Nu Skin
Optezi sa Impresionezi

Copilul nu este prea matinal? 12 metode blânde care îl vor ajuta să se trezească zâmbind

Otilia Geavlete
Lasă soarele să intre în cameră, înainte să trezești copilul

Lasă soarele să intre în cameră, înainte să trezești copilul

Lumina naturală acționează ca un stimulator pentru creier, determinând eliberarea de serotonină care ne face să ne trezim. De aceea este o idee bună să dai drapeiile la o parte și să lași soarele să intre în cameră cam cu 15 minute înainte de momentul în care vrei să se trezescă cel mic. 

Somnul este foarte important pentru copii, iar studiile au demonstrat că un copil care doarme bine este mai sănătos și mai energic pe parcursul zilei, are rezultate școlare mai bune și o capacitate de concentrare mai mare. 

Totuși, a stabili un program regulat și corect de somn nu este o sarcină ușoară. Părinții trebuie să dezvolte la copil o rutină sănătoasă legată de orele de culcare și de trezire, asigurându-se că cel mic beneficiază de somn suficient și de calitate. 

Dar, chiar și atunci când dorm destul, anumiți copii au dificultăți să se trezească dimineața. În astfel de cazuri, nu este o idee bună ca părintele să preseze copilul, să-i creeze și mai multă respingere față de momentul trezirii. 

Dacă te confrunți cu astfel de situații, iată câteva sfaturi binevenite, pentru ca micuțul tău să se trezească cu zâmbetul pe buze, iar tu să nu-ți risipești energia de la primele ore ale dimineții. 

Surse foto: Istock, Pexels, Pixabay

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!