Vrei gene fabuloase? Află ce tipuri de pensule pentru rimel să alegi

Roxana R

Există foarte multe tipuri de pensule pentru rimel, iar alegerea modelului este esențială dacă vrei să obții un look fabulos. Folosirea pensulei potrivite va desăvârși machiajul tău, însă, dacă folosești un model greșit, riști să strici totul. 

Pe piață există foarte multe tipuri de pensule pentru timel. Acestea au forme și mărimi diferite, oferind astfel un aspect aparte genelor tale, indiferent de tehnica de aplicare. Perișorii lor iau o anumită cantitate de mascara și astfel vei avea gene mai natural conturate sau mai dense, asemenea genelor false. Totul depinde de ce tip de pensulă alegi.

Iată cum poți alege tipul corect de pensulă pentru aplicarea rimelului, în funcție de cum îți dorești să arate ochii tăi!

Pensula clasică

pensula clasica

Sursa foto: Pinterest/Emily Orofino

Aceasta este forma clasică a pensulei pentru rimel. Este de dimensiune medie, dreaptă, tubulară ca formă și foarte puțin subțiată spre vârf. Trebuie să alegi acest model de pensulă dacă îți dorești gene cu aspect natural, doar puțin definite și cu un plus de volum. Nu trebuie să aplici o cantitate prea mare de mascara, pentru că va încărca genele și acestea nu vor mai fi curbate. Acest tip de pensulă pentru rimel este alegerea ideală dacă vrei un machiaj natural, pentru mers la serviciu sau la cumpărături, nu la ocazii deosebite.

Pensula în spirală

pensula rimel spirala

Sursa foto: Pinterest/Best Deals of the Day

Pentru o separare mult mai clară de genelor, trebuie să alegi o pensulă pentru rimel în formă de spirală. Forma răsucită a perilor va separa și colora fiecare geană în parte. Astfel, genele tale vor fi perfect conturate, iar ochii vor părea mai mari, efectul obținut fiind deosebit. Este bine să folosești acest tip de pensulă pentru rimel ca să te machiezi înainte de o petrecere sau altă ocazie specială, nu pentru activitatea de zi cu zi. Cu siguranță nu vei trece neoservată, pentru că genele conturate astfel vor fi foarte vizibile.

Pensula cu peri scurți

 pensula pentru lungime

Sursa foto: Sephora

Această pensulă pentru rimel cu peri scurți, rari, este alegerea perfectă dacă vrei să obții gene mult mai lungi. Datorită perilor rari, poți contura fiecare geană în parte, de la rădăcină până la vârf. Trebuie să fii foarte atentă când aplici mscara cu această pensulă, pentru că dacă aplici prea mult rimel pe vârfuri vei obține un aspect prea încărcat și mascara se va întinde. Dacă ai grijă și puțin antrenament, vei reuși să obții un efect deosebit, de gene foarte alungite.

Pensula deasă

pensula deasa

Sursa foto: Pinterest/Nordstrom

Alege acest tip de pensulă dacă vrei să ai gene foarte vizibile, cu mult volum. Secretul este să folosești o pensulă cu peri cât mai deși, cât mai bogați. Acest model separă fiecare geană, o curbează și o alungește cu o singură mișcare, obținând astfel un efect dramatic, glamour. Alege acest model dacă vrei să fii în centrul atenției! În funcție de stilul de aplicare pe care îl vei folosi, cu această pensulă poți obține diferite efecte pentru genele tale.

Pensula pentru volum extrem

pensula volum

Sursa foto: Avon

Acest tip de pensulă îți asigură un volum extrem al genelor. Perii foarte groși și deși vor îngroșa și contura fiecare geană în parte, oferind în egală măsură și alungirea lor. Este exact ce îți trebuie pentru un efect wow. Mare atenție însă, pentru că poate fi mai greu de folosit decât o pensulă obișnuită. Trebuie să ai îndemânare ca să poți obține efectul dorit. De asemenea, acest tip de pensulă pentru rimel nu este o alegere potrivită dacă ai ochii foarte mici sau mai adânciți în interior.

Pensula conică

pensula conica

Sursa foto: Douglas

Poate mai puțin cunoscut, acest tip de pensulă pentru rimel este de-a dreptul senzațional. Datorită formei conice deosebite, vei putea contura perfect chiar și genele de la colțurile ochilor, obținând atfel un machiaj impecabil. Este alegerea ideală dacă ești o perfecționistă a machiajului sau dacă vrei să îți desăvârșești machiajul cat eye al ochilor. Pensula conică va completa perfect un eyeliner și îți va conferi un aspect extravagant, seducător. Genele vor fi perfect conturate în ambele colțuri ale ochiului.

Pensula pentru genele de jos

pensula rimel

Sursa foto: Oriflame

Genele de jos, din păcate neglijate de cele mai multe ori, trebuie și ele să fie atent conturate și curbate. Cel mai bine este să alegi o pensulă de acest fel, cu formă specială. Pentru a obține efectul dorit, trebuie să cureți cu atenție excesul de mascara de pe perișori, apoi să folosești pensula prin mișcări verticale, pentru a contura fiecare geană în parte. Astfel vei putea obține un efect frumos de alungire a genelor, mai ales la colțurile exterioare ale ochilor.

Iată care sunt tipurile de pensule pentru rimel pe care le poți folosi, ca să obții efecte deosebite pentru genele tale. Este bine să ai în trusa de machiaj măcar 2-3 pensule diferite, pentru fiecare ocazie în parte. Este mult mai simplu decât să fii nevoită să schimbi mereu metoda de aplicare. De cele mai multe ori, nu vei reuși să obții aspectul dorit. Alege cele mai indicate tipuri de pensule pentru rimel, în funcție de cum vrei să arate genele tale!

Vezi și Cum să folosești fardul de ochi în 2017 ca să arăți fabulos

Surse foto: Pinterest

Articolul urmator Păduchi la gene: cum și din ce cauză apar?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.