte negre care chiar funcționează

9 tratamente pentru puncte negre care chiar funcționează

Mihaela Onofrei, redactor Divahair.ro

Un ten mat, fără imperfecțiuni, este cu siguranță visul oricărei femei. Suntem în stare de orice pentru a obține o piele catifelată și strălucitoare. Ne cumpărăm cele mai scumpe creme și facem cele mai neobișnuite tratamente pentru a avea o piele demnă de coperțile celor mai cunoscute reviste.

Punctele negre au fost dintotdeauna o mare problemă pentru femeile care țin la aspectul lor. Sunt inestetice, ne împiedică să avem o piele catifelată și, mai mult, face aplicarea fondului de ten aproape imposibilă. Oricât am încerca să întindem fondul de ten, punctele negre nu ne permit să avem o acoperire perfectă. Deși majoritatea femeilor merg la salon pentru a scăpa de punctele inestetice, există anumite metode eficiente care se pot aplica și în casă. Natura ne oferă soluții pentru orice problemă, iar tratamentele naturale de mai jos te pot scăpa de punctele negre rapid, fără costuri prea mari.

Tratamente eficiente împotriva punctelor negre 

Lămâie cu miere și zahăr

Taie o lămâie în jumătate și toarnă miere pe suprafața tăiată. Presară peste miere cam o linguriță de zahăr și masează zonele problematice cu acest burete natural, folosind mișcări circulare. Repetă această procedură o dată pe săptămână.

Vaselină cosmetică și folie de plastic

Cel mai bun moment în care poți face această procedură este după duș, deoarece căldura de la apă îți va deschide porii. Începe prin a aplica vaselina pe zona cu probleme. După ce ai făcut acest lucru, așază folia de plastic pe acea suprafață. Atunci când ai fixat-o cum trebuie, ia un prosop fierbinte și lasă-l pe față până ajunge la temperatura camerei. Folosește o dischetă demachiantă pentru a înlătura vaselina și strânge ușor zona în care se află punctele negre. Toată mizeria va ieși la suprafață ușor și fără dureri!

Ulei de cocos și uleiuri esențiale

Amestecă într-un castron un sfert de cană de ulei de cocos topit la cuptorul cu microunde cu 10 picături de ulei esențial de lămâie și lavandă, până când compoziția se omogenizează. Folosește o dischetă demachiantă pentru a aplica soluția pe piele în fiecare dimineață, după ce te speli pe față. Acest amestec va împiedica apariția punctelor negre.

Scorțișoară și făină de ovăz

Amestecă o linguriță de făină de ovăz cu o cantitate egală de scorțișoară. Adaugă puțină apă caldă pentru omogenizare. Rezultatul trebuie să fie consistent și să arate ca o cremă mai groasă. Aplică-l pe față cu ajutorul degetelor, prin mișcări circulare. Freacă timp de un minut zona cu puncte negre, după care clătește cu apă rece. Acest tratament ar trebui să fie folosit de cel puțin două ori pe lună.

Cărbune activ și argilă verde

Prepară un amestec din o jumătate de linguriță de pudră de cărbune activ, o linguriță de argilă verde și o jumătate de linguriță de apă caldă. Amestecă bine până când obții o cremă fină, fără cocoloașe. Aplică masca pe față cu ajutorul unei pensule sau al unui burețel. Lasă masca să acționeze câteva minute, până când se usucă complet, apoi clătește cu apă rece. Repetă această procedură de două ori pe săptămână, iar porii tăi vor rămâne mereu curați.

Ulei de cocos și zaț de cafea

Amestecă o jumătate de cană de ulei de cocos topit cu o jumătate de cană de zaț proaspăt de cafea. Aplică amestecul pe față, prin mișcări circulare. După această exfoliere, lasă tratamentul pe față pentru 5 minute, apoi folosește apă rece pentru a-l înlătura. Repetă această procedură o dată pe săptămână. Poți păstra tratamentul în suportul pentru cuburi de gheață, în frigider.

Aloe vera cu argilă albă și uleiuri esențiale

Acest tratament pentru puncte negre se obține din 2 lingurițe de argilă albă, pe care o amesteci cu o linguriță de gel de aloe vera. Adaugă apoi o linguriță de apă și 3 picături de ulei de ylang ylang sau lavandă. Într-un  pahar sau într-un bol de ceramică amestecă aceste îngrediente până când obții o cremă fină. Aplică masca pe față cu ajutorul unui burete și las-o să acționeze 10 minute, apoi clătește cu apă caldă. Poți folosi acest tratament de două ori pe lună.

Fulgi de ovăz cu miere, iaurt și ulei de măsline

Pentru acest amestec vei avea nevoie de un blender. Adaugă un sfert de cană de fulgi de ovăz, 2 lingurițe de iaurt, 2 lingurițe de miere și 2 lingurițe de ulei de măsline în blender și omogenizează-le. Aplică amestecul pe față, prin mișcări circulare, și lasă-l să acționeze 1-2 minute. Spală-te pe față cu apă caldă. Dacă ai pielea sensibilă, nu freca prea tare. Doar folosește amestecul ca o mască de față și lasă-l să acționeze 5-7 minute. Aplică acest tratament de două ori pe săptămână.

Zahăr cu miere, ulei de măsline și extract de vanilie

Combină un sfert de cană de zahăr alb cu un sfert de cană de zahăr brun. Toarnă un sfert de cană de ulei de măsline și amestecă bine ingredientele. Adaugă apoi o linguriță de miere și o jumătate de linguriță de extract de vanilie. Amestecă bine până când obții o pastă. Folosește acest tratament pentru a-ți exfolia zonele cu probleme. Clătește cu apă caldă. Poți folosi acest tratament cu zahăr o dată pe săptămână.

Tu ce tratament natural ai folosit până acum pentru a scăpa de punctele negre?

Surse foto: iStock, Pinterest

Articolul urmator
7 beauty devices în care merită să investești
7 beauty devices în care merită să investești
Când vei fi părăsită?
Incepe quiz
Când vei fi părăsită?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.