9 lucruri pe care nimeni nu ti le spune despre conceperea unui copil

9 lucruri pe care nimeni nu ti le spune despre conceperea unui copil

Viorica Ghinea, redactor

Oricat de multe studii si carti ai citi despre conceptie, intotdeauna vor ramane informatii pe care le vei afla doar dupa ce vei trece prin anumite experiente de viata. Asadar, oricat de mult ai incerca sa te pregatesti pentru momentul in care vei aduce un copil pe lume, mereu vor exista lucruri care te vor suprinde in bine sau in rau, in functie de caz. Iata 9 lucruri pe care nu le afli de la nimeni si pe care putine persoane ti le pot explica in cuvinte!

9  lucruri surprinzatoare despre conceptia unui copil


1. Te vei confrunta cu o cadere excesiva a parului. Corpul tau trece prin anumite schimbari pe perioada sarcinii, legate de cele mai multe ori de hormoni. Nu te speria pentru ca totul este normal. Dupa nastere, lucrurile vor reveni treptat la normal. In plus, poti sa aplici cateva tratamente naturiste pentru a grabi procedeul de refacere a podoabei capilare.

2. S-ar putea sa nu simti dragoste la prima vedere. Probabil te gandesti ca momentul in care iti vei vedea pentru prima oara copilul va fi unul coplesitor, insa nu intotdeauna se simte asa. Nu trebuie sa te simti rau daca nu se va intampla acest lucru. Durerea si oboseala te pot acapara pentru moment, dar senzatiile acestea neplacute nu vor dura mult timp si te vei putea bucura de micutul tau asa cum iti doresti.

mama cu depresie postnatala

3. Plangi daca simti ca esti coplesita. Hormonii isi vor face de cap in organismul tau si dupa conceptia copilului, asa ca s-ar putea sa simti nevoia sa plangi din orice motiv. Descarca-te de toate energiile negative, gandindu-te ca aceasta stare nu va dura prea mult timp.

4. Alaptatul trebuie invatat. Considerat un proces natural, alaptatul pare sa fie floare la ureche la prima vedere, insa lucrurile nu stau chiar asa. Te poti confrunta cu anumite nemultumiri pe parcursul lui, cel putin pana te obisnuiesti cu acest obicei dupa conceptia copilului. De la pozitia in care trebuie sa stea bebelusul pana la unguentele pe care trebuie sa le folosesti pentru mameloane, vei avea o multime de lucruri de invatat. Spre exemplu, exista anumite alimente permise si altele interzise atunci cand alaptezi.

5. Copilul nu va parea niciodata suficient de gros imbracat. Atat tu, cat si cei din jur veti avea impresia ca cel mic mai are nevoie de cateva haine pe el. In realitate, nazdravanul tau are nevoie doar de un strat in plus fata de ceea ce porti tu pentru a te simti confortabil.

6. Bebelusii sunt diferiti. Nu te gandi ca, daca sunt mici, au acelasi tip de personalitate si aceleasi nevoi. Cantitatea de somn si cea de mancare necesare difera de la un bebelus la altul.

7. Nu asculta intotdeana sfaturile primite. Chiar inainte de conceptie vei primi o multime de informatii pe care nici macar nu le-ai cerut. Asculta-le cu zambetul pe buze, insa trece-le printr-un filtru personal. Documenteaza-te mult, dar asculta-ti si instictul in anumite cazuri.

legatura dintre mama si copil

8. Nu incerca sa faci totul perfect. Nu este usor sa ai grija de un nou-nascut, asa ca ar trebui sa apelezi si la cei din jur. Chiar daca esti mama lui, nu inseamna ca tu trebuie sa te ocupi de tot ceea ce tine de ingrijirea micutului. Mai ai nevoie si de odihna.

9. Pastreaza un jurnal al bebelusului tau. Primele cuvinte, primii pasi, primele nazbatii, toate sunt atat de importante, insa vor trece asa repede. Ia notite cu tot ceea ce nu ai vrea sa uiti niciodata.

Intr-adevar, conceptia unui copil este plina de surprize. Oricat de mult ai incerca sa iti imaginezi cum va fi dupa ce il vei avea pe cel mic in brate, tot vor ramane lucruri la care nu te-ai gandit sau pe care nu ti le-a explicat nimeni. Totul tine de modul in care percepi experientele prin care treci in perioada respectiva.
Ce fel de nume ar trebui sa ii pui primului copil?
Incepe quiz
Ce fel de nume ar trebui sa ii pui primului copil?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.