Cum să îţi păstrezi frumuseţea şi sănătatea în sezonul rece

Cum să îţi păstrezi frumuseţea şi sănătatea în sezonul rece

Ionelia Olteanu

Sezonul rece este acea perioadă din an în care frumuseţea şi sănătatea unei femei pot avea de suferit dacă aceasta nu le acordă atenţia necesară. Zilele din ce în ce mai reci şi sensibilitatea crescută la factorii de mediu afectează sistemul imunitar şi determină apariţia răcelilor. Fiecare îşi doreşte să aibă o sănătate de fier, aşa că şi investiţiile pot fi pe măsură.

Din fericire, natura stă la dispoziţia noastră şi ne oferă soluţiile de care avem nevoie pentru o îngrijire corectă. Plantele sunt pilonii ce stau la baza multor tratamente care au drept scop menţinerea stării de bine. În funcţie de afecţiunea sau de problema cu care te confrunţi, alege cu încredere uleiurinaturale.com, magazinul care are grijă de sănătatea ta.

ulei de canepa

Cum să te menţii sănătoasă şi frumoasă în sezonul rece

Uleiurile realizate din diferite plante sunt foarte eficiente în tratarea sau prevenirea diferitelor afecţiuni. Printre cele mai apreciate se numără uleiul de cânepă, un produs mai puţin popular decât celelalte, dar care are proprietăţi remarcabile. Este obţinut fără niciun adaos chimic sau tratament termic, doar prin presare mecanică.

În primul rând, uleiul de cânepă are în compoziţie acizi graşi nesaturaţi ce sunt esenţiali pentru susţinerea imunităţii şi îmbunătăţirea constantă a stării de sănătate. Antioxidanţii au capacitatea de a preveni cancerul şi artrita. În plus, uleiul de cânepă are proprietăţi antiinflamatorii remarcabile.

Pentru că organismul nu este capabil să producă acizi grași Omega 3 şi 6, uleiul de cânepă furnizează aportul optim al celor doi acizi care previn bolile de inimă şi nivelul ridicat de colesterol. De asemenea, ţine sub control hipertensiunea arterială. Datorită conţinutului de Omega 3 şi 6, este recomandat ca uleiul de cânepă să fie introdus în alimentaţia copiilor şi adolescenţilor, pentru ca aceştia să se dezvolte armonios şi să aibă parte de un sistem imunitar întărit.

ulei de canepa natural

Ulei de cânepă presat la rece, 100 ml (ambalaj de sticlă)

Industria cosmetică îşi pune foarte mult bazele în uleiul de cânepă pentru a găsi remedii împotriva diferitelor probleme cu care se confruntă femeile. Acneea, eczemele sau roşeaţa nu au nicio şansă datorită acestui medicament din natură ce hrăneşte pielea corespunzător, mai ales în sezonul rece. De asemenea, există studii medicale care au confirmat faptul că uleiul de cânepă este un bun decongestionant, lăsând pielea mătăsoasă şi suplă.

Luptă eficient împotriva factorilor care duc la deshidratarea şi aspectul dur, îmbătrânit. Deşi în sezonul rece razele soarelui nu sunt atât de puternice ca vara, tenul trebuie îngrijit, astfel că uleiul de cânepă are rolul unui ecran de protecţie solară, reparând pielea după expunerea la soare.

Alte beneficii majore ale uleiului de cânepă:

- sursă majoră de clorofilă, bogată în magenziu;

- tratează afecţiunile respiratorii;

- este recomandat pentru tratarea problemelor gastrointestinale;

- tratează disconfortul femeilor care se confruntă cu sindromul premenstrual, menopauză;

- se recomandă în caz de depresie, lipsă de energie, oboseală fizică sau stări de melancolie.

Nu ai niciun motiv pentru care nu ar trebui să ai grijă de frumuseţea şi sănătatea ta în sezonul rece. Îţi recomandăm să cauţi pe uleiurinaturale.com produsele care te vor ajuta să rămâi într-o formă bună. Dacă nu ai încercat până acum uleiul de cânepă, ai la dispoziţie mai multe variante din care poţi să alegi. Produsul este disponibil în cantităţi mai mici sau mai mari, în funcţie de necesitate. Poate fi folosit la salate, sosuri sau piureuri, însă nu este indicat să fie prăjit.

Pe lângă uleiul de cânepă, ai la dispoziţie şi alte variante care se dovedesc a fi la fel de sănătoase şi benefice. Spre exemplu, făina de cânepă ce este obţinută prin măcinarea la rece a seminţelor este nutrivită şi uşor de digerat, conferind o aromă deosebită produselor de patiserie. Aceasta nu conține grăsimi sau gluten şi este bogată în fibre.

faina de canepa

Făină de cânepă, pungă 500 gr

Seminţele de cânepă sunt folosite încă din cele mai vechi timpuri, în special în alimentaţie, astfel că ele au devenit principala sursă de acizi graşi esenţiali, vitamine B1, B2, B3, B6, C şi E, proteine şi minerale. Printre beneficiile acestora se numără: consolidarea mecanismelor de apărare ale organismului, întărirea sistemului imunitar, lupta împotriva bolilor infecţioase şi a formării celulelor canceroase, îmbunătăţirea digestiei, tratarea constipaţiei şi a hemoroizilor. Pot fi consumate ca atare, incluse în pâine, prăjituri sau salate.

seminte de canepa

Seminţe de cânepă, pungă 100 gr

Anotimpul rece nu ar mai trebui să fie o problemă care să îţi afecteze starea de sănătate. Dacă foloseşti uleiul de cânepă, ai garanţia că vei trece cu brio de perioada în care temperaturile nu sunt foarte prietenoase cu organismul.

logo

Surse foto: Unsplash

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (5)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.