Soluţii pentru repararea pielii fragilizate și agresate

Soluţii pentru repararea pielii fragilizate și agresate

Redactor Andreea Baluteanu

Trăim într-un mediu poluat, în orașe mari și încărcate de noxe, particule de praf și metale grele, nitrați, sulfați, hidrocarburi și multe dintre noi cădem în capcana utilizării unor cosmetice de calitate inferioară. În aceste condiții, nu e de mirare că pielea pierde resursele pentru a mai lupta și devine fragilizată în urma agresiunilor continue.

Află din rândurile de mai jos care sunt pericolele la care e expusă pielea în complicata societate în care trăim, cum te afectează purtarea măștii și ce este microbiomul și rolul acestuia. Vezi de asemenea care sunt soluțiile de impact propuse de dermatologi pentru o piele care își regăsește echilibrul!

Pielea fragilizată: care sunt cauzele pentru care tenul tău își pierde frumusețea?

Știai că și pielea poate fi fragilizată? E natural, dat fiind faptul că pielea e cel mai mare organ de apărare al corpului.

femeie bruneta cu piele afectata inainte si dupa

Pielea sănătoasă este sinonimă cu un microbiom sănătos, iar acest lucru se traduce printr-un aspect luminos și neted al tenului.

De partea cealaltă, pielea fragilizată se confruntă cu un microbiom dezechilibrat, are un film hidrolipidic insuficient și o barieră cutanată vulnerabilă, ceea ce o lasă expusă factorilor externi agresivi: frig, umezeală, sau substanțe chimice nocive.

Cum îți dai seama că pielea ta e fragilizată? Iată semnele care îți pot da de gândit:

  • tenul e tern și neuniform;
  • pielea e aspră;
  • prezinți semne de roșeață;
  • te confrunți cu senzație de căldură cutanată;
  • apar primele linii fine, uneori timpuriu;
  • experimentezi disconfort la nivelul pielii zilnic.

Din ce cauze se petrec aceste fenomene care, din păcate, sunt din ce în ce mai frecvente? Această incidență apare din pricina factorilor ce dezechilibrează microbiomul și bariera cutanată. Dintre aceștia, enumerăm: purtarea măștii de protecție (lucru care poate duce la fenomenul de maskne), agresiuni climatice, poluare, stres sau oboseală, igienă agresivă sau produse cosmetice necorespunzătoare, sensibilizări ale pielii ce apar în urma procedurilor dermatologice.

Informații generale despre microbiom: ce trebuie să știi

Sigur ai auzit despre flora de bacterii din sistemul digestiv, dar știai că și pielea are un microbiom? Definit drept totalitatea microorganismelor din intestin și de pe piele, microbiomul are rolul de a se opune colonizării cu anumiți agenți patogeni și de a stimula sistemul imunitar.

Un microbiom sănătos se caracterizează în primul rând printr-o compoziție diversă. Atunci când acest echilibru este deranjat fie de un factor interior, fie de unul exterior, vei resimți la rândul tău efectele tulburătoare, iar pielea fragilizată este unul dintre acestea.

O importanță aparte pentru un microbiom sănătos o au prebioticele și probioticele. Primele sunt zaharuri complexe regăsite în alimente și au rolul de a hrăni probioticele, pentru echilibrarea microbiomului, iar celelalte sunt microorganisme vii care se află și în corpul tău, dar care pot fi preluate și din alimente, acționând asupra bacteriilor bune.

Dar prebioticele și probioticele sunt partea bună și frumoasă a unui microbiom. Microbiota cutanată cuprinde 1000 de miliarde de bacterii și 1000 de specii de ciuperci, virusuri și artropode (paraziți), fiind practic influențat puternic de interacțiunea dintre aceste populații. Ceea ce trebuie să reții e că fiecare microbiom e unic, nu există o formulă de echilibru pentru toți, ci pentru fiecare individ în parte.

Foarte periculoase pentru microbiom sunt xenobioticele, respectiv substanțe chimice ce nu sunt produse în mod natural de către organism, ci provin din mediul exterior, dintre care cei mai relevanți pentru pielea umană sunt bifenilii policlorurați și dioxina. Microbiomul e afectat de biodegradarea xenobioticelor care prilejuiește apariția unor microorganisme patogene precum Staphylococcus aureus. Factorii precursori ai acestora sunt poluarea și utilizarea cosmeticelor de proastă calitate.

Maskne: cum te afectează purtarea măștii de protecție

Știm că masca ne protejează și acest articol nu este un manifest contra sa, doar caută să atragă atenție asupra provocărilor la care e supusă pielea. Astfel, multe dintre purtătoarele de mască s-au plâns că le acutizează acneea, dar nu e singura sa consecință negativă. Masca poate de asemenea să cauzeze roșeață, iritații și bubițe sau eczeme.

De ce e atât de periculoasă? Aici, opiniile specialiștilor diferă, aceștia mizând pe mai mulți factori. În primul rând, masca poate bloca porii, contribuind la acumularea de bacterii, ulei și celule moarte ce produc acnee. Mai departe, masca poate să atragă umiditatea, în urma transpirației și a respirației, și să nu permită evaporarea acesteia, creând un mediu ideal pentru proliferarea bacteriilor. Tot masca freacă pielea, conducând la apariția de iritații și poate declanșa alergii sau sensibilizarea pielii din cauza chimicalelor din compoziție sau în urma spălării cu detergenți.

Bariéderm CICADAILY de la Uriage repară pielea agresată și fragilizată

Știi că nu ne stă în fire să expunem probleme la nesfârșit, fără a regăsi și soluții, așa că suntem bucuroase să îți spunem că am descoperit răspunsul la dilema cum îmi readuc pielea pe calea cea bună?. Este vorba despre cele două produse din gama Bariéderm CICADAILY de la Uriage.

Bariéderm CICADAILY de la Uriage

Îngrijirea zilnică reparatoare e ideală pentru pielea fragilizată și agresată, regenerând și uniformizând tenul în proporție de 86%! În acest sens, produsele includ 10,5% COMPLEX THERMAL-BIOTIC, alcătuit din apă termală Uriage, prebiotice și inulină, pentru reechilibrarea microbiomului și a barierei cutanate, și un mix de CENTELLA ASIATICA (certificată organic), acid hialuronic și vitamina B5 (D-pantenol), care grăbesc vindecarea.

Nu e de mirare că noi ținem acum la loc de cinste Serul Uriage Bariéderm CICADAILY și Gelul cremă din aceeaşi gamă. Să le descoperim împreună!

Serul uniformizează tenul, conferă luminozitate, previne apariția semnelor de îmbătrânire și hidratează în profunzime. Vei adora textura sa fresh, ultra fluidă, și recipientul în tonuri de albastru. Există și studii care demonstrează eficacitatea acestui produs. Astfel, într-o cercetare desfășurată pe 10 subiecți femei cu vârste cuprinse între 26 și 70 de ani, cu pielea uscată, s-a arătat că există efecte semnificative de hidratare după numai o singură aplicare și că pierderile de apă sunt diminuate. Iar într-un studiu cu 20 de femei ce trăiau într-un mediu poluat, cu vârsta medie de 33 de ani, și tipuri diverse de piele, serul prezenta o accentuare a strălucirii tenului și a uniformității sale. De asemenea, microbiomul era echilibrat și întărit în cele 21 de zile de desfășurare ale unui studiu metagenomic al microbiomului.

Serul Uriage Bariéderm CICADAILY

La fel de impresionant este și Gelul cremă Uriage Bariéderm CICADAILY. Umplând ridurile și regenerând pielea, lasă un ten mai tânăr și mai tonifiat, protejează și limitează proliferarea bacteriilor grație combinației de cupru și zinc și hidratează. Textura e de asemenea lejeră, ultra fluidă.

Iar rezultatele la studii au fost la fel de convingătoare. Testul de hidratare desfășurat pe 11 femei cu vârste cuprinse între 21 și 56 de ani arăta o creștere a hidratării cu 46% în primele 30 de minute, ce continua până la 18 ore (+37%), iar cel de pierdere de apă indica o diminuare cu 25% în primele 30 de minute, ce se menținea până la 6 ore (-18%).

În cazul cercetării cu 20 de femei din medii poluate, se observa creșterea luminozității, uniformității, aspectului plin, fermității și tonusului și diminuarea ridurilor.

Gelul cremă Uriage Bariéderm CICADAILY

Nu e de mirare, în aceste condiții, că noi ne-am abonat la gama Uriage Bariéderm CICADAILY! Dacă ți-am stârnit curiozitatea despre aceste produse minunate pentru pielea afectată de poluare și contextul actual epidemic, află mai multe informații de pe paginile de Facebook și Instagram ale brandului Uriage!

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Ceramidele: ce sunt și care sunt beneficiile lor pentru piele
Ceramidele: ce sunt și care sunt beneficiile lor pentru piele

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.