Horoscop
Înapoi la

07.07: semnificația acestei zile în numerologie

07.07: semnificația acestei zile în numerologie

Redactor Andreea Baluteanu

A șaptea zi din cea de-a șaptea lună a anului e încărcată de semnificații profunde în numerologie, așa că, dacă ești născută acum, destinul tău e unul special.

Află în rândurile de mai jos de ce consideră numerologii că 07.07 e unul dintre momentele de referință în istoria noastră, ce înseamnă dacă ești născută pe această dată și de unde provine semnificația deosebită a acestui număr incredibil de puternic.

07.07: de ce e una dintre cele mai puternice asocieri de cifre din numerologie

Dacă cifra 7 îți este asociată, mai ales în ceea ce privește numerele tale „îngerești” sau numărul vieții (aduni fiecare cifră din data nașterii tale până când obții una singură), ai foarte mare noroc: 7 reprezintă esența perfecțiunii în majoritatea culturilor și religiilor de pe pământ. Îi sunt asociate toate valorile pozitive existente, de la prosperitate, fericire, reînnoire spirituală și căutarea perfecțiunii.

Ușă deschisă

Sunt numerologi care cred că cifra 7 e atât de puternică, încât reprezintă o conexiune cu universul nevăzut, cu cel aflat dincolo de noi. Oamenii care au această cifră în calea vieții sau care sunt născuți într-o zi de 7 au posibilitatea de a transcede în această lume supranaturală din timpul vieții, în ei existând închisă capacitatea de a deschide ușa dintre cele două universuri. Se spune că un înger a poposit pe umărul tău stâng, te ghidează și nu se va mai îndepărta de tine dacă universul ți-a hărăzit cifra 7.

De ce e atât de puternic șaptele? Toate culturile îl preamăresc! Babilonienii sunt primii care au împărțit săptămâna în 7 zile, pe baza studiului stelelor, lunii, soarelui. Însă și calendarul creștin le-a consfințit judecata: Dumnezeu a creat lumea în 6 zile și în a șaptea s-a odihnit.

Le egipteni, 7 era cifra nemuririi, a vieții eterne, întregind cercul. Grecii antici și-au plăsmuit legendele în jurul cifrei 7, iar Hipocrate considera că există 7 secrete care fac posibilă viața. Adepții lui Pitagora considerau că 7 reprezintă uniunea dintre Dumnezeu și univers.

Sunt 7 semne ale lui Buddha și se spune că atunci când acesta a măsurat universul a făcut 7 pași în fiecare dintre direcții. La indieni, 7 e numărul omului. Pentru mayași, a șaptea zi e cea mai fericită, iar incașii împărțeau totul în 7 părți.

Semnificația lui 7 e încă și mai puternică în creștinism. Așa cum am spus, Dumnezeu a creat lumea în 6 zile și s-a odihnit în a șaptea, transformând-o astfel în zi sfântă. În Geneză, cuvântul „a crea” e folosit de 7 ori. Iisus a oferit 7 pilde, sunt 7 îngeri în Cartea Apocalipsei, 7 trâmbițe ce anunțau judecata divină, 7 perechi de animale pe Arca lui Noe.

Nu doar creștinii preamăresc cifra 7. Și evreii consideră că e numărul perfecțiunii, crezând că Adam a fost creat pe 7 octombrie 3761 î.Hr.

Dacă religia nu ți se pare un indicator suficient de important al puterii cifrei 7, află că și matematica preamărește unicitatea acestei cifre. Șapte e un număr prim, fiind și un număr dublu Mersenne, un număr natural de forma 2˄ (2˄p-1)-1, unde 2˄p-1 este, la rândul său, un număr Mersenne. Dacă ți se pare complicat, află că 7 e primul număr dublu Mersenne și că acest fapt e foarte rar întâlnit. Pentru cele care au făcut tot posibilul să uite de matematică, numărul perfect sau Mersenne este numărul prim care este cu unu mai mic decât 2 la o anumită putere: în cazul nostru, 7 e 8-1 sau, cu alte cuvinte, cu unu mai mic decât 2 la puterea a treia.

7 iulie

În ceea ce privește dubla alăturare a cifrei 7, așa cum întâlnim în magica zi de 7 iulie, efectele sunt și mai puternice. Asocierea strălucește de misticism, înțelepciune, divinitate.

Ce semnificații are 07.07 pentru tine

Așa cum am mai văzut, cifra 7 e plină de semnificații, dar ce înseamnă dacă te-ai născut pe 7 iulie sau ai cifra 7 ca număr al îngerului ori ca număr al vieții?

Ești o persoană cu totul și cu totul specială. Rezervată, dar plină de încredere în tine, analitică, misterioasă, pari o ființă mistică aparținând unui alt univers și e posibil chiar să fie așa. Ești mereu în căutarea absolutului, jinduiești să obții răspunsul la marile dileme ale umanității și nu te vei lăsa până când nu vei fi mulțumită.

Poți părea uneori intangibilă, pentru că ești atât de înzestrată din punct de vedere spiritual. În tine zace o putere ascunsă și capacitatea de a penetra misterele omenirii prin cercetare, ceea ce te face candidata ideală pentru joburi precum geolog, astronom, arheolog sau detectiv.

În dragoste poți obține fericirea supremă dacă înveți să te deschizi, să oferi și celui drag o crâmpeie din absolutul tău. Cei care au legătură cu cifra 7 pot fi adesea considerați ca fiind „închiși” în propria perfecțiune, căutând acel ideal imposibil de atins de alții în afară de ei. Învață să îți potolești așteptările și vei atinge fericirea desăvârșită.

Chiar dacă nu ești născut într-o zi de 7.07 și nici nu ai acest număr asociat în numerologie, nu înseamnă că nu te poți bucura de atributele atotputernice ale acestei asocieri. Pe 7 iulie, înțelepciunea va prima, universul va deschide o poartă celor care știu să o zărească, iar un mare maestru se poate abate în calea ta.

femeie fericită

Prosperitatea, binecuvântarea, fericirea supremă, toate acestea pot fi atinse într-o zi de 7. Mai mult, în filosofia hindi se considera că numai prin cifra șapte poți câștiga acces în multi-univers (o colecție a tuturor universurilor) și astfel poți atinge perfecțiunea. Nu rata ocazia ca pe 07.07.2018 să te deschizi lumii și cine știe cum se va transforma viața ta.

Încărcată cu semnificații atât de profunde încât pot fi intangibile pentru biata noastră minte limitată, ziua de 07.07.2018 va beneficia de virtuțile sacre ale cifrei 7! Scufundă-te și tu în oceanul de binecuvântări pe care ți l-am descris mai sus, lăsând toate aceste efecte pozitive ale cifrei perfecțiunii să îți aducă lumea la picioare.

Tu ce părere ai despre numerologie și învățămintele sale? Ești pasionată de acest subiect?

Află și ce semnificație are ziua de naștere pentru destinul tău!

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Fazele Lunii. Ritualuri care te ajută să canalizezi energiile și magia în viața ta
Fazele Lunii. Ritualuri care te ajută să canalizezi energiile și magia în viața ta
Test de depresie: cat de mult esti afectata in viata de zi cu zi?
Incepe quiz
Test de depresie: cat de mult esti afectata in viata de zi cu zi?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (19)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.