Cum scapi de mătreață cu aspirină și alte remedii naturale

Cum scapi de mătreață cu aspirină și alte remedii naturale

Paula Rotaru

Dacă te-ai săturat să tot cumperi diferite șampoane antimătreață, care sunt scumpe și îți usucă părul fără să te scape însă de problemă, trebuie să știi că există remedii naturale pe care le poți prepara singură, acasă. Cel mai eficient remediu antimătreață este aspirina.

Cu siguranță știi că aspirina este folosită ca medicament împotriva durerilor sau a răcelii. Nu știai însă, probabil, că această pastiluță este și un remediu foarte eficient antimătreață.

Aspirina ca remediu antimătreață

Acidul salicilic, ingredientul activ din aspirină, este de mare ajutor dacă ai probleme cu mătreața. Trebuie doar să freci părul cu puțin șampon în care ai dizolvat trei pastile de aspirină. Lasă soluția astfel obținută să acționeze timp de 1-2 minute, apoi clătește bine părul și spală-l din nou cu șamponul tău obișnuit. Părul va deveni strălucitor și fără urmă de dizgrațioasa mătreață, îți propune publicația Realnaturalcare.com.

Să știi că acidul salicilic prezent în aspirină este folosit ca ingredient și în unele tipuri de șampoane antimătreață. Asta deoarece acest acid ajută la desprinderea celulelor moarte de pe scalp, care vor fi apoi spălate și eliminate foarte ușor.

Alte remedii naturale antimătreață

În afară de trucul cu pastilele de aspirină, îți prezentăm și alte remedii antimătreață pe care le poți prepara singură, acasă, potrivit publicației Reader’s Digest. Sunt ieftine, rapide și foarte eficiente!

Uleiul din arbore de ceai este foarte bun în lupta cu mătreața. Dacă nu vrei să cumperi un șampon care conține ulei din arbore de ceai, poți adăuga în orice șampon câteva picături de ulei esențial, pe care îl găsești la orice magazin de produse naturiste. Chiar și o concentrație de 5% de ulei din arbore de ceai va face minuni pentru părul tău și este un remediu foarte bun antimătreață.

Bicarbonatul de sodiu este un alt remediu la îndemână, care se găsește în orice bucătărie. Cumpără câteva pliculețe de bicarbonat și ai asigurat tratamentul antimătreață. Umezește-ți părul și freacă bine scalpul cu o mână de bicarbonat de sodiu. Clătește apoi, fără să mai folosești șamponul. Rezultatul va fi surprinzător! Bicarbonatul de sodiu reduce activitatea ciupercilor de pe scalp, care provoacă mătreața. Nu te speria dacă părul tău va fi mai uscat, după primele tratamente cu bicarbonat de sodiu. După câteva săptămâni, scalpul va începe să producă uleiuri naturale, care vor lăsa părul moale și fără urmă de mătreață.

Oțetul de mere este un alt truc foarte eficient. Aciditatea acestuia schimbă pH-ul scalpului și astfel ciupercile care produc mătreață se vor dezvolta mult mai greu. Iată cum trebuie să procedezi dacă vrei să încerci acest remediu antimătreață: amestecă o ceașcă de oțet de mere cu un sfert de ceașcă de apă, pune soluția într-o sticluță cu pulverizator și stropește-ți scalpul. Apoi înfășoară capul într-un prosop și stai așa timp de 15 minute sau chiar o oră. La final, spală-te pe cap ca de obicei. Pentru a obține rezultatul dorit, acest remediu trebuie folosit de două ori pe săptămână.

Nu te-ai gândit probabil că apa de gură te poate scăpa și de mătreață, nu doar de respirația neplăcut mirositoare. Ei bine, specialiștii în remedii naturiste spun că apa de gură este eficientă și în lupta cu mătreața. Trebuie să te speli pe cap cu șamponul tău obișnuit, apoi să clătești părul cu apa de gură care conține alcool. La final, aplică un balsam de păr. Apa de gură are proprietăți antibacteriene și previne dezvoltarea ciupercilor care duc la apariția mătreții.

Lămâia este o sursă bună de vitamina C, dar și un remediu eficient antimătreață. Masează-ți scalpul cu două lingurițe de suc obținut prin stoarcerea unei lămâi. Apoi, clătește părul cu apă. La final, clătește părul cu o soluție formată prin amestecarea unei lingurițe de suc de lămâie cu o cană de apă. Tratamentul trebuie repetat zilnic, până când mătreața va dispărea complet.

Și sarea din bucătărie este un bun remediu antimătreață. Fiind abrazivă, sarea ajută la exfolierea pielii scalpului și la eliminarea mătreții. Ia o mână de sare grunjoasă și freacă pielea scalpului, înainte de a te spăla pe cap. În acest fel vei realiza și un plăcut masaj al scalpului. La final, spală-te cu șamponul tău obișnuit.

Sucul de aloe vera are un efect benefic, pentru că va calma scalpul iritat și va reduce astfel senzația de mâncărime. Este și răcoritor, fiind ideal mai ales vara, când e foarte cald. Masează-ți scalpul înainte de a spăla pe cap.

Și usturoiul este foarte bun, pentru că distruge bacteriile care provoacă mătreață. Ca să eviți mirosul intens de usturoi, zbrobește o căpățână și amestecă pasta obținută cu puțină miere, apoi masează-ți scalpul. La final, spală-te cu șampon ca de obicei.

Ai aflat câteva remedii simple și eficiente antimăreață! Încearcă-le și vezi care dintre ele dă cel mai bun rezultat în cazul tău. Toate sunt 100% naturale și simplu de preparat acasă. Descoperă și 11 sfaturi utile în lupta cu mătreața!

Articolul urmator
Apă oxigenată pentru ten: de folosit sau de evitat?
Apă oxigenată pentru ten: de folosit sau de evitat?
Cum vad barbatii prietenia ta cu alte femei?
Incepe quiz
Cum vad barbatii prietenia ta cu alte femei?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.1 (10)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.