Sare de baie: ce beneficii iti aduce si cum sa o faci la tine acasa

Sare de baie: ce beneficii iti aduce si cum sa o faci la tine acasa

Cristina Tarziu

Nimic nu e mai relaxant decat sa-ti inchei ziua cu o baie calda, in care ai presarat sare de baie. Aromele delicate te relaxeaza, pielea este remineralizata si hidratata. Sarea de baie este unul dintre acele produse naturale minunate care au in compozitie doar cateva ingrediente (uneori chiar doar unul singur) dar care, insa, fac minuni pentru piele, psihic, organism in general.
 
  

Iata cum poti sa prepari sare de baie la tine acasa si ce beneficii iti aduce!


Pentru aceasta reteta ai nevoie de 6 parti de sare de mare grunjoasa, 3 parti de sare Epsom, o parte bicarbonat de sodiu, cateva picaturi dintr-un ulei esential (sau o combinatie de uleiuri, cum doresti) si colorant alimentar pentru un aspect placut.

Tot ce trebuie sa faci este sa amesteci sarurile intr-un bol, sa adaugi uleiul esential si colorant alimentar - cat e nevoie pentru a obtine culoarea dorita.

In alegerea uleiurilor esentiale, tine cont in primul rand de tipul tau de piele, dar si de efectele pe care doresti sa le obtii.

Daca ai pielea sensibila, foloseste ulei esential de lavanda sau de trandafir.

Daca ai pielea foarte uscata, uleiul de migdale sau cel de portocale sunt minunate pentru ca iti vor hidrata pielea in profunzime.

Pentru o piele lipsita de stralucire foloseste ulei esential de rozmarin sau de menta. Acestea stimuleaza circulatia si pielea capata, astfel, un aspect mai sanatos si mai placut.

Daca iti doresti sa te relaxezi si sa scapi de stres si de tensiune, sarurile cu lavanda sunt alegerea ideala.
Sarurile de baie cu uleiuri esentiale din citrice iti dau o stare generala de bine, te incarca de energie si de voie buna.

Sarurile de baie cu scortisoara contin proprietati antibacteriene, ajuta la curatarea porilor de impuritati si imbunatatesc aspectul pielii.

Cand esti racita, o sare de baie cu eucalipt este minunata pentru ca relaxeaza muschii, decongestioneaza caile respiratorii si calmeaza durerea.

Descopera AICI si alte uleiuri esentiale care fac minuni pentru pielea ta!
 

Beneficiile pentru piele ale sarii de baie homemade


Sarea de mare este cea mai buna baza pentru orice sare de baie datorita compozitiei si proprietatilor sale:

- este bogata in minerale, precum potasiul si magneziul, care previn uscarea excesiva a pielii si o mentin hidratata;
- are proprietati antibacteriene si reduce inflamatiile de la nivelul pielii;
- imbunatateste circulatia la nivelul pielii si o detoxifica prin eliminarea impuritatilor din pori;
- calmeaza durerile musculare si articulare;
- este eficienta in diminuarea simptomelor anumitor afectiuni ale pielii - precum psoriazisul;
- trateaza si previne aparitia acneei;
- are efect calmant, te ajuta sa dormi mai bine;
- este benefica in eliminarea apei in exces din organism si reducerea cearcanelor;

Vezi si care sunt beneficiile pentru organism ale sarii roz de Himalaya!

Sarea de baie Epsom, urmatorul ingredient important din reteta prezentata mai sus, nu este tocmai o sare, ci o combinatie naturala de magneziu si sulf (de unde si denumirea de sulfat de magneziu). Sarea Epsom (sau sare amara) a fost descoperita initial in Epsom, Surrey, Marea Britanie, iar in prezent este produsa din minerale naturale in multe tari din intreaga lume. Folosita extern, sarea Epsom are urmatoarele beneficii:

- Relaxeaza organismul si elimina stresul. Magneziul din sarea Epsom este usor absorbit in piele, iar odata intrat in organism produce serotonina, care iti da o stare de calm si de bine. Magneziul este benefic si pentru tratarea insomniilor, calmeaza starile de iritabilitate, imbunatateste concentrarea si sustine buna functionare a muschilor.
- Sarea Epsom pusa in apa din cada calmeaza crampele musculare si reduce inflamatiile.
- Sarea Epsom detoxifica si reface echilibrul de minerale si sulf din organism.
- E important sa tii cont, cand faci o baie cu sare Epsom, de faptul ca trebuie sa ii dedici cel putin 40 de minute: 20 de minute pentru eliminarea toxinelor si inca 20 de minute pentru a permite organismului sa absoarba mineralele din apa.

Bicarbonatul de sodiu, ultimul ingredient al acestei retete, exfoliaza delicat pielea, curata porii in profunzime si elimina punctele negre, previne aparitia acneei si mentine pielea hidratata.

Nu te mai incrunta la ideea zilelor reci! Priveste-le ca pe o oportunitate minunata de a folosi cat mai des sarurile de baie realizate dupa propriile tale retete!
Articolul urmator
Totul despre bakuchiol: beneficii și mod de utilizare
Totul despre bakuchiol: beneficii și mod de utilizare
Ce costum de baie trebuie sa porti vara asta?
Incepe quiz
Ce costum de baie trebuie sa porti vara asta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.