Elixirul tinereții homemade: un serum de față antirid ușor de făcut acasă

Elixirul tinereții homemade: un serum de față antirid ușor de făcut acasă

Otilia Geavlete, redactor Divahair.ro

Nimic nu este mai potrivit pentru tenul tău decât un produs făcut chiar de tine, din ingrediente naturale, despre care știi sigur că nu conține nimic chimic. Așa cum ai grijă la ce mănânci, trebuie să fii foarte atentă și la ce pui pe fața ta.

Nu trebuie să cheltuiești o avere ca să ai o piele frumoasă, așa cum înceacă să te convingă reclamele. Și nu trebuie să te bazezi pe cremele făcute de-a gata, pentru că, în ciuda promovării lor masive, unele dintre ele conțin ingrediente nu tocmai potrivite pentru un ten sensibil.

ser fata

De ce să faci un ser antirid acasă

Poți să-ți faci propriul ser antirid folosind uleiuri naturale, non-toxice și pure, cu efecte terapeutice. Uleiurile esențiale sunt minunate pentru piele, o protejează și o împrospătează. În plus, sunt 100% naturale, fără nici un ingredient cu potențial toxic. 

Dacă te uiți cu atenție la eticheta unor produse din comerț, vei fi uimită câte componente cu denumiri stranii, despre care nu știi nimic, are crema ta de față. În cazul în care vei citi mai multe despre îngrijirea pielii, s-ar putea să constați că unele dintre aceste ingrediente chimice par să îți facă bine pe termen scurt, dar sunt dăunătoare sau inutile pe termen lung.

Numai 11% din cele 10.500 de chimicale folosite pentru prepararea cremelor au fost testate legat de siguranța lor pentru piele. Multe din aceste substanțe sintetice sunt acceptate legal și folosite în produsele cosmetice în ciuda faptului că există studii care arată că ar putea fi responsabile de probleme precum infertilitatea, malformațiile fetale sau chiar anumite tipuri de cancere.

Uleiurile minerale, parafina și vaselina blochează porii și creează mediul perfect pentru acumularea de toxine, care deteriorează pielea. În plus, perturbă și activitatea hormonală. Același lucru fac și parabenii, care au fost depistați ca având un rol în anumite tipuri de cancer, cum ar fi cancerul de sân. 

Spre deosebire de cremele pline de chimicale, serul preparat de tine acasă este complet natural, cu uleiuri esențiale ale căror rezultate benefice sunt ultracunoscute de ani întregi. În plus, are efecte pe termen lung, menținând pielea sănătoasă și netedă de la o folosire la alta. 

ser natural 

Cum prepari un serum antirid 

Folosește următoarea rețetă, simplă și eficientă:

  • 2 lingurițe ulei de jojoba
  • 1 linguriță de ulei de semințe de măceșe
  • 1/4 linguriță de vitamina E
  • 2 picături ulei esențial de tămâie
  • 2 picături ulei esențial de mirt
  • 2 picături ulei esențial Patchouli
  • 3 picături ulei esențial de lavandă
  • o sticluță închisă la culoare, de 50 de g

 Mod de preparare

1. Pune uleiul de jojoba, uleiul de semințe de măceșe și vitamina E în sticluță. Adaugă uleiurile esențiale, închide sticla și agit-o ușor, pentru a amesteca ingredientele

2. Folosește un sfert sau jumătate de piperă de ser în fiecare seară, pentru a-ți tampona fața și gâtul, iar pielea ta va rămâne netedă, curată și va fi complet protejată. 

Ce efecte au ingredientele folosite pentru prepararea serumului

Componentele folosite pentru prepararea serului au efecte benefice recunoscute.

Astfel, uleiul de jojoba poate fi folosit ca bază pentru prepararea serului, întrucât are o structură asemănătoare uleiurilor naturale ale pielii. Are propiretăți antiinflamatoare și este benefic pentru toate tipurile de piele, uscată, ridată, pentru tenul gras sau acneic. 

Uleiul din semințe de măceșe are efecte regenerative și hrănitoare, de aceea este ideal pentru pielea uscată și îmbătrânită. Crește fermitatea pielii și este bogat în acizi grași care netezesc pielea, îi îmbunătățesc textura, reduc inflamația și roșeața. 

Vitamina E are proprietăți antioxidante puternice și previne râncezirea uleiurilor. 

Uleiul esențial de tămâie are puternice efecte anti-îmbătrânire, fiind folosit încă din Egiptul antic pentru măștile de rejuvenare. Are și efecte de curățare și purificare a pielii, deschidere a porilor și este un tonifiant natural pentru piele. 

Uleiul de mirt și cel de patchouli sunt, de asemenea, uleiuri esențiale puternice, cunoscute din cele mai vechi timpuri. Arabii foloseau uleiul de mirt pentru a ameliora condiția pielii, de exemplu în caz de piele crăpată sau ridată, pentru că este bogat în antioxidanți și are un efect protectiv. Uleiul de patchouli protejează, de asemenea, împotriva crăpăturilor și ridurilor fine și are un efect de netezire a pielii. 

Uleiul de lavandă este folositor pentru tratamentul tăieturilor, leziunilor și iritației pielii, pentru netezirea și iluminarea tenului, pentru curățarea tuturor tipurilor de piele. 

Alege numai uleiuri organice, de la producători cunoscuți pentru calitatea produselor lor, pentru că altfel uleiurile folosite pot conține ingrediente care pot dăuna pielii tale. 

 

Surse foto: IStock

Articolul urmator
Un dermatolog explică de ce frecarea zilnică cu gheață pe față vă poate oferi o piele impecabilă 
Un dermatolog explică de ce frecarea zilnică cu gheață pe față vă poate oferi o piele impecabilă 
Cât de pregătit/ă ești să faci față coronavirusului? Testează-ți cunoștințele
Incepe quiz
Cât de pregătit/ă ești să faci față coronavirusului? Testează-ți cunoștințele

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.1 (19)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.