Cele mai scumpe mancaruri din lume

Cele mai scumpe mancaruri din lume

Redactor Alexa Galgau

In vreme ce, pentru unii, hrana reprezinta o necesitate, dar nu neaparat o pasiune, pentru altii, gastronomia capata statutul de arta. Daca maiestria in bucatarie se imbina si cu ingrediente foarte rare, de lux, preparatele rezultate capata o savoare unica, pentru care oamenii instariti platesc sume exorbitante, adevarate averi pentru o persoana obisnuita.

Afla si tu care sunt cele mai scumpe mancaruri din lume, cu care numai cativa oameni din lume se pot delecta!

Cele mai scumpe mancaruri din lume

Friptura Wagyu - 2.800 dolari

Pentru cei mai multi oameni, a da cateva sute de lei pe o friptura la un restaurant cu pretentii este deja un lux. Exista, insa, fripturi care costa si de 10 ori mai mult decat o chirie. Carnea de vita Wagyu, din care se face cea mai scumpa friptura din lume, provine din Japonia, din regiunea Hyogo. Vacile de la care provine aceasta delicatesa sunt crescute intr-un regim special: sunt hranite cu bere si li se face masaj zilnic, pentru fragezimea carnii. Desigur, foarte putine restaurante din lume servesc acest preparat exclusivist, care costa aproape 3000 de dolari!

 

 

Pizza Royale 007' - 3000 de dolari

Pizza nu este chiar preparatul cel mai pretentios, insa povestea se schimba cand faci un topping din cele mai scumpe ingrediente din lume: homar marinat in coniac, caviar imbibat in sampanie, somon afumat, prosciutto si un otet balsamic de cea mai buna calitate. In plus, ce ar fi o pizza fara cativa fulgi de aur de 24 de carate presarati deasupra? Pizza Royale 007' este dovada clara ca pana si o mancare taraneasca la origine poate fi innobilata si transformata intr-un preparat de cea mai inalta clasa.

 

 

Caviarul Almas - 25.000 de dolari

Caviarul Almas provine din Iran, de la o specie foarte rara de sturion albinos. El este vandut intr-un singur loc in lume (Caviar House & Prunier, Londra), in conserve facute din aur, cu nu mai putin de 25.000 de dolari bucata. Pentru cei cu un buget mai redus, exista si conserve mai putin costisitoare, la "doar" 800 de lire sterline.

 

 

Pepenele Yubari - 20.000 de dolari

"Regele" Yubari este o specie de cantalup care se cultiva doar in Japonia. La o licitatie din anul 2008, doi astfel de pepeni au fost vanduti cu 2.5 milioane de yeni, adica echivalentul a 20.000 de dolari. Totusi, acest fruct nu este vandut mereu la asemenea preturi exorbitante. In plin sezon, un pepene Yubari costa 30 de euro. In luna mai, in schimb, fructul este vandut in cadrul licitatiilor traditionale, unde costul sau creste exponential. In regiunea in care traim noi, fructele nu sunt considerate delicatese, insa in Japonia, povestea sta altfel. Ele sunt intr-adevar alimente de lux si sunt adesea oferite ca daruri scumpe la diferite ocazii speciale. In Tara Soarelui Rasare, chiar si un mar poate ajunge la 4 euro, iar un cosulet cu cirese poate costa chiar si 80 de euro.

 

 

Trufele albe - 160.000 de dolari

Se stie deja ca trufele sunt printre cele mai scumpe alimente din lume, datorita faptului ca sunt greu de cultivat. Cea mai scumpa trufa din lume este cea alba, iar cea care s-a vandut la cel mai mare pret a fost una de 1.5 kilograme. Un bogat afacerist chinez a platit pentru aceasta nu mai putin de 160.000 de dolari la o licitatie!

 

 

Inghetata "Golden Opulence" - 1000 de dolari

Intr-unul dintre cele mai luxoase restaurante americane, Serendipity 3, a fost creata, cu ocazia aniversarii a 50 de ani de la inaugurarea localului, cea mai scumpa inghetata din lume: The Golden Opulence Sundae. Aceasta este compusa din inghetata de vanilie tahitiana, foite de aur, fructe glazurate, trufe, cirese din marzipan, caviar si o portie din cea mai scumpa ciocolata din lume, Amedei Porceleana.

 

 

Cel mai scump sushi din lume - 2000 de dolari

Se pare ca reteta pentru a obtine cele mai scumpe mancaruri din lume nu este foarte complicata. Atata timp cat sunt folosite foite de aur si se adauga ingrediente extravagante, precum caviarul, succesul este garantat. Aceasta idee este intarita si in cazul celui mai scump sushi din lume - pentru doar cinci bucati, oamenii instariti platesc nu mai putin de 2000 de dolari. Si pentru ca prezentarea conteaza la fel de mult ca si gustul, fiecare dintre acestea este decorata cu cate un diamant si trei perle Mikimoto. Despre pestele folosit nu se stie nimic, insa nu este greu sa deducem ca este, la randul lui, o delicatesa.

 

 

Cele mai scumpe mancaruri din lume sunt accesibile unui numar foarte mic de oameni, pentru care a plati cateva mii sau chiar zeci de mii de dolari pe o masa nu reprezinta o gaura in buget. Restul oamenilor trebuie sa se multumeasca cu mancaruri servite fara foite de aur si diamante.

Sursa foto: therichest.com; mentalfloss.com

Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari
Incepe quiz
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (6)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.