Hidratare fata: cele mai bune sfaturi pentru un ten sanatos

Hidratare fata: cele mai bune sfaturi pentru un ten sanatos

Luiza Valsan

Indiferent de varsta, hidratarea este cheia unui ten sanatos. Afla care sunt cele mai bune surse interne si externe de hidratare a fetei.

Femeile care se ingrijesc corect si acorda o mai mare atentie hidratarii fetei, au riduri mai putin vizibile si un grad crescut de elasticitate si fermitate. Nu o spunem noi, ci specialistii.

Consultantul de beauty, Dana Sota, a marturisit pe blogul sau (danasota.com): "Sanatatea si vitalitatea unui ten pe care ni-l dorim proaspat depind in mod direct de aportul de apa pe care ni-l oferim, atat din interior, cat si din exterior. Fara hidratare pielea nu mai poate actiona ca o bariera de protectie, se deterioreaza si imbatraneste prematur".


Surse interne de hidratare pentru fata

Pentru a avea o fata hidratata, trebuie sa ai grija ce consumi in fiecare zi, indiferent ca este vorba de bautura sau de mancare.

Cea mai importanta sursa de hidratare interna este apa. Mai mult de 60% din masa corporala a unui adult este formata din apa, care trebuie inlocuita permanent, deoarece se pierd circa 0,3 litri de apa pe zi numai prin respiratie.

Consumul zilnic de ceai verde pe timpul verii te poate ajuta in procesul de hidratare a fetei. Vei avea un ten luminos si elastic, acest lichid fiind un protector natural pentru piele, conform Journal of Nutrition.

Aproximativ o treime din consumul zilnic de lichide al unui adult este furnizat de hrana, nu de bauturi. Fructele si legumele asigura cea mai mare parte a acestui lichid suplimentar (18%), insa cantitati mici provin si din paine si produse lactate.

De exemplu, pepenele rosu contine 99% apa, castravetele 96%, frunzele de salata 95%, rosiile 93%, iar spanacul, morcovii si broccoli au in compozitie 89% apa. Profita de recolta fiecarui sezon si hidrateaza-te corespunzator din interior!

Pentru a asigura o hidratare perfecta a tenului, este recomandat sa incluzi in dieta si alimente bogate in acizi grasi Omega-3, precum somon, ton, ulei de masline, avocado, nuci si seminte.

Fructele de padure sunt o sursa bogata de vitamine si antioxidanti ce protejeaza pielea de efectele negative ale radicalilor liberi, responsabili de imbatranirea pramatura. Bioflavonoidele, prezente in struguri si citrice, au si ele proprietati antioxidante. Fructele de mare si avocado contin seleniu, un mineral ce contribuie la neutralizarea radicalilor liberi, alaturi de vitaminele E, C, beta-caroten si cupru (nuci, seminte).

Iata si cateva produse pe care trebuie sa le eviti deoarece contribuie la deshidratarea pielii: alcoolul (atrage apa si fluidele din celule), produsele de tip fast food (sunt alimente procesate si bogate in zahar), cafeaua (este diuretica in cantitati mari) si medicamentele (de exemplu, cele care diminueaza colesterolul usuca pielea).

Surse externe de hidratare pentru fata

Si anumite tratamente sau produse contribuie semnificativ la hidratarea fetei, de aceasta data din exterior. In continuare iti vom explica de ce sunt importante cremele hidratante, mastile de ten, care sunt tipurile de produse hidratante si cum functioneaza acestea si de ce factori externi trebuie sa te feresti pentru a evita deshidratarea pielii.

Ori de cate ori simti ca pielea este uscata, aplica o crema de fata sau masti naturale hranitoare. Cremele hidratante atrag si retin apa existenta deja in epiderma, iar cele mai bune trebuie sa contina ingrediente precum umectanti (glicerina, acid lactic, uree, acid hialuronic si AHA), emolienti (lanolina, ulei mineral, petrolatum), ceramide, care ajuta celulele sa se regenereze.

Acizii de fructe (AHA), acidul glicolic, acidul salicilic, retinolul sunt substante gasite in produsele de ingrijire care usuca pielea. Daca este necesar sa le folosesti, include neaparat in rutina de ingrijire un ser sau un gel de intensa hidratare, in functie de tipul de ten.

Hidratarea fetei se poate face si cu ajutorul mastilor. Pune 1-2 picaturi de ulei de avocado in crema de fata sau in mastile preparate de tine. Mastile pe baza de rosii proaspete, morcov, piersica, ulei de masline, zeama de lamaie, lapte sau miere au efect de hidratare si ofera prospetime tenului. Le poti aplica pe fata separat sau combinate intre ele.

O greseala majora este sa te speli pe fata prea des sau cu produse dure, nepotrivite tipului de ten, cu apa prea calda sau prea rece, deoarece aceste ritualuri usuca pielea prin eliminarea uleiurilor sale naturale. De asemenea, evita sa aplici pe fata lotiuni tonice astringente care contin alcool, mai ales daca ai un ten uscat. In schimb, alege un tonic cu proprietati hidratante, ce contine ingrediente precum pro-vitamina B5, geranium si apa de trandafiri.

Este bine sa te feresti de factorii externi care dauneaza pielii, cum ar fi soarele puternic (razele UVA si UVB absorb umiditatea din piele si distrug structura colagenului si a elastinei), caldura sau frigul excesiv (aerul prea uscat, rece sau cald duce la evaporarea apei din tesut).

Acum, ca ai aflat care sunt principalele surse pentru hidratarea fetei, respecta recomandarile noastre si vei obtine in cel mai scurt timp un ten sanatos si plin de vitalitate!

Articolul urmator
Vitamina C lipozomală: ce este și cum acționează
Vitamina C lipozomală: ce este și cum acționează
Ce mască de față să folosești, în functie de tipul de ten
Incepe quiz
Ce mască de față să folosești, în functie de tipul de ten

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.3 (13)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.