Produsele BIO: Doar un trend sau un ajutor real in ritualul de frumusete?

Produsele BIO: Doar un trend sau un ajutor real in ritualul de frumusete?

Redactor Divahair.ro

Produsele Bio capatat tot mai mult teren in viata noastra. Aflam  de persoane care mananca bio, aleg sa poarte haine bio iar mai nou, folosesc  produse cosmetice bio. Totusi, in ciuda promovarii tot mai intense a acestor produse, dilema "sunt sau nu bune produsele Bio" s-a pastrat.


Pentru a dezbate acest subiect  am contactat un numar de 20 bloggeri, pasionati de beauty, si i-am rugat sa ne spuna parerea lor despre produsele cosmetice BIO.

Iata ce a raspuns fiecare:

http://beautybyjules.com/

Pe piata romaneasca se observa intr-adevar o tendinta de a promova un  mod de viata sanatos. Pe langa miscarile de constientizare a pericolelor  la care ne expunem zilnic, distrugandu-ne habitatul, au inceput sa se  promoveze si produsele eco, de la mancare pana la piata produselor de  frumusete.

Momentan consider ca piata romaneasca nu este suficient dezvoltata, pe domeniul produselor de beauty BIO. Desi oferta incepe sa se  diversifice consider ca inca mai avem mult  drum de parcurs pana la a avea o piata satisfacatoare.

Iuliana Manea

Cel mai probabil generatiile care ne urmeaza  vor fi mai constiente de pericolele din ambalajele frumos colorate ale  cosmeticelor si vor invata sa citeasca mai intai eticheta inainte de a  deschide capacul. Momentan piata este ceva mai dezvoltata in  Romania in mediul online, oferind diversitate.

Din pacate publicitatea masiva inca joaca un rol important in decizia  de cumparare a majoritatii romanilor. Faptul ca o persoana publica alege  sa fie imaginea unor companii influenteaza decizia de cumparare si  ignorarea ingredientelor de pe eticheta.


Cat despre pretul produselor eco... ei bine, inca nu am o parere ferma  legata de acest lucru. In general sunt de acord sa platesc mai mult pe  un produs bun, fara ingrediente nocive pentru sanatate. Consider insa ca  pe undeva se exagereaza, tocmai din cauza "trendului". A devenit la moda  sa fii eco, asa ca daca vrei sa fii in trend, va trebui sa platesti  pentru asta.


http://beautyletters.blogspot.com/      

In ultimul timp am vazut multe campanii de promovare a produselor ecologice din toate domeniile. Cu toate acestea, consider ca interesul consumatorilor, deocamdata, este in faza de curiozitate.


Andreea Papuc
In ciuda a ceea ce se spune despre costurile ridicate ale acestor produse, sunt de parere ca nu toate produsele eco au preturi ridicate. Firmele romanesti, de exemplu, au preturi destul de mici, mai mici decat cele mass market.

Dupa parerea mea, e la fel ca in cazul celorlate produse, pretul ridicat este dat in primul rand de firma care le produce, de renumele ei.  

Eu folosesc produse cosmetic din ambele categorii: eco si mass market.  Imi place sa testez produse, sa vad ce functioneaza pentru mine si ce nu. Cred ca cel mai greu este sa gasesti produsul perfect, despre care poti sa spui: o sa-l cumpar mereu!


http://beautybylavi.blogspot.com/ 


Cifor Lavinia
Dupa cum bine stim, universul beauty este in continua dezvoltare si perfectionare iar curentul bio/eco reprezinta fara dubii un pas important in acest maraton. Femeile din generatia noastra mai intai au invatat sa se ingrijeasca dupa aceea au invatat sa o faca cu produse adecvate iar in ultimii ani aceste femei sunt invatate sa citeasca lista incredienteor unui produs.

Piata eco, in domeniul beauty, este inca in dezvoltare in Romania. 

Totusi tind sa cred ca in cativa ani, toate marile branduri vor adopta acest curent deoarece femeile vor dori, odata cu trecerea timpului, ca fiecare produs achizitionat sa reprezinte in primul rand siguranta.

Pretul ridicat al produselor eco, reprezinta asa cum am spus si mai sus, in primul siguranta si din acest motiv eu consider ca se justifica. Calitativ vorbind, orice produs care nu ne pune in pericol sanatatatea este un produs care castiga calitativ in fata unuia care desi face ceea ce spune, in timp ne poate afecta.

http://voceacelorcaretac.wordpress.com/

Din pacate pana acum nu mi-a atras atentia nici un stand special cu produse eco. Am descoperit in Cora Lujerului un raft cu cateva produse bio, mai scumpe decat restul, dar modul de prezentare si ambalajele nu m-au convins sa cumpar. In farmacie nu am vazut foarte multe produse bio, in afara de sapunuri. In acest moment cred ca cea mai mare vizibilitate o au site-urile ce comercializeaza produse bio. Romanul nu cred ca este inca suficient de "educat" pentru a cumpara acest gen de produse, mult mai scumpe decat restul.

Liana Mitroi

In ceea ce priveste pretul proselor BIO, ca in toate cazurile, exista produse scumpe si de foarte buna calitate, dar sigur exista si cazuri in care pretul nu se justifica.

http://irynuk-s.blogspot.com

Din pacate produsele BIO nu se gasesc intr-o diversitate satisfacatoare pe rafturile magazinelor. Totul tine de publicitate.

Ar trebui sa se gaseasca in magazine pentru a putea sa le incercam. Iar pretul ridicat se justifica. In functie de buget poti investi si in produse de beauty eco, dar gasesti si produse mass-market de o calitate la fel de buna. Fiecare dupa bugetul sau! 
 
Petrisor Elena

http://superficialdollstyle.blogspot.com  


Dumitrescu Dorina-Ioana
Din pacate, in magazine nu se promoveaza prea mult produsele eco. Le-am vazut in schimb in farmaciile de renume dar asta inseamna ca nu sunt nici prea cautate. In  plus, nu se face niciun efort vizibil pentru a capta atentia clientilor. Iar pretul mai ridicat al produselor eco nu se justifica.

In opinia mea un produs cu un pret ridicat nu reprezinta garantia unei calitati superioare.


http://kittys-treasurybox.blogspot.com/  
Ioana Alexandra


Daca in ceea ce priveste alimentele bio gasim, in supermarketuri, rafturi separate, pline de produse, despre cosmeticele BIO inca nu putem spune acelasi lucru.

Totusi, atatia ani am trait fara produsele astea bio-eco si am supravietuit. Acum insa, se pare ca multe ingrediente din compozitia unui produs de beauty sunt cancerigene si atunci "moda BIO" are un succes mare in randul cumparatorilor. Cine stie, dupa ce vom vedea pe rafturile magazinelor doar produse BIO, se va descoperi altceva care ar dauna sanatatii consumatorilor si atunci piata iar se va revolutiona.

http://shoppingtherapy-cristina.blogspot.com/ 

Desi toate cred ca am auzit de produsele eco, ele nu au reprezentat un prea mare interes pana acum. Poate pretul destul de mare, cat si frica de a incerca ceva nou au contribuit la aceasta situatie.

Am observat diferitele campanii pentru promovarea stilului de viata eco, insa la capitolul produse cosmetice eco situatia nu e chiar asa buna. Cred ca ar fi foarte utila o astfel de campanie de informare asupra acestor produse.

Cristina

In ceea ce priveste strict pretul lor, cred ca putem gasi un produs la fel de bun, dar la un pret mai mic.


http://www.epurica.ro/  

Diversitatea proselor BIO este ceva mai mare in unele farmacii sau plafare iar in magazinele specializate pe asa ceva avem sanse sa gasim o varietate destul de mare de produse. In schimb, in mediul online situatia este mult mai buna. Sunt multe magazine virtuale care comercializeaza produse eco la preturi foarte bune si in care poti gasi cam orice te intereseaza. Eu am observat insa tendinta oamenilor de a se indrepta spre eco chiar daca nu stiu exact ce inseamna asta. Atunci cand achizitionam astfel de produse nu ar trebui sa tinem neaparat cont de buget ci de calitatea lor.
Epurica

Nu tot ceea ce are scris ECO pe eticheta este si mai bun. sunt produse foarte bune la care pretul ridicat are si o justificare. Insa sunt si produse care, in ciuda pretului mare, nu aduc o reala imbunatatire comparativ cu produsele mass market din aceeasi categorie.

http://frommonawithgloss.blogspot.com/ 

Piata produselor de beauty eco este la inceput in Romania. Trendul acestor produse este in crestere, din ce in ce mai multe persoane devenind interesate, dar deocamdata aceste produse reprezinta o nisa pentru aceasta piata. Este important sa se cunoasca beneficiile oferite de aceste produse, alaturi de cauzele pe care acestea le sustin. Si dupa parerea mea, acest lucru se va intampla treptat, posibilitatea de crestere a acestei nise fiind foarte mare.

Cu toate acestea, nu putem spune ca produsele de beauty eco se regasesc intr-o diversitate satisfacatoare in supermarket-uri.

 Mona Croitoru

Produsele mass-market detin suprematia pe aceste rafturi, dar usor se va resimti o crestere in ponderea produselor eco.

Este normal ca produsele eco sa aiba un pret mai ridicat datorat compozitiei bazate pe plante si substante naturale, ceea ce le face mai usor de tolerat pentru tenurile sensibile sau procedurilor de fabricatie bazate pe principii eco. Calitatea va fi demonstrata prin eliminarea substantelor care pot cauza iritatii sau sensibilitate, iar consumatorul va alege un produs ale carui beneficii pot fi demonstrate in acelasi timp cu compozitia sa naturala.

http://bubbleofbeauty.blogspot.com/


In ultima perioada ECO a devenit un trend intalnit in toate domeniile asa ca, era imposibil ca acest curent sa ocoleasca frumusetea! Multe branduri de cosmetic, mirosind impactul produselor eco, au inceput sa produca ECO.

Pretul ridicat al acestor produse este dat tocmai de costurile pe care producatorii trebuie sa si le amortizeze, iar amortizarea se face in timp.

Ana-Maria Craciun Cirstoiu
 

http://clarra.wordpress.com/

Din pacate pe rafturile magazinelor nu prea gasim produse cosmetice eco si e pacat. Asa ca luam in graba o crema care este la  promotie si gata. Nu avem timp sa analizam eticheta, compozitia... daca ne-a recomandat-o Claudia Shiffer e buna cu siguranta.


Clarra

In ceea ce priveste calitatea acestor produse... depinde ce intelege fiecare prin calitate. Daca nu ai probleme cu pielea, poti spune ca un produs cosmetic obisnuit, de x lei este la fel de bun ca un produs eco de 5x lei, si atunci nu gasesti motivul  pentru care sa platesti de 5 ori mai mult, crezand ca au aceeasi calitate.

Asa eram si eu, pana acum cativa ani, cand am facut dermatita atopica si am pielea mea a devenit mult mai sensibila - incepusem sa fac alergie chiar si la dermatocosmeticele destinate  pielii cu dermatita atopica. 

Si atunci m-am indreptat si spre cosmeticele eco. Faptul ca au un pret mai ridicat decat produsele obisnuite e doar pe jumatate adevarat - gasim produse eco la preturi variate, precum gasim si produse obisnuite la preturi variate. Acum depinde si cu ce produse le comparam. Daca vom compara o crema eco cu Doina, cu siguranta vom spune ca este mult mai scumpa. Dar daca o vom comparam cu o crema de la Yves Rocher, Chanel sau Dior vom vedea ca pretul nu mai e chiar atat de ridicat.

http://beautyreviews-byandreea.blogspot.com/ 
Andreea


Am observat noul curent, care a patruns si in blogosfera, privind produsele bio de infrumusetare, este imposibil sa il ignori. Eu am fost transanta inca de la primele posturi pe blogul meu, referitor la neincrederea mea in "bucataria" bio in cosmetica. Eu cred in chimie si imi mentin alegerile spre produse dermato-cosmetice, farmaceutice si chiar de mass-market.

Personal, nu folosesc produse ale companiilor care se bat cu pumnul in piept ca sunt "verzi", dar din cate observ in piata, cred ca exista o gama satisfacatoare de produse bio de beauty. Iar piata este cu siguranta in continua dezvoltare, in special datorita cererii in crestere.

In ceea ce priveste preturile produsele eco acestea sunt variate. Unele  sunt destul de accesibile, altele destul de ridicate. Referitor la cele cu preturi ridicate, parerea mea este categorica: nu se justifica pretul lor ridicat printr-o calitate superioara. Cred ca intreaga industrie "verde", fie ca vorbim de medicamente sau de produse de beauty a aparut din necesitatea de a fi ceva exclusivist, dedicat unui anumit segment, dar mai ales din ratiunea pe care o are absolut orice afacere, aceea de a castiga profit.

http://blog.biobeauty.ro


Roxana Mucenic
Sunt cateva magazine mari care si-au amenajat colturi bio, dar accesibilitatea la nivelul preturilor este si va ramane o problema pentru consumul larg al acestor produse in Romania. De exemplu am vrut sa aduc o marca de cosmetice bio certificata Ecocert comericalizata in lantul Carrefour in cateva tari din UE, dar facand calcule mi-am dat seama ca nu am piata pentru asa ceva. Consumatorul roman de Carrefour nu se duce acolo pentru a plati peste 20 de lei pentru un gel de dus de 200 ml. Nu pentru ca nu vrea, ci pentru ca nu isi permite.

Gasesti produse organice in magazinele specializate, dar exista si minusuri daca ne referim la capitolul diversitate. Mai ales in ceea ce priveste produsele de machiaj si stilizare/ingrijire a parului nu prea avem alternative biCred ca produsele bio isi justifica preturile in primul rand prin avantajele si beneficiile suplimentare pe care folosirea lor le implica. Mediul inconjurator nu este afectat, corpul nu mai absoarbe chimicale daunatoare. Asta nu inseamna ca si padurea asta nu are uscaturile ei. Evident ca nu toate produsele bio sunt bune sau ca nu orice crema, daca este organic, mi se potriveste.

http://manie.ro/   
Gabriela


Din cauza accesului extins la internet, femeile nu mai primesc cu aceeasi incredere o reclama televizata sau un produs de pe raft. Acum avem optiunea de a ne informa in legatura cu acel produs. Nu mai este un secret faptul ca productia de masa nu are in vedere asigurarea celei mai bune calitati. Majoritatea vor sa ofere o calitate acceptabila pentru un produs care sa ofere o marja de profit. Din acest motiv eu, personal, ma documentez destul de mult inainte de a alege produse pentru folosinta indelungata si le incurajez si pe cititoarele mele sa faca acest lucru.

Multe persoane considera frivola preocuparea pentru produsele cosmetice de ingrijire si infrumusetare, cand aud de produsele bio stramba din nas, raspund ca este un trend si nimic mai mult. Este intr-adevar un trend, unul care, in opinia mea, trebuie sustinut pe termen lung, mai ales pentru ca exista numeroase studii privind efectele nocive ale unor produse cosmetic de tip mass-market.

Un alt aspect foarte important este disponibilitatea multor femei de a-si face singure mare parte din produsele cosmetice necesare. De exemplu, untul de shea, un ingredient foarte prezent pe multe dintre ambalajele unturilor de corp tip drugstore (dar intr-o cantitate mica) este o crema nemaipomenita pentru piele. Eu il folosesc pentru fata si din punct de vedere al hidratarii bate cam orice crema din comert.

Pretul mai ridicat al produselor BIO  este justificat exclusiv de costul mai mare de productie.

Evident ca atunci cand o companie va face un ulei de masaj cu ulei de migdale dulci care presupune un cost si nu cu ulei mineral (care este extrem de ieftin), pretul produsului va fi mai mare. Unele persoane considera ca produsele bio sunt mai putin nocive si aleg sa plateasca mai mult fara sa considere ca este un pret ridicat, ci doar un pret corect.

http://makeupmirela.blogspot.com/

Femeile au inceput sa fie incantate de idea folosirii unor produse care sa contina doar produse naturale care sa nu dauneze pielii asa cum sunt cele care contin multe chimicale. Din pacate "eco" nu inseamna intotdeauna "eco". Majoritatea companiilor se folosesc de aceasta sintagma doar pentru a atrage public "flamand" de produse inovatoare chiar daca procentajul de "eco" din intreg produsul este foarte mic.

Adevarata problema a acestor produse nu este pretul. Este normal sa platesti pe un produs eco mai mult decat pe o cutiuta cu chimicale, insa dorim sa capatam ceea ce platim.

Mirela Niculai

http://majolique.blogspot.com/
          
 Andreea Din pacate pe rafturile supermarketurilor de la noi, nu am vazut inca produse cosmetice eco. In plus, nu suntem nici prea informati in legatura cu ce inseamna, piata eco.

Pretul mai ridicat al produselor eco se justifica! Este  normal ca un ingredient natural, ca untul de shea sau uleiul de cocos, sa se obtina, sa se produca, si sa se multiplice, mult mai greu, decat un butyl/propyl paraben sau, un ulei chimic, produs din petrol.

Produsele de mass-market par a fi uneori superioare in cazul efectelor imediate. In timp insa, diferenta este sesizabila. Rar vom gasi produse eco de beauty, care sa provoace iritatii, pentru ca nu se potrivesc cu ph-ului pielii noastre.

http://bondaricasecrets.blogspot.com

Faptul ca am un blog de beauty m-a ajutat sa descopar si sa aleg produse de ingrijire cu mai multa atentie ,in functie de structura tenului meu. Mi se cere adesea sa fac review unui produs eco, insa review-urile adevarate se fac abia dupa ce ai folosit o perioada mai indelungata (aproximativ dupa 2-3 luni) produsul deoarece se stie ca efectul produselor eco sunt  mai incete decat  in cazul produselor mass-market.

Din experienta mea de pana acum cu unele produse eco pot spune ca merita achizitionarea lor, mai ales a celor din brandurile noastre romanesti care, in ultimul timp, si-au imbunatatit considerabil calitatea.

Ilias Alexandra

Pretul produselor eco difera de la companie la alta. Mie personal nu mi se par prea ridicate, sunt destul de accesibile avand in vedere ca sunt cu mult mai benefice decat cele mass-market.

In trecut femeile isi faceau singure produsele "eco" acasa cum ar fi sapunuri, masti de corp, uleiuri de corp, creme de gomaj etc. Insa aparitia produselor eco a ajutat la comoditatea femeilor care prefera sa cumpere produse gata preparate decat sa mai amestece ele ingredientele. Este util, usor si accesibil.

http://bazardeimpresii.blogspot.com

In general se spune ca produsele Bio au preturi ceva mai ridicate fata de produsele mass-market. Din punctul meu de vedere mi se pare destul de normal: vrei ceva de calitate,vrei ceva mai bun pentru tenul tau,atunci platesti o idee mai mult.

Dar sa nu uitam ca nu intotdeauna pretul reflecta si calitatea produsului. Sunt, de asemenea, produse de tip mass-market care au preturi exagerat de scumpe raportat la calitate-pret. In ambele cazuri renumele firmei este in primul rand factorul principal care genereaza pretul. Eu folosesc atat prduse eco cat si produse mass-market.

Andreea Varga

Acelasi lucru prefera si cititoarele mele. 54% dintre ele aleg sa investeasca in ambele tipuri de produse.

http://fashionstylebeautyandmore.blogspot.com/

Victoria West


Nu ma simt in masura sa constat daca produsele eco se regasesc intr-o diversitate satisfacatoare si in supermarketurile din Romania, dar sunt convinsa ca acestea s-ar regasi intr-un numar mai mare daca si cumparatorii romani ar deveni mai constienti ecologic si ar manifesta mai mult interes pentru aceste produse, astfel incat cererea pentru ele sa creasca, si in consecinta si oferta.

Pornind de la premisa ca "natural" inseamna mai bun decat "artificial", ar fi ideal ca o calitate superioara sa fie singurul motiv pentru un pret mai ridicat.
Sunt dispusa sa platesc un pret mai ridicat pentru un produs de o calitate mai buna, dar as fi mai reticenta atunci cand pretul ridicat se datoreaza altor motive decat calitatea (specularea numelui etichetei de exemplu).


http://www.the-beauty-addict.com/ 


Camelcutza
Ma uimeste mereu sa vad cate fete citesc in totalitate eticheta cu ingredientele produselor si cat de multe stiu despre fiecare ingredient. Acest curent este benefic mai ales din perspectiva faptului ca ne-a deschis ochii si acum avem mai multa grija cu ceea ce folosim, si citim etichetele cu atentie. Recent, am incercat niste lotiuni de corp solide eco care sunt extraordinare, si au in componenta doar 3 ingrediente. Cateodata  lucrurile cele mai simple fac cel mai mult bine, iar acesta este principiul produselor eco.
 

Produsele eco nu se gasesc oriunde, dar in momentul de fata sunt mult mai usor accesibile comparativ cu acum cativa ani. Pentru ca exista cerere, a inceput sa exista si o oferta destul de diversa, inclusiv la nivelul pretului.

Cosmetice mass-market vs. BIO

Suntem constiente de calitatile produselor BIO si de faptul ca le putem gasi la un pret acceptabil, insa suntem dispuse sa renuntam la vechile cosmetice, la cele de tip mass-market, cu care ne-am obisnuit? 66.6% dintre bloggeritele cu care am dezbatut aceasta tema considera ca, in functie de buget, poti sa investesti atat in produse de beauty eco, dar si in cele mass market.

La acelasi sondaj au fost rugate sa raspunda si cititoarele blogului http://www.the-beauty-addict.com/. 48,8%, dintr-un numar de 166 de respondenti, au fost de parere ca merita sa investesti atat in produse mass-market cat si in cele BIO.

Tu ce parere ai?

Articolul urmator
Totul despre bakuchiol: beneficii și mod de utilizare
Totul despre bakuchiol: beneficii și mod de utilizare
Test de frumusete: ce tip de frumusete ai
Incepe quiz
Test de frumusete: ce tip de frumusete ai

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (39)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    Delia (anonim)
    21 septembrie 2011 21:09

    Eu am inceput sa folosesc LABORATOIRE GRAVIER si sunt extrem de multumita si asta-i cel mai important.

    Amelie (anonim)
    21 septembrie 2011 21:09

    Eu am tot incercat pe geluri de dusi de toate culorile si marcile insa cel care m-a impresionat cel mai mult si pe care il folosesc in continuare e Gelul de Dus cu ulei esential de Lavanda Reve de Provence care e 100% bio... produsele marilor branduri de cosmetice si nu numai sunt apreciate si cunoscute in special datorita marketingului agresiv de milioane de dolari dar asta nu garanteaza deloc calitatea si eficienta produselor... voi ce ziceti fetelor? Astept si un feedback daca folositi gelul de dus amintit mai sus.

    valentina (anonim)
    21 februarie 2011 17:05

    Sunt foarte multe produse bio pe piata care iti pot capta atentia. Daca la inceput se gaseau doar produse alimentare, treptat BIO si-a extins domeniul de certificare. Acum gasim hainute, incaltaminte, jucarii si produse cosmetice BIO. Pe langa Ecocert, un organism foarte important de certificare a cosmeticelor bio este SOIL ASSOCIATION, iar pentru hainute din bumbac 100% organic este GOTS. Cel mai util site pentru mine este www.napati.ro, cu adevarat profi si cu o gama de produse exceptionala. Merita accesat

    pop aurelia
    17 februarie 2011 17:05

    gama de produse bio pentru un stil de viata sanatos si echilibrat pentru toata familia ta. Lapte de corp cu ulei de argan, puternic antioxidant si ulei de levantica.Se absoarbe usor in piele, oferind o hidratare puternica. Fara conservanti, uleiuri minerale.BcomBIO este o linie cosmetica ce este compusa din produse de bio-igiena, de îngrijre esentiala si intensa. Marca BcomBIO promite produse dermocosmetice inovatoare, de cea mai buna calitate si cu cel mai deosebit respect fata de consumatori si fata de natura

    valentina (anonim)
    16 februarie 2011 16:04

    Nu stiu care este experienta dvs cu produsele BIO dar eu sunt PRO BIO de 7 ani.

    marina (anonim)
    13 februarie 2011 17:05

    LifeCare nu sunt BIO...

    Ana-Maria (anonim)
    10 februarie 2011 16:04

    Multumim. :*

    Elena (anonim)
    9 februarie 2011 18:06

    Cred ca e important sa gasesti o marca bio cu care te impaci bine. Sora mea a incercat pentru nepotelul meu niste produse de la Vital Touch si este multumita.

    Miky (anonim)
    7 februarie 2011 09:09

    Am descoperit si eu recent cosmeticele bio din cauza unor probleme cu tenul.Am folosit un sampon Organic Blue si vreo 2 sapunuri Sodasan. Au doar putin parfum insa chiar se simte ca sunt naturale si mi-a placut ca nu m-am iritat de la ele asa cum faceam de la cele obisnuite.Eu le-am luat de pe net de la www.bio-bazar.ro insa le gasiti peste tot.

    Roxana (anonim)
    7 februarie 2011 02:02

    Mari, cel mai bine ar fi sa cauti cosmetice organice sau cosmetice bio pe google si sa iti alegi tu un site. biobunatati are o selectie buna de cosmetice organice.

    Elena Simona
    5 februarie 2011 15:03

    Eu folosesc produse la Hemel si Biohem ambele sunt 100% naturale fabricate in locuri foarte "bio" in plus sunt si destul de ieftine ceea ce-mi da posibilitatea sa folosesc intreaga gama:D

    Elena (anonim)
    5 februarie 2011 10:10

    In contextul actual, se face o mare confuzie intre ceea ce se numeste ECO si BIO. In primul rand produsele BIO sunt certificate international, plantele sunt selectionate atent, crescute pe pamanturi netratate chimic, ceea ce evident duce la o crestere a pretului, fata de cele gasite in comert. Si cred ca desi se spune ca este o moda, consider ca este mai mult o necesitate. Avand in vedere ca pielea absoarbe 100% substantele care ii sunt aplicate, iar acestea intra direct in sange, este evidenta necesitatea acuta de a avea mai multa grija de noi si de sanatatea noastra. In Romania Life-Care importa produse BIO, atat suplimente alimentare, produse de igiena, cat si cosmetice.

    Mari (anonim)
    4 februarie 2011 11:11

    As dori sa incerc produse cosmetice BIO, insa nu stiu care sunt mai bune pt piele. Mi-au atras atentia din diverse comentarii, cele cu certificare ECOCERT si cele cu certificare BDIH.Ma poate sfatui cineva inspre ce produse sa ma indrept si ce site-uri comercializeaza astfel de produse si la preturi accesibile.Multumesc!

    vio (anonim)
    4 februarie 2011 10:10

    ptr andreeacauta produse cosmetice bio pe google si vei gasi site-uri super.....si nu numai este de ajuns un click sa descoperi lucruri care iti pot face bine ptr corp

    Gina (anonim)
    4 februarie 2011 09:09

    Eu folosesc produse din gama Logona, Aqua Bio si Sante. Sunt produse Bio certificate de BDIH. In Romania pot fi achizitionate la preturi rezonabile de pe site-ul life-care.com.

    Andreea (anonim)
    4 februarie 2011 02:02

    Eu folosesc produse pe baza de aloe vera, imi prepar in casa unele masti, dar mai cumpar si din farmacii. Ultima data am achizitionat un gel de dus Bourjois, o crema pentru corp de la Tesori, o apa termala Avene. Sunt interesata de produsele bio, asa ca daca stie cineva site-urile unde pot fi gasite, rog sa le posteze aici. Multumesc