Trucuri pentru vitalitatea tenului la orice vârstă

Trucuri pentru vitalitatea tenului la orice vârstă

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

Când vine vorba de frumusețea și sănătatea tenului tău, singurul secret e să faci alegerile potrivite la momentul potrivit și să ții cont de câteva sfaturi simple, care te vor ajuta să ai o piele fermă și elastică un timp cât mai îndelungat.

Îmbătrânirea pielii din zona feței începe în jurul vârstei de 25 de ani, dar uneori semnele declanșării acestui proces pot să nu fie vizibile. Obiceiurile mai mult sau mai puțin sănătoase pe care le ai, stilul tău de viață și moștenirea genetică sunt factori care pot face ca aceste semne să apară mai repede sau mai târziu. Prin urmare, dacă știi că ai obiceiuri alimentare nu foarte sănătoase și un stil de viață dezordonat, ai putea să compensezi fiind proactivă și apelând la câteva trucuri care să contrabalanseze aceste dezavantaje.

Mai jos îți prezentăm câteva sfaturi ușor de urmat și care te pot ajuta să ai un ten impecabil la aproape orice vârstă.

Stabilește-ți un ritual zilnic de curățare a pielii

Uneori poate nu ai timp să îți speli fața de mai multe ori pe zi, dar ai putea măcar să încerci. Spălarea feței e foarte importantă pentru eliminarea transpirației și a murdăriei care se acumulează în pori zi de zi.

Medicii dermatologi recomandă spălarea cu apă rece sau cel mult ușor călduță, în niciun caz fierbinte. Motivul? Apa fierbinte are un efect abraziv asupra tenului și poate îndepărta cu ușurință substanțele și uleiurile pe care pielea feței le secretă în mod natural și care îi sunt necesare la îndeplinirea corectă a funcțiilor pe care le are. Același lucru e valabil și în cazul produselor din comerț de curățare a pielii. Indiferent de specificațiile de pe ambalaj și de promisiunile pe care le face brandul, acestea sunt, în majoritatea cazurilor, foarte abrazive (comparativ cu apa) și îndepărtează uleiurile / substanțele benefice pielii.

Ia în calcul rejuvenarea și acidul hialuronic pentru volumetrie facială

O altă modalitate de a avea un ten perfect la aproape orice vârstă poate fi și rejuvenarea cu acid hialuronic, care are o multime de avantaje. Ce face, mai precis, acidul hialuronic? În linii mari, acesta atenuează semnele de îmbătrânire care apar la nivelul feței, reumplând și dând volum din nou, acolo unde e necesar.

Corecțiile cu acid hialuronic pot fi făcute pe patru zone:

Șanțuri (șanțul de la aripa nasului la coțul gurii, de exemplu);
Riduri (frontale, cele la colțul obrajilor, colțul ochilor sau cele din jurul gurii);
Buze (în acest caz acidul hialuronic redesenează conturul și le conferă volum);
Depresiuni (pomeți, conturul mandibulei sau corectarea unor imperfecțiuni precum acneea).

Ideal ar fi să nu recurgi la injectarea cu acid hialuronic decât dacă ai peste 30 sau 35 de ani, nu mai devreme. E bine de știut și că o ședință de injectare cu acid hialuronic la nivelul feței poate fi completată și de alte tehnici de rejuvenare precum peeling, laser, dermabraziune, blefaroplastie sau lifting, însă acestea sunt mult mai invazive.

Hidratează bine. Și corect

Produsele de hidratare protejează pielea împotriva uscării, a bacteriilor, dar și a prafului din aer. O cremă hidratantă nu te va costa o avere, însă ar fi bine, totuși, să încerci să nu o achiziționezi pe cea mai ieftină. La fel ca în cazul majorității produselor, cu cât brandul care produce crema respectivă e mai cunoscut, cu atât șansele ca ingredientele folosite să fie corecte sunt mai mari. Marile branduri nu fac rabat de la calitate și își mint rareori consumatorii pentru că au o reputație de păstrat, iar aceasta e unul dintre cele mai importante lucruri atunci când ajungi să joci în liga mare.

  • Cum să hidratezi tenul gras. Un prim pas ar fi să încerci să renunți la cremele care conțin ingrediente exfoliante sau parfum, întrucât acestea îți pot îngrășa și mai mult pielea. Ideal ar fi să cauți produsele fără ulei sau pe a căror etichetă există cuvântul „non-comedogenic”. Produsele „non-comedogenice” sunt hipoalergenice, nu conțin parabeni, te feresc de eventualitatea blocării porilor și de acnee, care apare mult mai des în cazul celor cu ten gras. O persoană cu ten gras ar mai trebui să fie atentă și la ce produse alege pentru demachiere. Demachiantul sub formă de soluție și gelurile (acestea sunt mai puțin astringente) ar trebui să înlocuiască loțiunile și cremele.
  • Cum să hidratezi tenul uscat. Tenul uscat e mult mai predispus procesului de ridare și îmbătrânire prematură, prin urmare necesită o atenție mai mare decât tenul normal sau cel gras. Pielea uscată de la nivelul feței înseamnă pur și simplu că ai un deficit de sebum, dar poți corecta asta dacă ai grijă să nu folosești prea mult săpunul, de exemplu. În locul acestuia ai putea utiliza mai degrabă un lapte hidrant. După asta poți să mergi mai departe cu îngrijirea feței și să aplici și o loțiune fără alcool. Mai poți folosi și uleiuri esențiale, cum ar fi cele de migdale sau de măsline, pe care să le aplici preponderent în timpul nopții pentru că atunci se absorb cel mai bine substanțele nutritive pe care le conțin.

Ia în considerare și exfolierea

Prin exfoliere îndepărtezi stratul de celule moarte de la suprafața pielii, iar asta îi poate conferi tenului acea strălucire sănătoasă pe care o vezi pe fața femeilor care apar în revistele glossy. Cum poți să îți exfoliezi tenul? E destul de simplu: poți să îndepărtezi celulele descuamate de la nivelul tenului cu o pensulă specială, pe care o găsești în comerț. O altă variantă ar fi să apelezi la ajutorul unui specialist. Indiferent de preferință, exfolierea nu ar trebui făcută mai mult de o dată pe săptămână. Excepția ar trebui să fie doar tenul gras, căruia îi pot fi benefice două exfolieri pe săptămână.

Nu e prea greu să ai un ten impecabil aproape la orice vârstă dacă ții cont de aceste sfaturi simple. Și mai e ceva ce ai mai putea face: ai grijă la alimentație. Unele cercetări au arătat că vitaminele C, E și seleniul ajută pielea, putând preveni inclusiv apariția ridurilor. La o simplă căutare pe internet vei găsi o mulțime de alimente și fructe bogate în aceste vitamine, care să te ajute să ai tenul strălucitor și sănătos pe care ți-l dorești.

Articolul urmator
7 beauty devices în care merită să investești
7 beauty devices în care merită să investești
Ce varsta are sufletul tau?
Incepe quiz
Ce varsta are sufletul tau?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.