Bronzare organica: Pareri si sfaturi

Bronzare organica: Pareri si sfaturi

Andreea Gluh, redactor

Vara se apropie cu pasi repezi, iar odata cu ea, vacanta la mare. Cum legile nescrise ale esteticii spun ca nu vei face o impresie prea buna daca te vei duce pe plaja cu o piele foarte alba, probabil ca deja te-ai gandit la o metoda pentru a-i conferi pielii tale o tenta placuta de bronz. Daca varianta aleasa de tine implica folosirea solarului, adu-ti aminte ca radiatia UV provenite din surse artificiale nu este prietena ta cea mai buna si chiar te poate expune pericolului de aparitie a cancerului de piele. Asadar, noi iti propunem sa optezi pentru o varianta bio. Este vorba despre bronzarea organica, un procedeu cu efecte imediate.

Iata cateva pareri si sfaturi in ceea ce priveste bronzarea organica!

Ce contin produsele de bronzare organica si ce parere au specialistii despre acestea

Produsele folosite pentru a obtine bronzul organic, care, in comert, se gasesc sub forma spray-urilor, iar la saloane se aplica folosind niste pistoale speciale, contin o substanta numita dihidroxiacetona (DHA). Aceasta este, de fapt, o ruda a zaharului si se extrage din trestie sau din sfecla. DHA are proprietatea de a reactiona cu aminoacizii pielii, astfel incat poate patrunde sub primul strat dermic. Avand in vedere faptul ca acesta din urma este constituit in mare masura din celule moarte, bronzul organic va disparea in aproximativ 14 zile.

Opiniile specialistilor variaza in ceea ce priveste bronzarea organica difera, insa, in cele mai multe cazuri, este recomandata protectia ochilor, a nasului si a gurii cand treci prin acest proces de infrumusetare. Saloanele sunt dotate cu echipamente speciale in acest sens.

Inca un aspect de care trebuie sa tii cont consta in faptul ca bronzarea organica nu te protejeaza de efectele nedorite ale bronzului natural, asa ca evita expunerea la soare in lipsa unei creme cu factor de protectie SPF .

Sfaturi de care ar trebui sa tii cont daca vrei sa obtii un bronz organic perfect

Iata ce ar trebui sa faci inainte de bronzarea organica!

Inainte de a te bronza cu un produs organic, foloseste un produs pentru exfoliere. In acest fel, vei scapa de celulele moarte si bronzul tau va rezista mai multa vreme. De asemenea, epileaza-te inainte de a te bronza, pentru a te asigura ca nu afectezi in niciun fel stratul de substanta organica, odata aplicat.

Nu folosi nicio lotiune sau ulei de corp inainte de procedeul de bronzare. Daca ai aplicat un astfel de produs, DHA nu va reusi sa patrunda in stratul dermic, pentru a-ti conferi bronzul dorit.

Pentru a nu-ti pata unghiile cu solutia organica, foloseste un lac transparent sau colorat, in functie de preferinte.

Iata ce ar trebui sa reguli ar trebui sa respecti dupa bronzarea organica!

Odata ce procesul de aplicare a bronzului organic s-a incheiat, trebuie sa eviti sa iti atingi pielea cu interiorul palmelor imediat dupa aceasta. In caz contrar, risti sa iti patezi mainile. Totusi, daca acest lucru se intampla, foloseste un gel dezinfectant pentru a le curata.

Dusul este permis la 10-12 ore dupa ce bronzarea organica a avut loc. Daca vei incalca aceasta regula, culoarea obtinuta nu va fi atat de intensa pe cat ti-ai dorit. De asemenea, evita sa faci efort in aceasta perioada, pentru ca si transpiratia poate avea acelasi efect negativ asupra bronzului.

Pe termen lung, este bine sa tii seama de urmatoarele reguli:

- evita folosirea produselor de exfoliere corporala, odata ce te-ai bronzat organic, daca vrei ca nuanta sa isi pastreze intensitatea multa vreme;

- nu utiliza produse de ingrijire corporala sau faciala pe baza de alcool, deoarece acestea indeparteaza bronzul organic cu rapiditate;

- foloseste o crema hidratanta, pentru a evita exfolierea naturala a pielii.

Bronzarea organica reprezinta o alternativa la folosirea solarului. Nu uita, insa, ca folosirea cremelor cu protectie solara este obligatorie, mai ales daca ai o predispozitie pentru aparitia alunitelor .

Articolul urmator
Mătreața la bărbați: cauze, simptome și remedii
Mătreața la bărbați: cauze, simptome și remedii
Cât de înțeleaptă ești?
Incepe quiz
Cât de înțeleaptă ești?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.3 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.