Uleiul de catina - beneficii surprinzatoare si intrebuintari

Uleiul de catina - beneficii surprinzatoare si intrebuintari

Tatiana Stefan

Catina este o planta bogata in vitamine, in special vitamina C si aminoacizi, care poate fi folosita atat pentru tratarea sau prevenirea anumitor afectiuni, cat si pentru diferite tratamente cosmetice. Asadar, fie ca optezi pentru capsulele de catina ori pentru uleiul de catina, te vei bucura de efectele surprinzatoare pe care le are asupra corpului tau.


Asadar, descopera cum poti folosi uleiul de catina!

Care sunt beneficiile uleiului de catina?

Uleiul de catina contine o cantitate ridicata de omega 7, un acid gras monosaturat, dar si omega 3, omega 6 si omega 9, tocoferoli si tocotrienoli (componenta vitaminei E). Aceste ingrediente sunt cunoscute pentru proprietatile antioxidante si de echilibrare a membranelor celulare, care au ca efect regenerarea pielii si a mucoaselor. Asadar, iata ce beneficii are uleiul de catina!

- Are actiune antiinflamatoare asupra pielii si a mucoaselor, astfel ca, administrat in doze adecvate, uleiul de catina te va ajuta sa tratezi afectiuni ale pielii precum: dermatite, psoriazis sau eczeme. In cazul mucoaselor, poate diminua inflamarea mucoasei gastrice, vaginale sau duodenale.

- Are actiune antiaging: mentine tesuturile pielii in perfecta stare, le hidrateaza, le repara si le protejeaza.
 
- Hidrateaza si protejeaza mucoasele, combate usturimea care se produce in mucoasa vaginala din cauza aparitiei menopauzei. In cazul mucoasei bucale reduce sindromul de gura uscata, care produce dificultate in inghitire si vorbire.

- Efect antioxidant - protejeaza celulele de radicalii liberi.  

- Ofera organismului acizii grasi de care au nevoie membranele celulare.

- Intareste sistemul imunitar.

Uleiul de catina, benefic pentru corp

Uleiul de catina este ideal pentru a proteja epiderma de conditiile meteorologice nefavorabile (vant, frig sau de expunerea solara) si este un tratament intensiv care hraneste si mentine vitalitatea pielii. De asemenea, daca vei folosi uleiul de catina pentru corp, pielea ta isi va recupera elasticitatea si va fi mai catifelata si mai sanatoasa. Este recomandat pentru orice tip de piele, mai ales pentru cea uscata. Asadar, daca pielea ta este uscata, ai nevoie de un lapte de corp cu ulei de catina, care sa-ti hidrateze in profunzime pielea.

Prin urmare, opteaza pentru un produs care contine ulei de catina, ulei de susan, apa sau ulei esential de portocala sau mandarina, deoarece te va ajuta sa restabilesti echilibrul hidrolipidic din piele. Ori, daca preferi produsele homemade, iti poti cumpara ulei de catina de la plafar si il poti amesteca cu crema ta de corp. Poti adauga si cateva picaturi de ulei esential de portocala, deoarece catina este bogata in vitamine si acizi grasi nesaturati, care te vor ajuta sa-ti recuperezi vitalitatea pielii intr-un mod natural, in timp ce citricele ofera un miros placut.

Crema pentru maini cu ulei de catina

Cremele de maini ce contin ulei de catina sunt ideale pentru a-ti proteja mainile de deshidratarea cutanata zilnica. Prin urmare, prepara-ti singura o crema de maini perfecta. Adauga cateva picaturi de ulei de catina, ceara de albine si cateva picaturi din uleiul esential preferat si vei obtine o crema pentru maini cu o textura untoasa, ce va fi absorbita rapid in piele, fara a lasa o pelicula de grasime. In plus, iti va catifela, hidrata si regenera mainile.

Uleiul de catina, eficient in prevenirea imbatranirii premature

Razele ultraviolete determina, printre altele, formarea de compusi cu oxigen in piele, ce porta denumirea de radicali liberi. Acestia oxideaza lipidele din epiderma, provocand imbatranirea prematura. Conform specialistilor, in urma unor cercetari dermatologice a fost dovedit ca persoanele care folosesc ulei de catina inainte de expunerea la soare au cu 20% mai putine lipide oxidate fata de persoanele care nu folosesc ulei de catina. Astfel, uleiul de catina reduce efectul de imbatranire prematura cauzata de radiatiile UV.

Uleiul de catina, benefic pentru uz intern

Uleiul de catina este benefic pentru organism, deoarece protejeaza sanatatea coronara sau cardiovasculara, datorita continutului de antioxidanti naturali, care stopeaza procesul de imbatranire naturala si previne imbatranirea prematura. De asemenea, este un aliat de nadejde in lupta cu obezitatea, pentru ca diminueaza apetitul. Astfel, daca vrei sa scapi de kilogramele in plus, poti opta pentru capsulele cu ulei de catina, pe care le poti include in dieta pentru slabire.

Gratie continutului de vitamine (C, A, B1, B2, B6, B9, E, K, P, F), dar si microminerale precum fosfor, calciu, magneziu, potasiu, fier sau sodiu, uleiul de catina este utilizat si in tratamentul insuficientei hepatice, deoarece favorizeaza detoxifierea celulelor ficatului. In plus, uleiul de catina contribuie la sintetizarea proteinelor si este eficient in prevenirea cancerului, gratie aportului ridicat de carotene (provitamina A).

Dupa cum ai vazut, uleiul de catina are numeroase intrebuintari atat in cosmetica, cat si in sanatate. Prin urmare, ar trebui sa-l folosesti si tu in ritualul de infrumusetare si te vei bucura de efectele surprinzatoare.

 

Articolul urmator
Totul despre bakuchiol: beneficii și mod de utilizare
Totul despre bakuchiol: beneficii și mod de utilizare
Te-ai întrebat vreodată în ce te vei reîncarna în viața viitoare? Află din testul de aici
Incepe quiz
Te-ai întrebat vreodată în ce te vei reîncarna în viața viitoare? Află din testul de aici

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.2 (47)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.