Cele mai bune tehnici de masaj anticelulitic pentru acasa

Cele mai bune tehnici de masaj anticelulitic pentru acasa

Redactor Alexa Galgau

Se știe deja că una dintre cele mai bune metode de a scăpa de aspectul de coajă de portocală, cauza atâtor complexe feminine, este masajul. Dacă nu ai timp să treci pe la un salon specializat, vestea bună este că  poți să aplici câteva tehnici de masaj anticelulitic chiar la tine acasă, pentru îmbunătățirea sistemului circulator și a celui limfatic.

Iată care sunt acestea!

Tehnici de masaj anticelulitic pentru acasă

Beneficiile exercițiilor fizice au fost discutate de foarte multe ori, însă adevărul este că uneori ele nu pot cuprinde toate zonele delicate în care femeile fac celulită. De exemplu, partea interioară a genunchiului sau chiar și problematicele coapse sunt două dintre părțile corpului feminin care sunt cel mai greu de sculptat.

Femeie care își face masaj
Sursa foto: iStock.com

Masajul anticelulitic, însă, te poate ajuta în acest sens. Trebuie doar să înveți tehnicile potrivite, care nu sunt deloc complicate.

Iată pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a te răsfăța singură cu un masaj ca la carte:

1. Preparare: aplică ulei, începând de la tălpi până la genunchi și mișcându-te în sus, pentru a încuraja circulația în vasele de sânge periferice și în capilare.

2. Masaj prin ciupire: ciupește zonele restrânse cu celulită cu ajutorul degetelor și zonele mai mari (șolduri, coapse sau stomac) cu ajutorul palmei. Acesta este un masaj care constă în strânsoarea, apoi ridicarea pielii, similar cu framântarea aluatului.

3. Masaj cu pumnii: folosește pumnii pentru a presa zonele afectate de celulită, cu toata puterea (sau "ura") de care ești capabilă. Prin presare destul de puternică, poți ajuta la distrugerea depozitelor de grăsime, iar metabolismului îi va fi mai ușor să scape de ele în mod natural.

4. Masajul în "S": această tehnică de masaj anticelulitic constă în apucarea unei porțiuni largi de piele cu ambele mâini, având grijă ca degetele mari să fie îndreptate unul spre celălalt. Trage pielea cu ambele mâini, în direcții opuse, strângând carnea astfel încât să capete aspectul literei "S".

5. Masaj prin răsucire: relaxează-ți mușchii, apucă porțiuni mari de piele cu ambele mâini și răsucește-le, ca atunci când vrei să storci un prosop. Acest tip de masaj se folosește în zona coapselor și a șoldurilor.

6. Încheierea sesiunii de masaj anticelulitic acasă: termină masajul zilnic cu o mișcare ca în pasul 1, începand de jos în sus, apăsând cât mai tare. Astfel, stimulezi iar circulația și sistemul limfatic, ajutându-te să scapi de depozitele de grăsime.

Masaj anticelulitic pentru zona abdomenului

Pentru a scăpa de celulita apăruta în zona abdomenului, strânge pumnii și masează abdomenul cu mișcări circulare, de la stânga la dreapta. Apoi apucă un pliu de piele și trage-l spre zona inghinală cu mișcări mici, dar ferme.

Masaj anticelulitic pentru zona coapselor

Un alt tip de masaj anticelulitic eficient, în special pentru zona coapselor este să strângi pumnii și să-ți lovești coapsele (cu o lovitură medie), începând de la genunchi și deplasându-te în sus. După aceea, fă același lucru cu palmele deschise.

Masaje anticelulitice pentru zona feselor

Iată ce masaje anticelulitice poți face acasă pentru zona feselor. De menționat că acestea se efectuează stând în picioare. 

1.  Pune mâna dreaptă pe fesa dreaptă și maseaz-o cu mișcări circulare (în sens invers acelor de ceasornic), începând de la șold și îndreptându-te spre coapsă, iar apoi mergând înapoi la șold.

2. Ciupește și apasă puternic pielea feselor cu ambele mâini.

Ingrediente pentru masaj anticelulitic acasă 

Înainte de a începe masajul anticelulitic acasă, trebuie să-ți pregătești pielea. Acest lucru înseamnă să-ți cureți bine pielea cu un scrub de corp anticelulitic. Apoi ar trebui să-ți încălzești puțin mușchii, astfel încât să fie cât mai relaxați atunci când începi masajul.

Pentru ca mâinile să alunece ușor, dar și pentru a crește efectul anticelulitic al masajului, ar trebui să folosești produse speciale, precum uleiuri, loțiuni, creme sau geluri anticelulitice. Acestea ajută la descompunerea celulelor adipoase, stimulează microcirculația. și drenajul limfatic, ajută la eliminarea toxinelor, stimulează descompunerea grăsimii subcutanate, face pielea mai moale și mai netedă, o hrănește și hidratează și sporește fermitatea și elasticitatea pielii.

Iată câteva rețete de uleiuri speciale pentru masaj anticelulitic:

1. Ulei de rozmarin și sâmburi de struguri

Ulei cosmetic
Sursa foto: Pexels.com

Datorită proprietăților sale lipolitice binecunoscute, uleiul esențial de sâmburi de struguri ajută la descompunerea țesutului adipos. În plus, rozmarinul este un agent antiinflamator eficient care poate reduce umflarea. Iată cum poți încorpora ambele ingrediente pentru a face un ulei anticelulitic:

Ingrediente:

  • 1/2 de cană de ulei de jojoba
  • 15 picături de ulei esențial de sâmburi de struguri
  • 15 picături de ulei esențial de rozmarin
  • 15 picături de ulei esențial de ienupăr

Mod de preparare:

  1. Începe prin exfolierea pielii cu un scrub de cafea pentru cele mai bune rezultate.
  2. Combină toate uleiurile într-un bol de sticlă curat.
  3. Aplică acest ulei anticelulitic în regiunile predispuse la celulită și masează  timp de 5 minute.
  4. Pentru a păstra uleiul proaspăt, păstrează-l într-o sticlă de sticlă închisă la culoare și amestecă-l bine înainte de fiecare utilizare.

2. Gel de aloe vera și ulei de cocos

Frunză de aloe vera și gel pe o farfurie
Sursa foto: Pixabay.com

Uleiul de cocos este bogat în vitamine și are un efect calmant. Aloe vera ajută, de asemenea, la dezvoltarea unei pielii curate, netedă. Vergeturile pot fi îndepărtate cu un masaj obișnuit folosind același lucru.

Ingrediente:

  • 2 linguri ulei de cocos
  • 1 lingură gel de Aloe Vera

Mod de preparare:

  1. Combină ingredientele într-un bol de sticlă.
  2. Aplică acest amestec pe zona afectată și masează până la absorbția completă.
  3. Fă acest masaj în fiecare zi.

3. Vitamina E și ulei de mentă

Frunze de mentă într-un recipient de sticlă
Sursa foto: Pixabay.com

Vitamina E solubilă în grăsimi ajută la furnizarea de oxigen a organismului către straturile pielii, permițând eliminarea depozitelor de grăsime care duc la celulită. Uleiul de mentă oferă o senzație de răcorire și prospețime.

Ingrediente:

  • 2 linguri de ulei din vitamina E
  • 2 picături de ulei esențial de mentă
  • 2 linguri de ulei de cocos

Mod de preparare:

  1. Combină ingredientele într-un bol de sticlă  și amestecă bine.
  2. Aplică pe pielea umedă și masează până când este complet absorbită.
  3. Repetă în fiecare zi.

Ce trebuie să știi când îți faci masaj anticelulitic acasă

Sunt câteva lucruri de care trebuie să ții cont atunci când îți faci masaj anticelulitic acasă. Iată care sunt acestea:

1. Se recomandă masarea „zonelor cu probleme” de jos în sus. Începe ușor și încet, apoi crește treptat intensitatea. Nu masa prea tare, ca să te învinețești.

2. Durata minimă a unui masaj anticelulitic este de 30 de minute. Dacă vrei să vezi un efect real, fă-ți un masaj cel puțin o dată pe săptămână.

3. Bea mai multă apă deoarece hidratarea stimulează circulația și drenajul limfatic, ceea ce poate ajuta la combaterea celulitei.

4. Dacă masajul anticelulitic acasă nu dă rezultate, cel mai bine este să te adresezi unui medic dermatolog care să-ți spună și alte tehnici de eliminare a celulitei, precum: terapia cu laser sau subcizia- procedura prin care un ac este introdus sub piele pentru a rupe benzile dure de țesut conjunctiv, oferind astfel pielii un aspect mai neted.

Contraindicațiile masajului anticelulitic acasă

În general, oricine își poate face un masaj anticelulitic acasă. Cu toate acestea, nu se recomandă efectuarea acestui tip de masaj de către persoanele care au inflamație dermatologică acută sau vene varicoase pronunțate.

De asemenea, în timpul menstruatiei se recomandă un masaj mai ușor, mai ales în primele 2-4 zile, când organismul este mai sensibil și nu tolerează intensități mai mari.

Așadar, aceste tehnici simple de masaj anticelulitic te pot ajuta să scapi de aspectul de coajă de portocală, pe care toate femeile îl detestă. Totuși, pentru a fi eficient, este important ca masajul să fie însoțit de un stil de viață sănătos și activ.

Citește și: Cum scapi de celulită cu oţet de mere

Surse foto: iStock.com, Pixabay.com, Pexels.com

Surse articol: vedaoils.combluetree-massage.com

Articolul urmator
Acupuncutura facială: beneficii și recomandări
Acupuncutura facială: beneficii și recomandări
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari
Incepe quiz
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.4 (11)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.