Argila pentru ten: secretul pielii curate, fara imperfectiuni

Argila pentru ten: secretul pielii curate, fara imperfectiuni

Tatiana Stefan

Argila a fost utilizata in tratamentele cosmetice inca din cele mai vechi timpuri, gratie proprietatilor si beneficiilor pe care le are, si anume curatare, detoxifiere, dar si propietatilor antiseptice. Argila pentru ten are numeroase beneficii asupra oricarui tip de piele, insa depinde de tipul de argila pe care il folosesti verde, alba sau rosie.

 argila pentru ten

Argila provine din deteriorarea rocilor ce are loc de-a lungul timpului, care se descompun in functie de conditiile meteorologice, frig, vant, ploi, ninsori etc. Asadar, in functie de tipul de roca, argila are diverse culori si caracteristici diferite in functie de rezultatele pe care le dorim pentru tenul nostru.
Asadar, descopera mai jos care sunt beneficiile argilei pentru ten.

Argila pentru ten, de culoare verde, potrivita pentru tratamentul acneei

Acest tip de argila poate fi folosit in numeroase tratamente cosmetice pentru ten, pentru a trata inflamatiile, durerile sau leziunile. Argila verde curata pielea in profunzime, insa caracteristica principala este efectul antibacterian si puternic purificator, care ii ofera pielii tale o senzatie de prospetime si elasticitate. Argila verde este potrivita daca ai tenul gras sau mixt, datorita efectului purificator si capacitatii ridicate de absorbtie. Folosind argila pentru ten sub forma de masti preparate in casa, poti trata porii deschisi si poti elimina punctele negre.

Argila alba, potrivita pentru tenul normal sau uscat

Acest tip de argila pentru ten este cunoscuta drept caolin, iar principalele ingrediente sunt aluminiul si siliciul. Are proprietati antiinflamatoare, detoxifiante, antibacteriene si cicatrizante. O poti folosi daca ai tenul normal sau uscat si este un aliat perfect pentru regenerarea celulara, precum si pentru a elimina impuritatile si petele de pe piele. Acest tip de argila pentru ten ii ofera pielii un efect de elasticitate si lumionizatate, lasand o piele delicata si moale. Argila alba este un tratament bun pentru ten, deoarece absoarbe celulele moarte si elimina toxinele, in plus, este un puternic astringent.

Argila pentru ten rosie, perfecta pentru tenul sensibil

Culoarea acestui tip de argila se datoreaza continutului ridicat de hidroxizi de fier si oxid. Are proprietati astringente si este potrivita pentru tenul sensibil si delicat. Argila pentru ten rosie este asemanatoare cu argila verde, insa usuca pielea mai putin. O poti folosi pentru tratamentul acneei si impotriva punctelor negre.

Argila roz, benefica pentru tenul uscat

Este obtinuta prin amestecul a 2/3 argila alba si 1/3 argila rosie. O poti folosi daca ai tenul uscat sau foarte uscat.

Remedii naturiste cu argila

Masca cu argila si suc de lamaie
Aplica pe ten o masca cu argila si suc de lamaie. Pentru a deschide porii fa o baie de vapori inainte, de 5-10 minute. Amesteca o lingura de praf de argila cu sucul unei jumatati de lamaie. Amesteca bine, pana cand devine o pasta. Aplic-o pe ten si las-o sa actioneze timp de 20 de minute. Clateste cu apa rece.

Masca cu argila si ceapa

Una dintre cele mai eficiente metode pentru a combate acneea consta in prepararea unei masti cu argila si ceapa. Asadar, adauga intr-un bol sucul unei lamai, doua linguri de praf de argila si o ceapa de dimensiune medie, razuita. Amesteca bine si aplica pe tenul bine curatat. Las-o sa actioneze timp de 20 de minute, dupa care clateste cu apa calda.

Masca cu argila si miere
Adauga doua linguri de pulbere de argila cu o lingura de miere de albine. Amesteca bine, pana devine o pasta usor de intins. Aplic-o pe fata si las-o sa actioneze timp de 10 minute. Clateste cu apa calda.

Masca cu argila si ou
Adauga 3 linguri de pulbere de argila, o lingura de ulei de masline si albusul unui ou. Amesteca bine, pana obtii o pasta. Aplic-o pe fata si las-o sa actioneze timp de 20 de minute, dupa care spala-te cu apa calda.

Masca cu argila si suc de morcovi

Daca ai tenul normal sau uscat, prepara-ti o masca hidratanta cu argila si suc de morcovi. Asadar, adauga trei linguri de pulbere de argila cu o ceasca de suc de morcovi si o lingura de smantana. Amesteca bine pana se formeaza o crema. Aplic-o pe pielea uscata, curatata in prealabil si las-o sa actioneze timp de 15 minute. Clateste cu apa calda.

Tips: Un pas deosebit de important in prepararea acestor masti este sa nu folosesti recipiente sau alte ustensile din metal. In plus, pentru ca masca sa fie cat mai eficienta, este indicat sa folosesti apa minerala.

Asadar, argila pentru ten are numeroase beneficii pentru orice tip de piele si este indicata nu doar pentru tratamentele cosmetice, ci si pentru tratamente corporale sau pentru tratarea diferitelor afectiuni. Prin urmare, daca vrei sa ai un ten frumos, curat, fara imperfectiuni, rasfata-te de doua ori pe saptamana cu argila pentru ten.

Articolul urmator
7 beauty devices în care merită să investești
7 beauty devices în care merită să investești
Ce mască de față să folosești, în functie de tipul de ten
Incepe quiz
Ce mască de față să folosești, în functie de tipul de ten

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.0 (10)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    Alina (anonim)
    24 martie 2013 14:02

    Scrie la sfarsit :| de 2 ori pe saptamana...

    teglas adriana (anonim)
    20 martie 2013 17:05

    Buna!Ar trebiu sa specificati si de cate ori pe saptaman trebuie sa aplicam o masca