Cum să scapi de coșurile de pe fese

Cum să scapi de coșurile de pe fese

Mihaela Onofrei, redactor Divahair.ro

Acneea este o afecțiune neplăcută, indiferent de locul în care apare. Aceasta ne strică aspectul general al pielii și ne face să ne ascundem corpurile. Coșurile ne fac să ne simțim inconfortabil în pielea noastră și să pășim pe teritoriul rușinii. Totuși, nu este nimic greșit în a vorbi despre această problemă. Deși nu toată lumea discută despre coșurile de pe fese, multe femei se confruntă cu această afecțiune a pielii.

Tehnic vorbind, foliculita (sau acneea care apare pe fund) nu seamănă deloc cu cea care apare pe față, deoarece vorbim practic de o infecție a foliculilor de păr, nu a porilor. De asemenea, aceasta apare din cauza unor factori precum frecarea, transpirația sau bacteriile. Cu alte cuvinte, pantalonii de yoga pe care îi porți după terminarea orelor la sală sau pantalonii strâmți din piele de care nu te desparți nici pe o vreme toridă cresc riscul de a dezvolta această infecție a foliculilor de păr.

Așadar, transpirația și materialele care nu lasă pielea să respire sunt principalii factori care favorizează apariția acneei pe fese. Deși ni se întâmplă tuturor să dezvoltăm o astfel de infecție, ruperea cercului vicios ne poate ajuta să ne bucurăm din nou de libertate și de o piele fără imperfecțiuni.

femeie in pantaloni scurti

Cum poți preveni coșurile de pe fese

Evită hainele strâmte

Deși blugii conici arată extraordinar de bine în combinație cu o pereche de pantofi stiletto, vara este indicat să apelezi la o pereche de pantaloni evazați, dintr-un material subțire și vaporos. Pentru a preveni foliculita, trebuie să eviți să porți haine strâmte, care duc la frecarea pielii, dar și să îți schimbi des hainele transpirate. Mai mult, optează pentru o lenjerie intimă din bumbac și lasă pielea să respire!

Spală-te corect

Nu trebuie să te speli doar după fiecare sesiune de sport, ci trebuie să fii atentă să speli zona cu probleme într-un mod anume. Dacă ești predispusă la dezvoltarea coșurilor, folosește un săpun antibacterian sau pe bază de peroxid de benzoil pentru curățarea feselor. Încă ceva: asigură-te că îți speli părul mai întâi, pentru ca toată murdăria să fie înlăturată de sus în jos. De asemenea, și exfolierea regulată a pielii te poate ajuta să eviți dezvoltarea acestei infecții a foliculilor de păr.

Nu stoarce

Deși pare imposibil, unele femei chiar își dezvoltă brațe bionice pentru a ajunge în acest loc și a stoarce tot ce găsesc. Stoarcerea coșurilor va duce întotdeauna la răspândirea infecției, apariția cicatricilor și vindecarea lentă a zonei cu probleme. Acneea se vindecă, de cele mai multe ori, de la sine.

Fă o vizită la un dermatolog

Știm că poate fi jenant să te duci la medic pentru a te plânge de această problemă, însă trebuie să ai în minte faptul că aceasta este meseria sa. Cu siguranță nu ești prima persoană căreia îi examinează foliculita, așa că nu ai de ce să îți fie rușine. Gândește-te că această afecțiune poate avansa atât de grav, încât nu vei mai putea să îți îmbraci costumul de baie preferat. Un control care durează câteva minute pare o idee mult mai bună în acest caz, nu-i așa?

medic

Cum tratezi coșurile de pe fese

Așa cum probabil ai ghicit, exfolierea este cheia spre o piele fără imperfecțiuni. Corpurile noastre, cu excepția zonei gâtului și a subrațului, pot tolera ingrediente mai puternice decât o face fața noastră. Așadar, dacă tenul tău nu tolerează o exfoliere frecventă, spatele, umerii și fesele tale o fac. Încearcă produse fără ulei sau cu ulei salicilic pentru aceste zone. Ele nu doar îți curăță pielea, ci previn și blocarea porilor și inflamarea foliculilor de păr.

Un alt ingredient-minune este peroxidul de benzoil. Spălarea cu acest ingredient trebuie să aibă o fază de testare, deoarece nu toate persoanele tolerează acest compus. O porțiune mică de piele pe care să încerci produsele cu acest ingredient îți poate spune, după câteva utilizări, dacă este bine să continui tratamentul. Dacă apar iritații sau roșeață, este bine să renunți la el.

Totuși cea mai sigură soluție de tratare este cea oferită de un medic specialist. Acesta poate stabili nu doar tratamentul potrivit pielii tale, ci și cauzele care duc la apariția acestei afecțiuni.

De asemenea, și tratamentele naturale pot fi la fel de eficiente. În filmulețul de mai jos vei vedea care sunt cele mai bune tratamente naturale pentru foliculită.

Deși sunt destul de neplăcute, coșurile de pe fese nu sunt o afecțiune gravă, ci se vindecă în timp, cu tratament adecvat, recomandat de medicul dermatolog.

Surse foto: Pixabay

Articolul urmator
Un dermatolog explică de ce frecarea zilnică cu gheață pe față vă poate oferi o piele impecabilă 
Un dermatolog explică de ce frecarea zilnică cu gheață pe față vă poate oferi o piele impecabilă 
Cum vei fi la batranete?
Incepe quiz
Cum vei fi la batranete?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (22)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.