Cele mai importante informatii pe care trebuie sa le stii daca vrei sa-ti faci un implant mamar

Cele mai importante informatii pe care trebuie sa le stii daca vrei sa-ti faci un implant mamar

Oana Zidaru, fost redactor-sef Divahair.ro

 Marirea sanilor cu implante mamare este una dintre procedurile chirurgicale la care apeleaza tot mai multe femei. Pentru ca suntem constienti de faptul ca printre cititoarele Diva Hair se afla si multe reprezentante ale sexului frumos, care si-ar dori sa se intereseze despre o astfel de interventie, am apelat la specialistii Clinicii Zetta pentru a afla mai multe informatii despre marirea sanilor cu implante mamare. De aceea, am stat de vorba cu Dr. Dragos Zamfirescu, cu o experienta de peste 17 ani in Chirurgie Plastica, 16 ani in Microchirurgie Reconstructiva si 14 ani in Chirurgie Estetica, care ne-a raspuns la cateva intrebari:

Care sunt diferentele dintre implantul cu silicon si cel cu ser fiziologic?

In momentul de fata, aceasta intrebare practic nu isi mai are sensul. Va spun si de ce. Trebuie sa stiti ca implantele cu silicon nu mai sunt folosite in Europa, si evident nici in Romania de foarte multi ani. In momentul de fata standardul mondial, universal acceptat este implantul cu gel de silicon coeziv.

Implantele saline sunt umplute cu ser fiziologic (apa sarata sterila). Cantitatea acestora variaza, modificand forma si fermitatea implantelor. In cazul in care un implant salin se fisureaza, acesta se va dezumfla, iar serul va fi absorbit si eliminat natural de corp.

Implantele cu silicon sunt umplute cu un gel elastic (coeziv). Avantajul este ca acesta da o senzatie si un aspect mult mai apropiate de tesutul natural al sanului. Daca implantul prezinta scurgeri, gelul poate ramane in capsula lui sau poate aluneca in buzunarul implantului. Un implant cu silicon nu se va dezumfla niciodata complet, pacienta va simti doar o usoara scadere a fermitatii sanului respectiv si o oarecare asimetrie intre sani.



Marirea sanilor cu implant mamar rezolva si problema unor sani lasati?

Excelenta intrebare! Raspunsul meu este unul nuantat: atunci cand sanii sunt doar moderat lasati (ptozati) exista posibilitatea ca doar prin introducerea unui implant sa se poata corecta ptoza acestora, dar in mod evident marirea sanilor cu implante nu corecteaza sanii foarte cazuti. In aceasta ultima situatie, daca va doriti ca sanii sa arate mai plini si sa fie mai ridicati, este necesara o operatie de lifting mamar, efectuata cu sau fara implant mamar. Liftingul mamar cu augmentare este cea mai dificila operatie din chirurgia estetica a sanului si poate fi realizat intr-un singur timp operator sau in doua interventii separate de un interval de cateva luni. Acest aspect se decide in functie de fiecare pacienta in parte.

Sunt dureri mari in urma interventiei?

Aceasta este una dintre temerile cele mai mari ale oricarei paciente si este normal sa fie asa. In general, perioada de recuperare postoperatorie nu este foarte dificila din punct de vedere al durerilor, iar medicatia antialgica si antiinflamatoare isi face minunat efectul. Senzatia resimtita de pacienta, care poate fi confundata cu durerea, seamana mai degraba cu o febra musculara accentuata. Desigur ca trebuie sa fim constienti si de faptul ca organismul fiecaruia reactioneaza diferit pus in aceeasi situatie, fiecare organism are un prag diferit la durere, si prin urmare depinde de fiecare pacienta cum resimte aceasta experienta.

Raman semne dupa operatie?

Sunt diferite zone in care se pot efectua inciziile si anume sub san, periareolar si axilar. Indiferent de localizare, plasate corect, cicatricile dupa un implant mamar sunt mici si sunt in regula din punct de vedere estetic. Exista si creme pe care le recomandam pentru atenuarea acestora.



Cat dureaza recuperarea dupa o interventie de acest gen?

Recuperarea are mai multe etape. La 3-4 ore dupa interventie este indicat sa faceti o miscare usoara (plimbare, ridicarea usoara a mainilor), iar in 8-12 ore de la interventie pacienta poate fi chiar externata. La 3 zile dupa interventie puteti relua dusurile zilnice si chiar sofa fara probleme semnificative. Vestea buna este ca la o saptamana puteti reveni la serviciu, insa numai daca acesta nu implica ridicarea unor greutati sau extensia bratelor. Atentie mare, 3 luni de la interventie nu aveti voie sa dormiti pe burta. Totusi, chiar dupa primele 2 saptamani, chiar sunteti incurajate sa stati pe burta si pe sani, cateva secunde, de cateva ori pe zi. Acest lucru, ca si reluare cat mai rapida a activitatilor zilnice, va permite integrarea mai accelerata a implantelor in organismul si in constientul dumneavoastra, astfel incat dupa 2-3 luni de zile de la operatie, sa nu le mai simtiti ca pe niste obiecte straine corpului dumneavoastra.



Nu va ingrijorati daca aveti sanii umflati o vreme, nu dureaza mai mult de doua saptamani. Edemul post operator atinge maximul in ziua a 3-a si se reduce progresiv. Sensibilitatea mai mare sau dimpotriva, mai diminuata a sanilor va mai dura cateva luni. Tot dupa cateva luni implanturile se vor pozitiona asa cum v-ati dorit.

Mai pot face sport in urma interventiei?

Sigur ca da! Puteti relua activitatea sportiva, progresiv, in aproximativ doua saptamani de la interventie. Puteti incepe cu alergari si alte exercitii usoare de intretinere. Atentie mare insa, 2-3 luni dupa interventie este interzisa ridicarea greutatilor mai mari de 3,5 kg sau orice activitate de acest gen care implica muschiul pectoral si extensia maxima a bratelor. Dupa aceasta perioada va puteti relua obiceiurile sportive fara probleme.

Au implanturile mamare garantie pe viata?

Aceasta este o intrebare complexa! Implantele mamare sunt construite din materiale care au o garantie pe viata din punct de vedere al tolerantei fata de tesuturi. Ele insa sunt incadrate in clasa a 3-a de dispozitive medicale, ceea ce presupune ca, probabil in decursul vietii vor trebui schimbate. Perioada in care implanturile mamare pot ramane in organism depinde de mai multi factori. De-a lungul timpului pot interveni anumite schimbari ale formei sanilor din diferite motive: sarcina, modificari hormonale (menopauza), oscilatii in greutate, inaintarea in varsta. Aceste modificari ale sanilor pot fi corectate prin schimbarea implanturilor cu altele potrivite. De asemenea pot interveni traumatisme la nivelul sanilor, care pot determina spargerea implantelor si in consecinta, inlocuirea lor.
  
Trebuie insa sa stiti ca principala cauza de schimbarea a unor implante mamare este dorinta pacientelor de a avea un bust mai mare decat cel rezultat in urma primei operatii de augmentare. Aceasta este realitatea: aproape 25% dintre situatiile de schimbare a implantelor se petrec in primul an de la operatia de augmentare si au ca singur motiv marirea volumului initial. Si mai exista inca un exemplu despre care nu multa lume stie: luna trecuta s-au implinit 52 de ani de la realizarea primului implant de san, iar pacienta inca le mai are la fel ca si atunci.

Implanturile mamare afecteaza alaptarea?

Sigur ca aceasta este una dintre marile temeri ale femeilor. Este in aceeasi masura un mit! Pozitionarea implantului se face fie sub glandular, fie sub muscular, in oricare din cazuri glanda mamara nu este afectata in niciun mod. Luand toate acestea in considerare aveti siguranta ca nu se modifica nici cantitatea, nici compozitia laptelui.



Exista riscuri in cazul unui implant mamar? Care sunt acestea?

Printre riscuri se regasesc: sangerarea, infectia, contractura capsulara (formarea unui tesut cicatriceal ferm, dur, in jurul implantului), scurgerea implantului sau ruperea acestuia, plierea, pielii deasupra implantului, necesitatea unor interventii corectoare etc. Toate aceste complicatii, insumate nu depasesc insa o proportie de 1-2%. Ca la orice interventie chirurgicala exista si riscuri legate de anestezie. Este esential ca pacientele sa le cunoasca pe toate, insa trebuie de altfel mentionat faptul ca sunt cazuri speciale. Daca interventiile sunt facute in maxima siguranta, precedate de analizele si investigatiile obligatorii, iar pacientele sunt absolut sincere in aceea ce priveste istoricul lor medical, atunci temerile se reduc la minimum.

Daca vrei sa recurgi la acest tip de interventie, nu-ti mai ramane decat sa consulti lista intreaga de preturi pentru implante mamare  si sa-ti faci o programare la Clinica Zetta, unde vei fi pe maini bune.

Contact:

Strada Ghita Padureanu nr. 5, parter (Zona Floreasca)
https://www.facebook.com/ClinicaZetta/
http://www.clinicazetta.ro/
 

Articolul urmator
Bronzatul cu bere: ce spun medicii despre această tendință
Bronzatul cu bere: ce spun medicii despre această tendință
Ce trebuie sa faci ca sa te imbogatesti usor?
Incepe quiz
Ce trebuie sa faci ca sa te imbogatesti usor?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.1 (7)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.