Plasturi si benzi pentru puncte negre: cum le folosesti si cat de eficiente sunt

Plasturi si benzi pentru puncte negre: cum le folosesti si cat de eficiente sunt

Redactor Divahair.ro

Punctele negre sunt un obstacol in calea unui ten perfect, la care toate femeile viseaza. Comedoanele, cum mai sunt cunoscute, reprezinta o afectiune a pielii intalnita mai ales la adolescenti, dar care afecteaza si adultii. Un punct negru este, de fapt, un dop de sebum si celule moarte care au suferit o reactie chimica ce duce la oxidarea pielii. Cea mai cunoscuta metoda de indepartare a acestor dopuri o reprezinta plasturii si benzile pentru puncte negre. Afla cum sa le folosesti si cat sunt de eficiente pentru tenul tau.
 

plasturi si benzi pentru puncte negre

Cum folosesti plasturii si benzile pentru puncte negre

Inainte sa aplici plasturii pentru puncte negre, spala-te bine pe fata cu un produs de curatare. Taie plasturele dupa forma nasului tau, astfel incat sa nu se intinda pe obraji. Umezeste-ti nasul si aplica-l, asigurandu-te ca nu exista bule de aer. Umezeste cu o carpa plasturele pentru puncte negre si asteapta 10 minute. Nu muta banda si nu o atinge in acest timp.

Dupa ce inlaturi plasturele, comedoanele ar trebui sa fie lipite de banda, astfel incat sa le poti vedea. Spala-ti bine fata, folosind acelasi produs de curatare de la inceput. Acorda o importanta deosebita zonei pe care ai tratat-o.

Cum functioneaza plasturii pentru puncte negre

Plasturii nu vor preveni aparitia punctelor negre, insa le pot indeparta de pe suprafata pielii. Specialistii sustin, insa, ca benzile iau doar o parte din substantele adunate in porii tai. Singurul mod de a scapa de punctele negre este sa apelezi la un tratament facial. Un profesionist va trata pielea si va elimina punctele negre, fara sa afecteze tenul.

Poti, de asemenea, sa previi aparitia punctelor negre, respectand cateva reguli de igiena. Curata-ti tenul intotdeauna, inainte de culcare, si evita sa iti atingi fata. Uleiul natural de pe maini iti poate bloca porii. Schimba fetele de perna cat de des poti, iar de doua ori pe saptamana, foloseste masti pentru exfoliere. Cand le aplici, concentreaza-te pe zonele in care ai puncte negre. Si cel mai important, consuma alimente sanatoase si hidrateaza-te!

Cum apar punctele negre

Punctele negre reprezinta primul stadiu al acneei si se formeaza inainte ca bacteria sa invadeze porii. Apar, in general, cand nivelul de hormoni creste, iar glandele sebacee sunt stimulate in exces. In mod normal, sebumul are rolul de a lubrifia parul si pielea, scurgandu-se in afara deschiderii porilor. Uneori, insa, el se transforma intr-un dop, iar bacteriile incep sa se acumuleze in acea zona. Cand nu exista o deschidere la suprafata pielii, dopurile se numesc puncte albe, insa atunci cand porii se deschid, permitand aerului sa patrunda, apar punctele negre. Sebumul contine melanina, un pigment care culoreaza pielea si care devine negru cand este expus la aer.

Anumiti factori, precum machiajul sau produsele pe baza de uleiuri favorizeaza aparitia punctelor negre. De aceea, comedoanele pot aparea pe orice tip de piele, insa sunt o problema comuna pentru persoanele cu tenul gras.
 
Asadar, daca nu vrei sa ajungi sa ai nevoie de plasturi pentru puncte negre, ai grija de sanatatea pielii tale si consuma alimente cat mai sanatoase!
Articolul urmator
Blond cenușiu peste șaten: cât de ușor se obține?
Blond cenușiu peste șaten: cât de ușor se obține?
Ce limbaj al iubirii folosești?
Incepe quiz
Ce limbaj al iubirii folosești?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.5 (8)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.