Cum să ai o piele frumoasă și uniformă fără machiaj

Cum să ai o piele frumoasă și uniformă fără machiaj

Redactor Alexa Galgau

Machiajul este o binecuvântare, nicio femeie nu poate să nege acest lucru. Din păcate, din prieten poate deveni dușman, pentru că, după ani în șir de folosire a nenumărate produse de makeup, tenul începe să arate „obosit” și apar ridurile, pe care mai departe încercăm să le ascundem tot cu machiaj. Intrăm astfel într-un cerc vicios din care foarte greu mai ieșim.

Ca să îți menții tinerețea cât mai mulți ani, află cum să ai o piele frumoasă, lipsită de pete și imperfecțiuni, fără a folosi machiaj!

 

Piele frumoasă fără machiaj

Pentru a avea o piele frumoasă, nu trebuie să schimbi brandul produselor de make up, ci stilul de viață. Vorba „Frumusețea vine din interior” nu este deșartă, iar în cazul tenului ar trebui să devină mottoul tău. Machiajul ar trebui să fie privit ca o soluție de moment, nicidecum pe termen lung, cel puțin dacă vrei să previi instalarea ridurilor și să scazi riscul de a face acnee.

Pielea frumoasă presupune niște eforturi suplimentare din partea ta, însă rezultatele merită din plin orice „chin” la care te supui. Iată câteva sfaturi ca să obții tenul perfect:

1. Bea mai multă apă. Prima și cea mai importantă regulă pentru un ten curat și frumos, dar și pentru o sănătate de fier, este să bei apă suficientă. Hidratarea corectă asigură o circulație sanguină mai bună, ceea ce previne apariția ridurilor premature. În plus, dacă bei suficiente lichide, susții funcția rinichilor și elimini mai eficient toxinele din corp, alți dușmani ai tenului tău.

2. Folosește cremă iluminatoare. A renunța la machiaj nu înseamnă să renunți și la produsele cosmetice pentru îngrijirea tenului. Dimpotrivă, va trebui să alegi creme de calitate și, eventual, cu efect iluminator, care hidratează și îi dau tenului o strălucire irezistibilă. Dacă vrei să ai o piele frumoasă și tânără, cremele iluminatoare nu trebuie să lipsească din dulăpiorul cu cosmetice.

3. Odihnește-te suficient. Îi vei face corpului tău o mare favoare dacă începi să respecți un program de somn, oricât de greu ți-ar fi. Specialiștii spun că avem nevoie de 7 ore de somn pe noapte pentru a fi sănătoși. Lipsa de odihnă nu îți afectează doar sănătatea, ci și tenul. Apariția cearcănelor nu este cea mai mare problemă, ci mai degrabă faptul că trupul nu are suficient timp să se refacă, iar pielea rămâne uscată și degradată, ceea ce contribuie la îmbătrânirea rapidă. Ca să ai cât mai puține probleme cu tenul, îți recomandăm să folosești o față de pernă dintr-un material moale și fin, pe care pielea să alunece ușor. Ține minte că trebuie să schimbi fața de pernă destul de des, pentru a reduce riscul de a te alege cu iritații pe ten sau, mai rău, cu acnee.

4. Folosește ulei de cocos. Uleiul de cocos este o adevărată revelație în beauty și nu numai, iar efectele pe care le are asupra pielii și părului sunt de-a dreptul uluitoare. Dă-te cu ulei de cocos pe ten pentru a-l hidrata, dar și pentru a-i oferi o strălucire naturală cât se poate de apetisantă. Uleiul de cocos mai poate fi folosit și ca demachiant natural, fiind foarte benefic pentru pielea ochilor, pe care o menține tânără.

5. Nu renunța niciodată la crema de protecție solară. Soarele este și prietenul, și dușmanul nostru. Avem nevoie de el pentru a reface rezerva de vitamina D în corp, dar expunerea la soare este periculoasă pentru piele dacă nu folosești protecție împotriva razelor UV. Dermatologii îți vor spune că nu riști doar să faci cancer de piele, ci și să îți îmbătrânești tenul cu câțiva ani, din cauza acțiunii razelor solare, care îl ard și îl usucă.

6. Renuntă la fumat. Indiferent câte produse cosmetice folosești, fumatul îți va distruge tenul, din cauză că afectează circulația și funcția plămânilor, iar pielea nu mai este hrănită așa cum trebuie. Atunci când organismul este bolnav, acest lucru se reflectă și în aspectul pielii și știm cu toții cât de inestetic este tenul persoanelor fumătoare.

7. Exfoliază tenul în mod regulat. Prin exfoliere, elimini celulele epiteliale moarte, care pot da tenului un aspect obosit și pot bloca porii, ducând la apariția coșurilor. Exfolierea trebuie făcută de două ori pe săptămână, însă nu mai des, pentru că riști ca pielea să devină prea uscată sau iritată.

Respectă aceste sfaturi pentru o piele frumoasă și nu vei mai avea nevoie de machiaj decât la ocaziile speciale. Dacă ai grijă zilnic de tenul tău, acesta va radia în mod natural.

Citește și ce să nu faci dacă ai tenul gras și descoperă câteva măști pe care să le încerci dacă ai pielea uscată!

Articolul urmator
Mănușile exfoliante: ce sunt și cum îți ajută pielea
Mănușile exfoliante: ce sunt și cum îți ajută pielea
Ce machiaj de primăvară ți se potrivește?
Incepe quiz
Ce machiaj de primăvară ți se potrivește?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.1 (7)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.