Adevarata Stare de Bine
Nu Skin
YOUNG&BEAUTIFUL

Interviu cu Ioana Marinescu, creatoarea Plush BIO Cosmetics: povestea din spatele brandului

Luni, 01.04.2019
de Ana Munteanu

Plush este mai mult decât un concept cosmetic, este o experienţă dermatologică! Creatoarea produselor Plush este farmacist, profesor de chimie şi tehnologie farmaceutică şi, de asemenea, doctorand în Inginerie Chimică cu aplicaţii în Cosmetologie. Îmbinând astfel şcoala de medicină cu cercetarea, cea care creează produsele Plush duce la grad de artă munca de laborator, având ca rezultat produse high class de îngrijire dermatocosmetică.

Ioana Marinescu

Pasionată de valorile clasice, farmacista Ioana Marinescu îmbină formulările galenice de tip „old fashioned recipes” cu cele mai moderne cercetări în domeniul dermatologiei şi chimiei moleculare farmaceutice. Astfel, standardul de calitate al produselor Plush este unul pentru cele mai exigente pretenţii, pentru cele mai sensibile tenuri şi pentru cele mai mari orgolii.

Să aflăm de la ea mai multe despre universul Plush BIO Cosmetics!

1. Ce înseamnă Plush BIO Cosmetics şi cum a luat naştere acest concept?

Totul a pornit de la o experienţă personală. Eu însămi am avut probleme grave cu acneea. Acneea cred că este o boală care poate, emoţional şi fizic, să te aducă în pragul disperării. Am avut o acnee extraordinar de urâtă, suprainfectată la o cosmetică. Ajunsesem să îmi fie ruşine să ies din casă. La facultate, toţi profesorii dermatologi mi-au propus diferite scheme de tratament şi am încercat diferite remedii, dar de fiecare dată, în final, evoluţia era din ce în ce mai nefericită. Am încercat tot ce se putea încerca, recomandat atât la noi în ţară, cât şi în Anglia, unde am făcut o specializare pe Dermatologie estetică. În final, am început să lucrez la crema care să mă vindece, a durat undeva până la 6 ani de laborator să o elaborez. Ulterior, diferite cunoştinţe, rude, prietene au început să fie interesate de produsele preparate de mine şi am început să perzonalizez şi să dezvolt diferite formule în funcţie de necesităţile fiecărui ten.

2. Dacă aţi putea rezuma conceptul Plush BIO Cosmetics în 5 cuvinte, care ar fi acelea?

Plush se rezumă la o filosofie simplă: tot ce folosim pentru îngrijirea pielii ar trebui să fie atât de natural şi de bun încât să poată fi mâncat!

3. Cu ce se diferenţiază Plush BIO Cosmetics de restul gamelor de îngrijire a pielii de pe piaţă?

Plush este mai mult decât un concept cosmetic, este o experienţă dermatologică! În primul rând, ingredientele. Cred că ingredientele pe care le utilizez trebuie să aibă cel mai înalt grad de puritate farmaceutică, să fie naturale, să fie lipsite de parabeni, conservanţi chimici, coloranţi sintetici şi alergeni. De asemenea, iubesc la nebunie animalele. De altfel, am acasă doi căţei minunaţi! Aşa că niciun ingredient din componenţa produselor pe care le prepar nu a fost testat pe animale şi nu le-a adus vreo suferinţă. 

Apoi, cred că modalitatea în care eu lucrez cu pacienţii este diferită: manufacturez personal produsele în laborator, săptămânal, în loturi mici şi, în paralel, mă văd şi în cabinet cu pacienţii şi adaptez întotdeauna terapiile pentru a ajunge la rezultatul optim dorit de fiecare pacient în parte. Mă inspiră problemele celor din jurul meu, ale domnişoarelor cu precădere, pentru că lucrez cu multe domnişoare... 

4. Căror categorii de femei este destinată gama Plush BIO Cosmetics?

În urma experienţei Plush, îmi doresc ca fiecare pacientă să se simtă frumoasă fără Photoshop, fără makeup, fără plastie, să se simtă frumoasă, ca atunci când suntem îndrăgostite şi ne trădează ochii. 

5. Acneea este o problemă cu care se confruntă foarte multe persoane, este o afecţiune chinuitoare, atât din punct de vedere fizic, cât şi psihic. Care sunt factorii care declanşează această afecţiune?

Acneea este una dintre cele mai frecvente afecţiuni dermatologice, dar şi cosmetice, cu care fiecare om se confruntă cel puţin o dată în viaţă, indiferent de vârstă şi de sex. Printre factorii care declanşează acneea se numără: stresul, dereglările hormonale, folosirea unor produse de îngrijire necorespunzătoare. Deşi nu reprezintă un real pericol pentru viaţă, acneea are un impact emoţional covârşitor.

6. Ce tratamente din gama Plush BIO Cosmetics tratează tenul cu tendinţă acneică? Ce plan de tratament le recomandaţi femeilor pentru a trata tenul cu tendinţă acneică?

În primul rând, eu le recomand pacientelor mele să renunţe la orice formă de spălare cu apă şi gel/săpun şi curăţarea tenului cu o loţiune de curăţare. Recomand în prima fază tratamentul format din cele trei produse preparate de mine în laboratorul din Ploieşti: loţiunea de curăţare, o cremă-tratament pe bază de salvie, busuioc şi un complex patentat de mine în laborator (triple hyal acne solution) și retinol. Moleculele de retinol pe care le folosesc sunt încorporate lipozomial pentru a crea o protecţie superioară epidermei şi pentru o penetrabilitate mai intensă a activelor în derm. De regulă, după 3 săptămâni, schimbăm schema în funcţie de evoluţia cu cele trei produse. Eu ţin în permanenţă legătura cu pacienţii, atât în cabinet, cât şi în online (pe paginile de Facebook, Instagram şi e-mail: office@plush-biocosmetics.ro) şi adaptez procedurile şi schema astfel încât să obţinem cele mai bune rezultate.

7. Ce produse le sugeraţi femeilor pentru a scăpa de cicatricile postacnee?

Aş recomanda o loţiune de curăţare cu extract de tei - extractul de tei folosit pentru această loţiune este obţinut prin distilare în laboratorul Plush din Ploieşti. Apoi aş adăuga un ulei de cicatrizare intensivă cu ulei de pracaxi şi o cremă de regenerare cu miere de Manuka. 

Produsele stimulează formarea de ţesut nou, regenerand astfel epiderma şi estompând cicatricile postacnee.

De asemenea, un ulei Plush cu o gamă mai largă de acțiune pe care îl recomand cu căldură în tratamentul cicatricilor postacnee este Nectarius Ultra healing oil, care funcționează pe tenuri cu acnee, cicatrici postacnee, iritații și psoriazis.

Aceasta este o recomandare generală. Pentru o recomandare personalizată vă aştept cu mare drag în cabinet sau cu un mesaj în online. 

8. Care este feedbackul pe care îl aveți de la pacientele Plush BIO Cosmetics care se confruntă cu această afecțiune?

Sincer mă simt binecuvântată cu pacienții pe care îi am. Îi apreciez enorm și le mulțumesc pentru încrederea și interesul acordat terapiei Plush. De cele mai multe ori, pacienții Plush au încercat diferite terapii antiacnee și nu au ajuns la rezultatul dorit. De aceea, de fiecare dată când primesc un feedback pozitiv și văd evoluția foarte bună a tenului cu produsele pe care le prepar, simt că meseria mea contează. Pot să spun că produsele funcționează pe 98% din cazuri și că de fiecare dată încerc să adaptez schema și să lucrez și în paralel, prin ședințe în cabinet, din dorința de a avea o rată de vindecare foarte bună.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.8 (30)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!